Суд над Вільдерсом виставляє на посміховисько не лише його, але і всю Голландію перед світовою спільнотою

Нідерланди
Друкарня

Відомо, що Голландія вже давно встановила кордони «свободи слова», визначивши покарання кожному, хто зневажає королівську родину або групи, або закликає до ненависті та націоналізму.

Тому очевидним є те, що обов’язком прокуратури є займатися кожним, хто порушить цей закон, тобто знайти та засудити. Приймаючи це до уваги, кілька місяців назад прокуратура заявила, що група мусульман порушила закон, коли відповіла Вільдерсу карикатурами холокосту. І тут же їх було жорстко переслідувано, після чого їх передали до суду для здійснення закону над ними та застосування покарання, і, дійсно, вони були покарані.

Стосовно ж Вільдерса, прокуратура довгий час відводила від нього погляд, і, навіть, не робила спроби його зачепити, у той час, коли він продукував образливі заяви на адресу різноманітних спільнот. Більше того, велика кількість аналітиків оцінили їх як заклик до національної ненависті. Але, коли група людей подала позов до суду проти Вільдерса, прокуратура взяла за обов’язок розслідувати цю справу. Таким чином, Вільдерс постав перед судом по звинуваченню у зневазі груп та заклику до расової ненависті. Виходить, що прокуратура проти своєї волі завела судову справу проти Вільдерса. Але, перш за все вона заявила, що віддавши справу до суду, не виключено прохання про виправдання Вільдерса від звинувачень. В дійсності так і відбулось, зараз вона вимагає офіційно виправдати Вільдерса від цих небезпечних звинувачень.

З першого ж дня для суду було очевидно, що прокуратура захищає Вільдерса, а не звинувачує. Наприклад, коли захист Вільдерса висунув вимогу щодо свідчень тих, кого назвав фахівцями у сфері Ісламу, які насправді підтримують Вільдерса, прокуратура дала свою згоду на це, не викликавши вчених, які є опонентами поглядів Вільдерса. Іще більше дивує те, що прокуратура не вважає за обов’язкове опитування свідків, нібито розуміючи, що їх думка про Іслам правильна. Так почався театр і склалась атмосфера підтримки Вільдерса, який став жертвою.

Цей суд був справжнісінькою комедією, в якій Вільдерс перетворився на героя, який захищає свободу слова. Роль влади в цій історії безпосередньо вказує на те, що вона підтримує Вільдерса, бо вона доклала усіх зусиль, щоб від продовжив свій хрестовий похід проти Ісламу та мусульман.

Субханаллах, це просто смішно і безглуздо! Вільдерс за підтримкою Голландської влади закликає мусульман до інтеграції, що означає прийняття голландських цінностей, тобто закликає мусульман облишити закони Господа світів і повністю прийняти закони людей. Але, у той же самий час, першим, хто порушує ці людські закони та наплював на ці цінності –це сам Вільдерс та уряд Голландії.


Окай Пала
Член, представник ХТ, Нідерланди
№ 041
Неділя, 9 Зуль Када 1431 г.х.
17/10/2010

 

Головне меню