Демократія ніколи не виправдовувала надій

Британія
Друкарня

Західні популістські правителі використовують демократію як інструмент капіталізму. Для них вигідно знизити вимогу людей до уряду і знизити рівень своєї відповідальності.

Демократія завжди подавляла інакодумство, пропонуючи оманливі обіцянки змін, але у той же час вводила лише більше підкорення незаслужено привілейованій еліті. Тепер, коли уряд «оголився», його прибічники щиро не розуміють, чому звичайні люди не хочуть більше демократії.

Центр Кембриджського університету по вивченню майбутнього демократії виявив, що в Великобританії і США виріс рівень невдоволення демократією. Цей показник відображає світову тенденцію у так званих «розвинених» країнах.

Прем’єр-міністр Великобританії пообіцяв посилити покарання «потенційним терористам». Той факт, що міністерство внутрішніх справ припускає, що навіть екоактивісти можуть бути екстремістами, спонукає звернути увагу на провальну політику уряду. Вже давно люди наскрізь бачать марні спроби еліти Британії відволікти увагу від своєї, рухомої лише ненажерливістю і жадібністю, політики.

Прикра іронія полягає у тому, що будь-який опір так званій «демократії» клеймлять екстремізмом. Британська еліта та її прибічники намагались виставити будь-яке несхвальне слово про демократію як акт екстремізму. Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон навіть пропонує використовувати детектори брехні на тих, хто був засуджений з постійно розширюваним законом про тероризм, щоб перевірити, чи готові люди заради звільнення «поклонятись ідолу» в лиці демократії.

Далекоглядні і цинічні люди завжди знали, і тепер це очевидно для всіх, що капіталістична еліта не може справитись з бажанням використовувати законодавство у своїх інтересах, ефективно придушуючи будь-яку опозицію. І це фактично є екстремізмом.

Мусульмани, які пропонують Іслам у якості справедливої і підходящої альтернативи світській капіталістичній демократії, вже давно стали метою руху «боротьби з тероризмом» в усьому світі. Чи стануть тепер звичайні люди, які хочуть більш справедливого світу, новими цілями капіталістів, які відчайдушно намагаються придушити будь-який рух, що прагне відняти їх здобуті нечесним шляхом привілеї?

Це підлий спосіб відволікти увагу від корупції, звинувачуючи у ній інших. Так вчиняла еліта навколо Фараона, який боявся втратити свої привілеї, і так роблять капіталісти сьогодні.

Аллах ﷻ говорить:

وَقَالَ الْمَلأُ مِن قَوْمِ فِرْعَونَ أَتَذَرُ مُوسَى وَقَوْمَهُ لِيُفْسِدُواْ فِي الأَرْضِ وَيَذَرَكَ وَآلِهَتَكَ

«І лідери із племені фараона так сказали: «Невже ти відпустиш Мусу і його народ, щоб вони сіяли смуту на землі і зреклись від тебе і твоїх богів?»(7:127).

Час звільнитись мусульманам від оманливих надій на демократію так само, як це робить більша частина світу сьогодні. Необхідно розкрити очі на демократичну систему, вигадану людиною та елітою людей, які у глибині душі захищають лише свої інтереси і привілейоване положення у суспільстві. Так звані «права», які демократія повинна надавати людям, є не більше аніж ілюзією, створеною, щоб тримати простих людей у підкоренні.

Права, які надаються демократією — оманливі. Істинні права усіх людей прописані Аллахом у Корані. Обраний правитель повинен вчиняти і приймати рішення згідно з релігією. За будь-яке своє рішення і за будь-який свій вчинок правитель повинен нести відповідальність і тримати звіт в усьому перед народом. Всемогутній Аллах ﷻ, говорить:

أَلَا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ

«Невже цього не буде знати Той, Хто створив, якщо Він — Проникливий (чи Добрий), Відаючий?» (67:14).

Всевишній ﷻ також сказав:

وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا

«А хто відвернеться від Мого Нагадування, на того чекає тяжке життя» (20:124).

 


Яхья Нісбет
Інформаційний представник Хізб ут-Тахрір в Британії
№ 13/1441 х.
П’ятниця, 6 Джумада аль-уля 1441 р.х.
31.01.2020 р.

Головне меню