Світська ідеологія безсильна у боротьбі з коронавірусом

Британія
Друкарня

Капіталістична система поглядів, яка заснована на світському світогляді, схильна до пандемії нашого часу — коронавірусу COVID-2019. Політики, економісти та ідеологи у засобах масової інформації, зберігаючи видимість турботи про людей, прагнуть знайти ефективне рішення даної проблеми.

Капіталістична система завжди турбувалась про благополуччя могутньої і багатої еліти, у той час як прості люди витрачаються на реалізацію інтересів цієї самої еліти. Під видимістю опіки людей політика у світському суспільстві переважно націлена на захист інтересів еліти, аніж інтересів простих людей.

Якщо не вірус ділить на багатих і бідних, то це робить доступність медичного обслуговування. Більше того, політика по запобіганню поширення і лікування захворювання може бути націлена або на здоров’я людей, або на порятунок економіки. На дану мить світські політики явно демонструють, що турбує їх більше. Адже насправді трильйони доларів виділяються для запобігання різкого обвалу ринків, у той час як лише мала частина цього націлена на збільшення обсягу медичної допомоги.

Знов виникає актуальність демографічної теорії Томаса Мальтуса[1]. Вигідність скорочення літнього і залежного населення відкрито рекламується у ЗМІ.

Капіталістична економіка Заходу в останній час балансує на грані краху. Світські ідеологи, які відчайдушно намагаються приховати цей факт, а також приховати недоліки своєї політики і ідеології, знайшли «цапа відбувайла». Це робиться заради уникнення масового відкинення світської ідеології народами світу.

Іслам не ставить інтереси багатих вище інтересів звичайних людей. Єдина політика, яка піклується про людей, може бути здійснена лише халіфом, який слідує законам Шаріату. Шаріату, свідком появи якого разом з Халіфатом скоро стане увесь світ, ін ша Аллах.

Повідомляється, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

أَلاَ كُلُّكُمْ رَاعٍ وَكُلُّكُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ فَالأَمِيرُ الَّذِى عَلَى النَّاسِ رَاعٍ وَهُوَ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ

«Кожне із вас є пастирем і кожен із вас несе відповідальність за свою паству: правитель є пастирем, яки несе відповідальність за свою паству».

 


Яхья Нісбет
Інформаційний представник Хізб ут-Тахрір у Британії
№ 19/1441 р.х.
Неділя, 19 Раджаба 1441 р.х.
15.03.2020 р.

 

[1] Томас Мальтус — англійський економіст, який стверджував, що народонаселення суворо обмежене засобами існування.

Головне меню