Привітання з настанням місяця Рамадан 1437 г.х.

Прес-релізи
Друкарня

Хвала Аллаху, Господу Світів! Мир та благословення Посланцю Мухаммаду, його родині, сподвижникам та усім тим, хто послідував йому.

Всевишній Аллах сказав у сурі «Аль-Бакара»:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

«О ті, які увірували! Вам наказаний пост подібно тому, як він був наказаний вашим попередникам, – може бути, ви побоїтесь » (2:183).

Також Всезнаючий Аллах сказав:


فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْه

«Той із вас, кого застане цей місяць, повинен поститься» (2:185)


Посланець Аллаха (мир йому та благословення Аллаха) сказав:

«Постіться, побачивши півмісяць та розговляйтесь, побачивши півмісяць, а якщо вам не видно його (з причини хмарності), то завершіть попередній місяць (шаъбан) тридцятьма днями» (Бухарі, Муслім).

Після дослідження та перевірки бачення нового місяця благословенного Рамадана у ніч з неділі на понеділок, новий місяць Рамадан був виявлений згідно до шаріатської вимоги. У зв’язку з цим нинішня неділя –це 29 день місяця Шаъбан, а завтрашній понеділок – перший день благословенного місяця Рамадан 1436 р.х., що відповідає червня 6 2016 р. за григоріанським календарем.

Хізб ут-Тахрір в Україні вітає Ісламську Умму, мусульман України, Криму та усього світу з приходом благословенного місяця Рамадан!

Дорогі брати та сестри в Ісламі, пост у цей благословенний місяць наказаний усім мусульманам незалежно від національності та країни походження. І цей факт у черговий раз нагадує нам про те, що у нас один Господь, один Коран і що Пророк Мухаммад (мир йому та благословення Аллаха) - предводитель усіх правовірних мусульман. Усі мусульмани — одна Умма.

Про необхідність єдності сказано у багатьох аятах та хадісах. Дух Ісламу —це дух колективізму (джама'ату). Нагорода від зараз, в умовах роздробленості Умми, робота, скерована на об’єднання, найбільш важлива та потрібна. Нагорода від Аллаха за цю працю величезна та варто нагадати, що у місяць Рамадан нагорода за цю важливу справу збільшується у багато разів.

Також, варто згадати про тих, хто у цей благословенний місяць позбавлений спокою та безпеки. Голод, війни, тюрми — ось лише стислий перелік лих, які спіткали наших братів та сестер по усьому світу. Часто ми не можемо їм допомогти фізично та матеріально. Але ми можемо допомогти їм ідейно, засуджуючи та викриваючи привселюдно винуватців наших лих, а також пропонуючи вихід із цього принизливого стану згідно тому шляху, який нам вказав Посланець Аллаха (мир йому та благословення Аллаха).

Зі слів Абу Са’іда аль-Худрі (нехай буде задоволений ним Аллах) повідомляється, що Посланець Аллаха (мир йому та благословення Аллаха) сказав: «Якщо хтось із вас побачить засуджуване, нехай змінить це своєю рукою. А якщо не може зробити це рукою, то тоді язиком. А якщо не може і язиком, то серцем, і це буде найслабшим проявом іману». Цей хадіс передали Ахмад 3/29, 40, 53, Муслім 49, Абу Дауд 1140 та 4340, ат-Тірмізи 2172, ан-Насаі 8/111 та 112, Ібн Маджах 1275 та 4013, Ібн Хіббан 307, аль-Байхакъі 3/296.

О, мусульмани, найтемніший час — перед світанком. Усе ближче той день, коли ісламська Умма об’єднається під прапором одного правителя в єдиній для усіх мусульман державі. І це те, що нам обіцяно від Аллаха через Пророка ( мир йому та благословення Аллаха). І це та сила, яка позбавить нас від приниженості. І це той механізм, за допомогою якого ми зможемо повноцінно виконувати приписи нашої релігії без упущень.

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي
ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували та коїли праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі , подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, та змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені та не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24;55)

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
1 Рамадан 1437
6.06.2016

Головне меню