Відповідь на промову Кемєрона в ООН

Британія
Друкарня

Халіфат є єдиною системою, яка припинить колоніальну інтервенцію на Близькому Сході

Лондон, Великобританія, 23 вересня 2011р. – У своєму першому виступі на засіданні генеральної асамблеї ООН Девід Кемєрон відстоював необхідність продовження колоніальної інтервенції, але триваюча з боку Британії підтримка та озброєння жорстоких диктаторів Бахрейну, Саудівської Аравії та інших викриває брехливість його заяв щодо гуманітарних причин інтервенції.  

У травні цього року було виявлено, що Британія тренувала національну гвардію Саудівської Аравії – елітні сили безпеки, які раніше було використано у придушенні протестів у Бахрейні, яке призвело до смерті неозброєних протестуючих, а також до арештів та тортур політичних опонентів.

Коментуючи «доктрину Кемєрона» Таджі Мустафа, офіційний представник Хізб-ут-Тахрір у Британії заявив: «Лицемірство британського уряду не має аналогів. З одним обличчям Кемєрон проповідує праведні наміри щодо необхідності інтервенції з гуманітарних причин, та вихваляє західні сили за інтервенцію проти колишнього союзника Британії Каддафі (якому продавалась британська зброя до лютого цього року). З іншим обличчям Великобританія продовжує підтримувати та озброювати катів у Бахрейні та інших регіонах, узаконивши подвійні стандарти використанням розмитого виразу «ситуація різниться від країни до країни».

«Подібно до того, як Блер представив свій «ліберальний інтервенціоналізм» у Чікаго з відбувшимися після того звірськими вторгненнями до Іраку та Афганістану, учора у Нью-Йорку Кемєрон надав свою доктрину, згадавши Лівію як виправдання. Він відстоював військову інтервенцію з метою запобігання вбивства урядами своїх народів, але вміло не згадав королівство Бахрейн, чий наслідний принц був приязно прийнятий на Даунінг Стріт у травні 2011 року, якому Великобританія передала «засоби для стримання натовпу».

«Ніхто з нас не очікує, що Великобританія підтримає атаку на Ізраїль або Зімбабве і те, що Британія припинить продавати зброю Саудівській Аравії або іншим диктаторським режимам. Це доводить, що західні уряди вдираються не заради «гуманітарних ідеалів», навпаки, вони переслідують політичні, економічні та ідеологічні інтереси.

«Уряди Британії та США голосно заявляють про демократію та права людини у тих регіонах, де це їм вигідно, та замовчують про них, зберігаючи статус-кво там, де це їм не несе користі».

«Більша частина його промови акцентувалась на Північній Африці та Близькому Сході. Кемєрон знов піддав критиці ідею ісламського Халіфату, заявив: «Люди на площі Тахрір у Каірі та на площі Свободи у Лівії не за Ісламський Халіфат», знехтувавши тим, що приблизно мільйон людей зібрався на площі Тахрір, закликаючи до Халіфату усього лише кілька тижнів тому назад».

«Західні лідери бояться втратити контроль та розуміють, що єдиним шляхом для регіону набути справжньої  незалежності від західної колоніальної інтервенції є заміна корумпованих та тиранічних режимів, що підтримуються Заходом, на нову систему – Халіфат, який буде протистояти західному імперіалізму в усіх його формах, та буде дбати про інтереси людей».

Хізб ут-Тахрір Британія
7 Зуль-Каада
05.10.2011

Головне меню