Мусульмани повинні викривати лицемірні ЗМІ і пропонувати Іслам у якості рішення

Британія
Друкарня

На протязі тижня після розправи у мечетях Ан-Нур та Лінвуд у Новій Зеландії ми бачили, як деякі політики публічно вражали свою скорботу, у той час як багато інших залишались у мовчазному здивуванні від того, що трапилось.

Ми бачили, як деякі журналісти задались питанням з приводу ролі ЗМІ у пропаганді ненависницької антимусульманської риторики, у той час як багато інших їх колег замість цього загострили увагу на особистості нападника, на правих радикалах, на подібних кампаніях ненависті, транслюємих у мережах, або просто переходили від даного нещасного інциденту до наступних новин про дрібниці із життя знаменитостей.

Ми були зворушені людяністю родин жертв, які не звинувачували усе населення, а зайняли позицію Пророка ﷺ, який сказав:

اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِقَوْمِي ، فَإِنَّهُمْ لَا يَعْلَمُونَ

«О Аллах, пробач моїм соплеменникам, адже, воістину, вони не відають!».

Ми також були зворушені добротою і підтримкою, яку надавали численні прості громадяни мусульманам на протязі минулого тижня,їх спробою передати тепле послання нам — мусульманам, — що наші життя мають значення, і це є довгоочікуваним контрастом на тлі позиції заперечення світського істеблішменту і подальшого повідомлення про те, що вони не розділяють таку ж точку зору.

Світський політичний клас та їх ЗМІ мають подвійні стандарти, коли мова йде про жертви масових вбивств і терору. Нас усіх закликали публікувати у мережах свою солідарність з редакцією «CharlieHebdo», коли на неї було скоєно озброєний напад услід за публікаціями образливих карикатур на Пророка ﷺ. Тим не менш, ми не помітили того ж, коли правий бойовик-радикал вбив мусульман, які зібрались на п’ятничну молитву у мечеті.

Така суперечлива картина мала місце, дивлячись на реакції мислителів і письменників, які лише акцентувались на расизмі і ксенофобії урядових і медійних програм. Brexit, Windrush і Шаміма Бегум (ShamimaBegum) — це лише три нещодавніх приклади, їх же численна кількість. Очевидно, що для світського істеблішменту одні жертви несправедливості мають більше значення, аніж багато інших. Це вимушує задатись питанням наявності подвійних стандартів в істеблишменту.

Вони скормили нам байки про «війну з тероризмом»,яка повинна була переслідувати тих, хто жорстоко нападає на ані у чому не повинних цивільних громадян, щоб добитися політичних вигід. Але реальність цієї війни була викрита в Іраку, Афганістані, Сирії, М’янмі, Індії, а тепер — у Новій Зеландії. Якщо жертвами серед цивільного населення стають мусульмани, а політична вигода є світською і капіталістичною, то так звана «війна з терором» не виступає проти цих нападів, навпаки, вона фактично несе відповідальність за них і стоїть за ними. Таким чином, людство спостерігає сьогодні за несправедливою глобальною війною проти Ісламу і мусульман.

Це так звана «боротьба з тероризмом», а також атмосфера, що роздувається політиками і медійщиками, мають на увазі, що мусульмани не можуть бути жертвами тероризму, а можуть бути лише його зачинщиками, як нібито екстремізм і насильство у відношенні цивільних осіб є патологічною особливістю мусульман! Грубо кажучи, світські колонізатори зображуються хорошими парнями, а мусульмани — злодіями. Прості люди щоденно наражаються на подібні заздалегідь помилкові описи.
Саме світська капіталістична ідеологія надала можливість багатому елітарному класу експлуатувати народи світу в інтересах своєї особистої користі, незалежно від страждань і наслідків для більшості.

Мусульмани Британії несуть відповідальність не лише за викриття лицемірства політичної еліти та лояльних ним ЗМІ, але і за виявлення помилкової ідеології, яку еліта просуває для захисту власних інтересів, незважаючи на те, що це губить життя людей.

Більше того, ми повинні вести світ до істини Ісламу, який забезпечує порятунок усього суспільства. Іслам показує людям, як організувати життя згідно зі справедливістю, не дозволяючи могутній еліті утискати та експлуатувати маси, що різко контрастує з реальністю сьогоднішнього життя.

Всевишній Аллах говорить:

وَبِٱلۡحَقِّ أَنزَلۡنَٰهُ وَبِٱلۡحَقِّ نَزَلَۗ وَمَآ أَرۡسَلۡنَٰكَ إِلَّا مُبَشِّرٗا وَنَذِيرٗا

«Ми ниспослали його (Коран) з істиною, і він зійшов з істиною, а тебе Ми послали лише добрим вісником і застерігаючим увещевателем» (17:105).

Яхья Нісбат
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Британії
Неділя, 17 Раджаба 1440 р.х.
23.03.2019 р.
№ 12/1440 х.

Головне меню