Алкоголізм вбиває людей після того, як капіталізм вбив їх свідомість

Східная Африка
Друкарня

За останні 48 годин Кенія у черговий раз зіштовхнулася із загибеллю своїх громадян у різних частинах країни. Досі не встановлена точна кількість загиблих, але число жертв оцінюється у 100 осіб з побоюванням збільшення даної кількості, оскільки деякі з жертв досі знаходяться в лікарні у результаті вживання отруйного алкоголю. Політичний Ісламський рух Хізб ут-Тахрір відзначив наступні моменти у зв’язку з тим, що сталося.

Перше: Дана подія відображає масштаби алкоголізму, розповсюдженого в країні, у результаті чого Кенію стали називати «питущою нацією». Назва відповідає народу, оскільки алкоголем зловживають у хрущобах, клубах, навчальних закладах, на весіллях і навіть на похованнях. Це явно вказує, що алкоголь, незважаючи на його шкоду здоров’ю, яка веде до летального наслідку, приносить прибутки деяким особистостям, що займаються його торгівлею. Це також виявляє порочні критерії капіталістичної системи, коли це стосується таких понять, як добро і зло, оскільки система бере до уваги лише отримуваний від цього зиск. У зв’язку з цим, навіть якщо алкоголь несе загрозу людському життю, але його виробництво приносить прибуток деяким особистостям, означає, капіталістична система дозволяє квітнути торгівлі у її можливих обсягах. Це повністю суперечить ісламському погляду і критеріям людських вчинків. Ісламські критерії людських вчинків ґрунтуються у межах халяль і харам. З огляду на це, якщо щось є забороненим, то воно суворо забороняється, не дивлячись на те, приносить воно прибуток або ні.

Друге: Недивно те, що подібні лиха обрушуються на кенійське суспільство з тих часів як уряд прийняв капіталістичну систему, яка має неправильний погляд на людське щастя і успіх. Капіталізм визначає щастя і успіх у якості можливості досягнення максимального матеріального задовольняння. Для досягнення цього, капіталістична система вважає важливим надання людині особистої свободи, щоб вона могла робити усе, що бажає і вважає необхідним. Це знову ж таки суперечить Ісламу, який ясно визначив істинне щастя у прагненні досягти вдоволення Творця і обмеженні Його розпорядженнями.

Третє: Більшість тих, хто вживає алкоголь з числа бідних і навіть багатих стверджують, що роблять це з метою зняття стресу. Не дивлячись на те, що кенійські громадяни дійсно переживають важкі часи в економічному плані, ця причина не виправдовує благородне людське творіння у скоєнні подібної дії. Це вказує на явний провал уряду у прояві дбання про справи своїх громадян. Даний провал уряду оснований на прийнятті порочної капіталістичної ідеології з неправильною економічною системою, яка тільки розглядає виробництво ресурсів, які зосереджені в руках декількох впливових особистостей і кидає решту громадян знемагати у бідності. У свою чергу, Іслам забороняє втрачати надію в житті і його економічна система забезпечує належний і рівний розподіл ресурсів для усіх без виключення, а також не дозволяє отримувати користь від цих ресурсів тільки незначному прошарку людей.

Четверте: Кенійський уряд безумно відмовляється проголосили алкоголь пороком суспільства і заявити про те, що його повинно бути заборонено. Замість цього він звертається до рішень, які фактично підживлюють проблеми, а не вирішують їх. Як може уряд стверджувати, що найкращим рішенням є уважний нагляд за торгівлею алкоголем, адже хіба він не виконував це, встановивши усі регуляторні органи, які зрештою виявилися порочними і некомпетентними? Ці рішення зображають бридкий характер демократії. Це вказує на те, наскільки не ціниться людське життя, і замість цього основне дбання зосереджене навколо грошей, отримуваних за рахунок податків від торгівлі алкоголем, залишаючи людське життя страждати від подібних ударів. Алкоголізм руйнує силу духу людської природи, а також руйнує основу, на якій будується людська раса. Звертаючись до статистики ми бачимо, що катастрофи, алкоголізм і зловживання наркотиками завжди були причиною величезної кількості жертв, що перевищує навіть кількість жертв від так званого явища «тероризм».

У звершенні, рішення даного пороку знаходиться в Ісламі. Іслам як ідеологія забороняє вживання і використання всього, що здійснює вплив на людський рід, будь то шкода здоров’ю чи суспільству. Згідно з Ісламом, алкоголізм є гріхом і розглядається ним у якості одного з діянь сатани, який веде до ненависті в суспільстві, не кажучи про віддалення людей від правильного шляху підкорення бажанням нашого Творця.

 
Шабані Мваліму
Інформаційний представник Хізб ут-Тахрір у Східній Африці
10 Раджаб 1435 р.х.
09/05/2014
N0: 13/1435 AH

Головне меню