У Бельгії: ім’ям демократії та свободи слова забороняється конференція про Халіфат, яку організує Хізб-ут-Тахрір

Нідерланди
Друкарня

Мер Хассельта Хільда Клаес, проконсультувавшись зі службами безпеки та МВС, вирішили заборонити  проведення конференції  про Халіфат, яку організує Хізб-ут-Тахрір у Бельгії, проведення якої було заплановано на 04.03.2012 року.

На своє виправдання з приводу заборони конференції мер заявила наступне: «Я вирішила заборонити  проведення  подібних  заходів через статтю закону від 23.03.1995 року, яка пов’язана із запереченням та виправданням історичних злочинів (Негаціонізм). Також  існують сили, які виступають проти  узаконення  заборони на расизм, і через те, що ми не у змозі забезпечити безпеку усіх громадян, цього достатньо, беручи вищесказане до уваги, щоб заборонити проведення подібних зустрічей».

Хізб-ут-Тахрір у Бельгії до цього раніше вже мав успішний досвід проведення низки подібних заходів, як конференцій так і демонстрацій. Жодних проблем у питанні  безпеки ніколи не виникало, більше того, самі служби безпеки неодноразово виражали своє захоплення гарною організацією, пунктуальністю та дисципліною хлопців з хізбу. Таким чином, маловирогідно, щоб поліція рекомендувала не організовувати демонстрації через міркування безпеки. Ми вважаємо, що фактор наведення страху у питанні безпеки був брехливо надуманий самим мером. Якщо мер дійсно стурбована питанням безпеки та має побоювання, що проведення конференції може  призвести  до порушення громадського порядку, їй необхідно пошукати причини цієї ж проблеми  не  лише  в нас. Їй варто звернути увагу у тому числі і на тих, хто зайнятий виключно нападками на Іслам та мусульман, при цьому використовуючи  підступні методи, повні знущань та кривдження. Подібні особистості у першу чергу повинні знаходитись під наглядом, тому що вони псують стосунки поміж мусульманами  і не мусульманами, сіючи між людьми дух ненависті та неприязні. Це ті,  хто стоїть за організацією компаній, агітацією людей, заснованій на припущеннях та брехні, щоб стати на заваді проведенню конференції, жертвою чого у тому числі стала  мер.

Стосовно расизму, то звідки мер бере подібні слова?Невже в нас вона побачила прояви расизму? Вона знайшла у нашій просвіті те, що доводить це? Чи мав місце факт того, що одного із членів нашої партії засудили через це? Це усього лише порожні та нічим не обґрунтовані звинувачення. Це відкрита брехня і нічого більше.
 
Стосовно так званого заперечення та виправдання  історичних  злочинів. Про що каже тут мер не зовсім зрозуміло. Хіба ми заперечували який-небудь історичний факт, і про який з них йде мова? Або мер мала на увазі геноцид у Конго? Чи це вона мала на увазі?

Ствердження про порушення безпеки, про расизм – брехливе. Мер могла б з метою вияснення обставин запросити представників з хізбу для бесіди, щоб прояснити ситуацію. Але, на жаль, вона потрапила до пастки, організованої прихильниками крайнього правого екстремізму та здійснила їх мету. Рішення про заборону проведення конференції  мер прийняла самостійно, а у спробі виправдатись притягнула за вуха структури МВС та службу безпеки, нібито вона з ними консультувалась. Підтвердженням чому стали слова  міністра  внутрішніх справ Жоель Мільке, зокрема, вона  заявила: «Мер Хассельта Хільда Клаес консультувалась з нами у питанні розгляду можливості  стати  на  заваді проведенню конференції у залі, яка належить державі».   
 

І наприкінці, я хочу спитати мера, яка заявляла: «Я забороняю проведення цієї конференції. Я несу відповідальність за демократичну систему та заперечую будь-які прояви екстремізму». Хіба це є демократією, про захист якої вона так проголошує? Демократія, яка будується на підкиданні брехливих фактів, а не на справжніх доказах? Свобода  слова у вас  гарантована  кожному, при  умові, що він не буде казати від імені Ісламу?

Мер вчинила невірно у своєму рішенні стати нам на заваді виразити слово, ущемила у праві на слово, тим самим іще раз підтвердила, що ліберальна демократична система іде всупереч сама собі.
 

 Окай Пала, Член, представник Хізб-ут-Тахрір у Нідерландах
Информационный офис Хизб ут-Тахрир Нидерланды
№ 059
12 Зуль Каада 1431 р.х.
17/02/2012

Головне меню