Ідейний занепад є однією з основних причин зростання насильства

Новини та коментарі
Друкарня

З ім'ям Аллаха - Милостивого і Милосердного

Новина: У програмі «Deutschlandfunk», яка транслюється по німецькому інтернет-радіо, прозвучало інтерв'ю з головою Ради Євангелічної Церкви Німеччини Генріхом Бедфорд-Штромом під назвою «Релігійне насильство теперішнього часу має більше відношення до Ісламу», де він сказав: «Я сподіваюся, що серед мусульман відбудеться резонанс проти релігійного насильства, оскільки нещодавні теракти мають відношення до Ісламу і терористи посилалися на аяти Корану. І тому надзвичайно важливо, щоб представники ісламських організацій засудили терористичні операції».

Коментар: Бедфорд-Штром під час інтерв'ю ледь не пролив сльози через насильство і останні події в Брюсселі, виказуючи жалобу за невинними жертвами.

Однак ми не бачили сліз, коли Америка під прапором хрестових походів бомбила бомбосховище в районі Амірія столиці Іраку, або коли відбувалося вбивство ув'язнених в'язниці Ганжі в Афганістані ракетами США. Ніхто не посмів засудити ці злочини із служителів церковних установ, незалежно від того, католицька це церква, протестантська або інша.
Ми не бачили засуджень церкви під час сербської різанини у м. Сребрениця і в інших боснійських містах. Навпаки, православна церква знала про ці звірячі злочини і давала розпорядження з приводу них. Солдати відрізали жертві два пальця, щоб решта три служили символом трійці, і вирізали хрести на їхніх тілах ножами. Церква видавала «фетви», що дозволяють сербам гвалтувати мусульманок. Тоді були зґвалтовані тисячі дівчат.

До сих пір ми не чули, щоб церква засуджувала злочини Росії, які вона здійснює в Сирії, отримуючи благословення від Російської православної церкви на публічних заходах, де духовенство благословляє війну і російських солдатів, які збираються в Сирію на «священну» війну, під час якої вони будуть бомбити міста, знищувати села, вбивати дітей, людей похилого віку і жінок.

Або ж нічого з цього не доходило до ваших вух і очей, удавальнику плачу?

Навіщо вимагати від мусульман вибачатися за дії, які, як всі знають, не мають нічого спільного з Ісламом, навіть якщо виконавці є мусульманами?! І вам, як представнику релігії, що закликає до миру і любові, варто було б зупинити звірства на адресу мусульман і припинити нести цю деструктивну пропаганду серед суспільства, оскільки це призводить до ненависті і фобії. Результати ж всього цього гіршими за результати вибуху. Пояснення цьому полягає в наступному:

- Нікчемність вашої ідеї і легковажність вашого принципу не змогли інтегрувати цю мусульманську молодь у ваше суспільство. Вони як і раніше є іноземцями в очах політиків, мислителів, працівників мас-медіа та навіть таких релігійних діячів, як Ви, Генріху, не кажучи вже про простих людей. І тому, природно, це викликає таку реакцію у цієї групи молоді, яка намагається знайти свою ідентичність, повагу і місце в суспільстві, а у відповідь зустрічає відторгнення.

- З іншого боку, ці події розкрили ненависть, яку відчуваєте ви до Ісламу і мусульман. Ми розуміємо вашу ненависть, слухаючи заяви лідерів ваших країн, як, наприклад, Джорджа Буша-молодшого, який заявив, що війна в Іраку є хрестовим походом. А також багато священнослужителів очікують настання «Армагеддону», згаданого в Євангелії.
- Ультраправі посіли вашу політичну арену через нікчемність вашої ідеї. Розпалювання ненависті серед народу народжує природну реакцію з іншого боку в спробах захистити себе.
- Мусульманам у вас не дозволяється виражатися навіть на ідейному рівні, хоча ваша демократія претендує на ідею свободи думки. Вони позбавлені права заявляти про свої переконання, що призвело до реакції, яку сприймають як насильство, від групи людей у вираженні свого права на існування.

«Шановний», нерозумно підливати масло у вогонь, висловлюючись негативно проти Ісламу в той час, коли політична арена Німеччини і Європи заповнена ультраправими націоналістами, які дотримуються крайніх переконань. І Ви знаєте, що активісти антиісламського руху «ПЕГІДА» не проти знайти привід для розпалювання ненависті в суспільстві. Вони знайдуть цей привід у Вашій статті для відповідного насильства. Вони почнуть спалювати будинки біженців, здійснювати на них нападки і погрожувати їм вбивством.
Ваша мова - це використання нинішньої ситуації в цілях отримання політичних або популістських вигод, не варта уваги людини, відданої релігії і закликаючої любити світ!

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Юсуф Салама – Німеччина
22 Джумада ас-сані
31.03.2016

Головне меню