Америка грає балансом сил, щоб приховати свою економічну та військову слабкість

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Американські збройні сили здатні вести дрібномасштабні війни з такими угрупованнями, як «Аль-Каїда» та «ІД», проте їм нелегко вступити у великомасштабну війну проти таких держав, як Росія або Китай. Це відбувається через скорочення бюджету і персоналу армії, а також через поганий стан армійського озброєння і підготовки. Як повідомляє www.aljazeera.net від 28.03.2016, про це на сторінках газети «The Washington Times» пише Роуен Скарборо, де вона в своїй статті розглядає здатність збройних сил США вести війни за кордоном.

Автор також наводить дані засідань Конгресу США протягом останніх тижнів. «Встановлений бюджет 2017 року розміром в 524 млрд. доларів США не дозволяє зберегти армійські підрозділи і ескадрильї ВПС на необхідному рівні готовності. Так, наприклад, військово-морські сили не мають достатньої кількості літаків для тренувань», - йдеться в статті, де також наводяться слова співголови комітету зі збройних сил - одного з найвпливовіших комітетів в Конгресі США - Джона Маккейна про те, що «ВМС США мають 272 кораблі, що набагато менше за те, що потрібно для протистояння основним викликам безпеки», а також про те, що «авіаносці, що підкреслюють міць Америки в усьому світі, не можуть більше перебувати в регіоні Перської затоки через потребу в технічному обслуговуванні».

Поряд з цим, Скарборо наводить велику кількість даних, що викликають серйозні сумніви щодо здатності Америки вести великі збройні конфлікти проти таких армій, як, наприклад, китайська або російська армії.

Коментар: Політики Сполучених Штатів стали віддавати перевагу мінімізуванню ролі своєї армії у міжнародних конфліктах, а то і зовсім не відправляти свою армію за кордон для участі в збройних конфліктах, спрямованих на забезпечення американських інтересів. Загальновідомо, що такий підхід у своїх взаємодіях з армією виробили демократи, а республіканці, навпаки, вважали за краще вплутувати війська в війни за кордоном. Але нещодавно Республіканська партія також змінила свій підхід до цього питання у зв'язку зі скороченням військового бюджету, про що заявив кандидат в президенти від республіканців Дональд Трамп, сказавши, що вважає за краще не посилати армію за кордон, а спиратися на армії країн, що знаходяться в зоні політичного впливу США. Так що війна «за ордером» від США на тлі економічних криз, що поглинули світ через тиранію ненаситної капіталістичної ідеології, - це на сьогоднішній день більш кращий варіант для всіх американських політиків.

Армія Америки істотно ослабла і міряється своїми силами в партизанській війні з озброєними угрупованнями тільки заради того, щоб зберегти залишки свого престижу перед світом. Однак насправді вона дуже слабка навіть у зіткненнях з беззахисним населенням, наприклад, таким як населення Сомалі, яке вигнало американських солдатів, які «зарекомендували» себе боягузами, що часто тікають і характеризуються великою кількістю суїцидів. А якщо подивитися на сьогоднішній військовий бюджет США, то видно, що американська армія ослабла настільки, що вже всі політики (як демократи, так і республіканці) не розраховують на свою армію у бойових діях за кордоном, щоб зовсім її не позбутися і не виставити напоказ свою слабкість і низьке положення на догоду своїм ворогам і конкурентам. І для вирішення цієї проблеми Америка створює всілякі кризи в усіх регіонах, що представляють стратегічну важливість для неї, послаблюючи держави, здатні військово і політично загрожувати американським інтересам, і перегороджуючи шлях країн, які володіють всім необхідним для розвитку і зміцнення.

Звідси ми можемо усвідомити одну з причин стурбованості США поділом держав, граючи при цьому балансом сил між ними. Так, Америка розробила проект «Великий Близький Схід» для того, щоб ще більше послабити держави даного регіону, розчленовуючи їх, і використовувала міжнародні та регіональні військові альянси для здійснення цього проекту, в той же час обтяжуючи армії і обтяжуючи бюджети країн-учасників даних альянсів. Для того, щоб американська армія залишалася в цих альянсах на порівняно більш сильній позиції, в більшості випадків адміністрування і управління військових союзів належить їй. Що стосується виконавчої частини, то тут вона покладає ці завдання на держави-члени альянсів; отже, застосовуючи проект «Великий Близький Схід» та інші проекти по всьому світу, Штати послаблюють всі держави. А безпосереднє застосування Америкою своєї армії і витрачання свого бюджету і солдатів обернеться «кінцем всьому», на що Штати не можуть піти так само, як не можуть поліпшити становище свого в'ялого війська через економічну слабкість.

Ісламській Уммі залишається ефективно усвідомити свою доленосну місію - тягар послання всьому людству за допомогою старанної роботи по встановленню другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, який стане фатальним пострілом для Америки, тому що ефективне усвідомлення неодмінно призведе до суттєвого кроку - скинути американських найманців, які перебувають в мусульманських урядах і арміях у бездонну прірву остаточно і безповоротно, що переріже головну живильну жилу, і що дає Америці силу і владу над світом, і відправить її в ізоляцію зразка періоду до Другої світової війни. Однак на цей раз вона буде там очікувати армій Халіфату, удостоєних честі стерти з лиця землі капіталізм і поширити благо у всіх куточках землі.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Мустафа
22 Джумада ас-сані 1437 х.
31.03.2016 р.

Головне меню