«Заклик до єдності», звернений до спільноти мусульман

Нідерланди
Друкарня

Уже давно існує потреба мусульманського співтовариства в Голландії в тому, щоб бути представленими єдиним голосом, щоб діяти за допомогою нього заради здійснення інтересів цієї спільноти.

Однак ця потреба залишилася без уваги з будь-чиєї сторони, і так як ми є, по-перше, ісламським політичним Хізбом, а по-друге, є частиною мусульманського співтовариства Голландії, то ми вийшли з цією ініціативою до всіх ісламських груп, що входять до цього мусульманського співтовариства. І в рамках цього ми підготували акт, який назвали актом «Заклику до єдності», і підготували спільну зустріч з представниками цих груп, яка пройде в неділю 17.04.2016 в Амстердамі.

Ми вважаємо, що ті розбіжності, які існують між синами цього мусульманського співтовариства, не повинні стояти на заваді на шляху їх єдності, і ні для кого не є секретом те, що сила мусульман полягає в їх єдності і солідарності в тих питаннях, які об'єднують їх як мусульман. І ми повністю впевнені в тому, що ця незрівнянна за своїм виглядом ініціатива відведе погляд мусульман від питань, в яких вони мають розбіжності, до питань, які їх об'єднують. І для всіх є очевидним те, що саме зараз, як ніколи раніше, об'єднання мусульман є необхідним і не терпить зволікання, щоб мусульмани встали потужним і єдиним фронтом проти тих, хто веде безперервні атаки, метою яких є нанесення шкоди Ісламу і мусульманам.

Наші двері відкриті для всіх представників мусульманського співтовариства в справі підготовки цього акту єдності, щоб всі вони були разом з нами і працювали пліч-о-пліч з нами при тому, що ця справа пов'язана зі збереженням нашої ісламської ідентичності і з усім тим, що зачіпає закони Ісламу. І наші двері відкриті для всіх братів для того, щоб більше зблизитися один з одним, незважаючи на відмінності деяких наших поглядів в правових питаннях, щоб це привело до концентрації на тих питаннях, які нас об'єднують, і тому ми ставимося до цього акту як до першого кроку, за яким послідують контакти і наради, щоб ми могли подолати існуючі і майбутні перешкоди.

Що стосується загальної зустрічі, яка відбудеться в неділю, то на ній виступатимуть представники різних ісламських груп, і метою цієї зустрічі є активна співпраця з представниками цих груп і обговорення положення мусульманського співтовариства в Голландії, обговорення викликів, що стоять перед нами, і думок, які нав'язують нам західні країни, таких як «європейський Іслам», боротьба проти салафізму, заборона заколювання тварин і заборона нікабу, а також політика асиміляції і підйом ісламофобських настроїв в голландському суспільстві. Ми визначили п'ять пунктів, щоб вони лягли в основу нашої майбутньої зустрічі в неділю, і цими пунктами є:

1. ТАК збереженню ісламської ідентичності. Нашу ідентичність для нас визначив наш Всевишній Господь, і Він зобов’язав нас оберігати її.

2. НІ тому, що називається «європейським Ісламом». Ми відкидаємо ідею «європейського Ісламу», метою якої є створення Ісламу, що відповідає західним цінностям. Більш того, ця ідея спрямована на те, щоб відвернути мусульман від істинного Ісламу і відокремити їх від всіх інших мусульман.

3. НІ політиці асиміляції мусульман у західні спільноти. Асиміляція мусульман - це апріорі не що інше, як відмова мусульман від цінностей Ісламу і прийняття ними цінностей інших народів, і ми категорично проти того, щоб поміняти цінності, якими наділив нас Всевишній Творець, на будь-які інші цінності.

4. ТАК спільному співіснуванню. Ми не проти спільного співіснування з представниками інших релігій, особливо якщо це супроводжується повагою до мусульман і до їх релігії.

5. НІ образам Ісламу. Ми не приймаємо того, щоб наша релігія і наш Пророк ﷺ були об’єктами насмішок в імя «свободи слова».

І нарешті, ми невпинно працюємо для того, щоб об’єднати різноманітні ісламські організації, і сподіваємося на те, що наші збори будуть у благо Ісламу і мусульман, і ми прохаємо Всевишнього Аллаха, щоб Він нам допоміг у тому, у чому є благо для Ісламу та мусульман.

 

Окай Пала
Інформаційний представник Хізб ут-Тахрір у Нідерландах
5 Раджаб 1437
12.04.2016

Головне меню