Лондонська конференція: Сомалі потребує рішення, що виходить від неї самої, а не у подальшій колоніальній інтервенції Заходу

Британія
Друкарня

Лондон, Великобританія, 23 лютого 2012 р. – Лондонська конференція по Сомалі - це чергова спроба накласти зовнішні колоніальні рішення на цю країну, після провалу таких рішень на протязі останніх 20 років.

Якщо ця країна хоче звільнитися від підкорення іншим, вона може сподіватися лише на будування нового та стабільного майбутнього на основі Ісламу.

 

Коментуючи сьогоднішню конференцію, Таджи Мустафа, офіційний представник Хізб-ут-Тахрір у Британії сказав наступне:
 
«Усього лише два роки тому, у Ланкастер Хаус, Великобританія організовувала конференцію, яка повинна була принести «стабільність» у мусульманську країну, що доведена до зубожіння та розшматована війною. Необхідність проведення цієї конференції тоді виправдовувалася терористичною загрозою для Великобританії. Я кажу про Лондонську конференцію з питання Афганістану. До сьогоднішнього часу продовжується західна інтервенція до Афганістану, яка несе із собою смерть та нестабільність. Сьогодні ж, знову у Ланкастер Хаус, Великобританія організує Лондонську конференцію по Сомалі, обіцяючи допомогти у встановленні стабільності у цій країні».

«Сьогодні буде мало сказано про те, як тривала зовнішня інтервенція шкодить встановленню у Сомалі стабільності. З початку 2007 р. Сомалі підпала під більш аніж 20 атакам з боку США. Ми були свідками американської операції «Відродження надії», а також бачили як США та Британія підтримували напади Ефіопії на Союз шаріатських судів  у 2006 р., наслідком чого стало руйнування першого за десятиліття періоду миру та стабільності у Сомалі».

«Уряд США та Британії допомогли дестабілізувати ситуацію у Сомалі, підтримуючи закордонне військове вторгнення, що призвело до смерті та вбивства мусульман. І це в силу того, що вони не могли дозволити, щоб стратегічний регіон, який дозволяє контролювати життєво важливі морські шляхи, а також має багаті ресурси та другу по довжині берегову лінію в Африці, знаходився не під їх контролем».

«Інтересом урядів США та Британії, як капіталістичних держав у країнах, що розвиваються, є загнання у рабство народів регіону заради своєї економічної та політичної користі, шляхом військової інтервенції, подібно до того, як це відбувалося під час правління Британської імперії».

«Усі рішення, які запропоновані західними капіталістами на протязі останніх 20 років для сомалійської проблеми, провалилися. Звільнення регіону від західного колоніалізму можливе лише шляхом виконання проекту ісламської держави, яка буде ставити народи вище вигоди. Історично саме ісламська система несла мир та стабільність усім расам у регіоні та звільнила їх від зубожіння та пригноблень. Сьогодні ісламський світ йде шляхом  воістину історичної революції проти деспотів та диктаторів, які були охоронцями  західного колоніалізму, що став відмінною рисою 20 сторіччя. Сьогоднішня конференція – приклад чергової відчайдушної спроби Британії утримати свою хватку над ісламським світом. Ми закликаємо усіх наших братів та сестер у Сомалі відкинути усі ці спроби та працювати над встановленням Ісламського Халіфату, який принесе справжній підзвітний уряд та систему, здатну повернути усі ресурси регіону її мешканцям та поставити регіон Африканського рогу на шлях істинного розвитку та розквіту.

Недiлля,11 Рабі''уль Ахир 1433
4 Березня 2012

Головне меню