Коментар на заяву голландського міністра із соціальних питань Людвіга Ашера відносно вигнання імамів, що проповідують ненависть

Нідерланди
Друкарня

У понеділок 25.08.2014 «Ассошіейтед Пресс» провів інтерв’ю з міністром із соціальних питань, членом Лейбористської партії Людвігом Ашером.

В інтерв’ю міністр заявив про те, що «він спільно з міністром Обстеліном надали план про припинення надання в’їзних віз у Нідерланди для «зловмисних» імамів в уникнення скоєння ними злого наміру для країни». До того ж, міністр Ашер вимагає від імамів, які на даний момент мешкають у Нідерландах, залишити країну у випадку якщо вони мають намір продовжувати розповсюдження ідеї ненависті у відношенні голландської держави. Він підкріпив свою позицію наступними словами:

«Однією з основних свобод, виконуваних  нашій країні, є свобода віросповідання, однак даною свободою не слід зловживати, тому ми створимо жорсткі кордони для роботи імамів, які відчувають ненависть, і якщо нам вдасться, то ми зробимо їх діяльність неможливою». [Газета «Телеграф», 25 серпня 2014].

Головна мета Міністра полягає в тому, щоб вирішити проблему так званого фундаменталізму та екстремізму, що не є новиною. Промова міністра націлена на продовження та посилення політики з рішення даної проблеми. Хотілося б відзначили, що вибір часу для даної заяви про жорстку політику у відношенні мусульман не є збігом. За останні кілька тижнів ЗМІ оприлюднили величезну кількість негативних новин відносно подій, які відбуваються в Іраку, зокрема новини, що описують звірства, які начебто чиняться в ім’я Ісламу. Подібні новини послугували для голландського та західного уряду мотивацією для прийняття жорсткої політики у відношенні мусульман.

Дивовижно, що під приводом так званої «політики екстремізму» в Нідерландах, такі слова як «екстремізм» та «фундаменталізм» стали активно використовуватися, володіючи певною неясністю, а людей стали називати «екстремістами» без будь-якого ясного та чіткого визначення цих термінів з боку голландського уряду. У результаті даної збиткової політики та новин, які розповсюджуються за допомогою ЗМІ, термін «Халіфат» став об’єктом іще більшої критики, ніж раніше.

Домінуюча на заході громадська думка, створена за допомогою ЗМІ, полягає в тому, що робота з відновлення Ісламського Халіфату у мусульманському світі може відбуватися лише за допомогою насилля! У той час, як правильне розуміння прямо протилежне. Після глибокого дослідження життя Пророка ﷺ стає зрозуміло, що він ﷺ встановив свою державу в Медині без застосування будь-яких форм насилля.

Не докладаючи зусиль для роз’яснення слів міністра Ашера відносно «володарів злого наміру», ми можемо сказати, що це є явною політикою, націленою на віддалення мусульман від ісламських цінностей, які охарактеризовані голландським урядом як «екстремізм» та «фундаменталізм». Іншими словами, голландський уряд визнає Іслам та мусульман лише у тому випадку, якщо вони відповідатимуть західним світським цінностям, навіть якщо це буде означати, що уряд нехтує своїми власними цінностями та свободами, а зокрема, так званою свободою віросповідання. Але це їх жодним чином не турбує і не хвилює, а також це явно показує нам політику подвійних стандартів, прийняту голландським урядом у відношенні тільки мусульман. Це з одного боку. З іншого боку, голландський уряд хоче, щоб мусульмани інтегрувалися в голландське суспільство і прийняли західні цінності, у той час як їх самих не цікавлять власні цінності, якщо їм не вигідне їх дотримання!

Отже, дуже важливо щоб мусульмани Нідерландів не обдурювалися подібними висловлюваннями, а також вони повинні знати, що проблема у даному випадку полягає не у протистоянні поміркованості та екстремізму, а в тому, щоб мусульмани відмовилися від своїх ісламських цінностей та законів шаріату, зокрема від законів, які пов’язані з їх бажанням повернути Ісламську державу Халіфат. Мусульмани повинні розуміти, що відновлення Халіфату є наказом Аллаха ﷻ, і у мусульман немає вибору або можливості ведення будь-яких переговорів із даного питання, оскільки встановлення Халіфату є обов’язком, який Аллах ﷻ поклав на них. Аллах Всемогутній каже:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا ۚ يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا ۚ وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірували, є нечестивцями». [Ан-Нур: 55]
 

Окай Пала
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Нідерландах
29 Шавваль 1435 р.х.
25/08/2014
N0: 9/1435 AH

Головне меню