Щоб скинути сирійський режим не потрібно з ним розмовляти

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: ЗМІ: 24 березня завершився перший раунд переговорів «Женева-3», далі очікуються ще два раунди.

Коментар:

1) Якщо збройні загони серйозно мають намір повалити сирійський режим, то в такому випадку навіщо їм іти до Женеви на переговори?

2) Ми маємо право запитати: про що, власне, переговори? Кожна розсудлива людина легко знаходить відповідь - про все, що завгодно, тільки не про повалення режиму.

3) Так звана «політична опозиція» і командувачі загонів, які присутні на женевських переговорах, по суті, не представляють сирійський народ і воюючі загони, тому що політичні дивіденди, почесті і комфорт величезних готелів засліпили їх, і вони забули про те, що відбувається в Сирії, і про цілі її революції.

4) Переговори веде Америка, що підтвердив голова Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил Халед Ходжа в інтерв'ю телеканалу «Аль-Джазіра», де сказав: «Все діють за заступництва Америки».

5) Політичне рішення (про яке ведуться переговори) являє собою світську державу, де опозиція співпрацює з ключовими елементами режиму, і дане рішення лежить далеко від цілей революції, а це - викорінення режиму, свобода від колоніального панування та ісламське правління. Щоб зберегти своє обличчя, опозиції залишається тільки вимагати гуманітарну допомогу та ухід Башара - а це повертає ситуацію до дореволюційної обстановки в країні; і навіть гірше - вона дійшла до того, що заступник координатора Вищого комітету щодо переговорів (ВКП) Яхья Кодмані заявив кореспонденту «Аль-Джазіри» в Женеві Мухаммаду Кришень про те, що Росія, яка вбивала, руйнувала і виганяла так, що це тільки Аллаху і сирійському народові відомо, - ця «дружня держава для сирійського народу». Також на ницість положення вказують і кпини над сирійським народом з боку спеціального представника Генсека ООН по Сирії Стаффана де Містури, який в своєму документі, представленому в ООН за підсумками переговорів, вказав, що «сирійський народ має виключне право у виборі політичної, економічної і соціальної моделі, без будь-якого зовнішнього тиску чи втручання».

6) Тут дійсно слід нагадати революціонерам про те, заради чого вони вийшли, про те, якою є мета революції, і про те, про що вони присягнулися своїм командирам, а також про те, що вони дали слово, що не замінять прапором колонії прапор Посланника Аллаха ﷺ, «нашого ватажка навіки», а це - символ ісламського правління. Америка випробувала на вас вбивства, руйнування, вигнання і голод, тобто «військове рішення», і зазнала фіаско. Тепер же вона застосовує на вас «політичне рішення», так приведіть ж і його в непридатність, хай допоможе Аллах вам в цьому! А якщо вас спіткають намови демократії, то рятуйтеся в Аллаха від її зла і пам'ятайте хадіс Посланника Аллаха ﷺ, де він віщує про те, що після періоду влади тиранії, в якому ми живемо сьогодні, настане праведний Халіфат за методом пророкування!

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Бо Азізі
23 Джумада ас-сані 1437 х.
01.04.2016 р.

Головне меню