Відповідь на заяви міністра іноземних справ Нідерландів Франса Тіммерманса щодо атак на Газу

Нідерланди
Друкарня

Після проведених ізраїльською стороною атак на Сектор Газа, міністр іноземних справ Нідерландів зробив заяву, що «Ізраїль» має повне право захищати себе, «пропорційно» відповідаючи на атаки, також він додав, що саме палестинці несуть відповідальність за ескалацію насилля в Секторі Газа.

Хамас відпустив ракети в бік «Ізраїлю», тоді «Ізраїль» наніс відповідний удар. У результаті постраждали палестинці, і провину за це варто покладати на Хамас, інакше кажучи, міністр хоче сказати, що ескалація конфлікту відбувається зараз із причини самих палестинців, тому що саме вони усе почали.

 Дана заява з боку міністра іноземних справ Нідерландів була передбачена, тому що нідерландський уряд відомий своєю безмежною любов’ю і підтримкою до незаконного сіоністського утворення. Це підтверджують останні декілька років. Однак незвичайною цього разу виглядає сама манера при допомозі, якою були прокоментовані нідерландським урядом події, що відбуваються. Що саме мав на увазі міністр, коли говорив про застосування «пропорційної» сили? Чи мав він на увазі, що озброєна до зубів сучасною зброєю армія, ріками дальніх дистанція, касетними бомбами, винищувачами та сучасним військовим обладнанням може вступити у протистояння з пригнобленим народом, який нічим із сучасної зброї не володіє, окрім власноручно виготовлених ракет «Кассам»? Або міністр під словом «пропорційної» має на увазі атаки єврейської армії на сектор Газа у 2009 році, коли загинули 1400 палестинців та 13 «ізраїльтян»? Про яку пропорційну силу з метою захисту каже міністр?

Варто зазначити, що кожного разу, коли сіоністи вчиняють атаки на палестинців, звучить одна й та ж пісня, що єврейське утворення вимушене було реагувати на ракети, випущені з палестинської сторони. Однак виникає питання: чи має рацію міністр іноземних справ у своїй заяві, що палестинці самі першими ступили на шлях насилля? Тому що ми, коли читаємо звіти відносно того, що сталося за декілька днів до атак, бачимо зовсім іншу картину. До початку звірячих атак за декілька днів, а саме 5 листопада, єврейська армія вбила парубка Ахмада Нахбані, який був психічно нездоровим у віці 23 років і надто наблизився до так званого «єврейського кордону».

 8 листопада окупаційні сили атакували південь Сектора Гази, вводячи туди вісім танків та чотири бульдозери, потім був розстріляний 13-річний хлопчик Ахмад Юнус Хідр Абу Дікка, який грав у м’яча зі своїми друзями, снаряд потрапив йому в живіт і він помер на місці.

10 листопада єврейська армія вбила чотирьох палестинських дітей: Мухаммад Усама Хасан Харара 16 років, Ахмад Мустафа Халід Харара 17 років, Ахмад Камаль ад-Дардасаві 18 років, Матар Абдуррахман Абу аль-Ата 19 років. Більш того, Ахмад Камаль та Матар Абдурахман були застрілені на поховальній процесії Мухаммада Усами та Ахмада Мустафи. Усе це окрім того, що було поранено десятки людей.
 
11 листопада окупаційні сили вбили іще одного палестинця і поранили 30 осіб.
 
14 листопада окупаційні сили серед білого дня ліквідували представника руху Хамас Ахмада Джабарі і десятки інших, у тому числі й 11-місячне немовля і вагітну на двійню жінку.

Це означає, що заяви міністра іноземних справ Тиммерманса про те, що саме палестинська сторона вдалася до насилля, не відповідають дійсності. А якщо хто й бажає докопатися до істини, яка саме сторона почала чинити насилля, то ми хочемо нагадати міністру іноземних справ, що в 1948 році сіоністи із схвалення західного світу окупували Палестину, вбили багатьох її жителів і вигнали мільйони.
 
Не має жодного значення, приймає це Захід чи ні, сіоністське утворення було і залишається незаконним. Вирішення цього конфлікту і припинення кровопролиття єдине - це те, що Палестина повинна бути звільнена від цього жорстокого окупанта. Саме в цьому бачиться вирішення проблеми Палестини з точки зору мусульман. Сьогодні той, хто слідкує за настроями мусульманського світу і подіями на Близькому Сході і в усьому іншому ісламському світі, розуміє що це обов’язково відбудеться і дуже скоро.

 

Окай Пала
Представник Хізб ут-Тахрір, Нідерланди
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Нідерланди
№ 072
П’ятниця, 02 Мухарам 1433 р.х.
16/11/2012

Головне меню