Позиція сирійської опозиції - порожній дзвін

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Глава делегації Вищого комітету щодо переговорів опозиції (ВКП) Сирії Асаад аль-Зубі негативно відреагував на пропозицію Асада взяти участь в уряді національної єдності. Аль-Зуби зазначив, що їм необхідно перехідний уряд, який володіє всією повнотою виконавчої влади, в тому числі - президентської, в той час як Дамаск наполягає на створенні вбудованого в систему влади органу, підлеглого тирану.

Як повідомляють ЗМІ, така реакція послідувала на заяви Башара, зроблені в ході його інтерв'ю агентству «Супутник», де тиран Шама вказав на те, що «мета женевських переговорів - домовитися про форму правління за участю режиму і опозиції, а пропонований перехідний уряд «не має конкретних обрисів» у зв'язку з незгодою інших сторін».

Коментар: Той, хто стежив за позицією опозиції, яка зібралася в Ер-Ріяді (звідки бере свій початок ВКП), знаходить, що вона, в принципі, нічого істотного з себе не становить. На кожну політичну подію опозиція реагує дуже нестійко і суперечливо до тих пір, поки не дізнається те, чого від неї хоче Америка, щоб визначитися на даній позиції. Так, спочатку вона відкидала переговори до тих пір, поки не будуть реалізовані висунуті нею гуманітарні умови (звільнення ув'язнених, зняття облог, припинення вогню, спрямованого на цивільних осіб, а також доставка гуманітарної допомоги), а після цього вона пішла на переговори і без них. Далі, вона відмовилася брати участь у другому раунді переговорів, знову ж таки через невиконання вищесказаних умов, але в підсумку сіла за нікчемний стіл принизливих переговорів. Ось тепер розмови опозиції дійшли до «перехідного уряду», ніж вона намагається показати те, що нібито володіє якимось правом говорити про його створення, в той час як режим виглядає наполегливим в питанні створення уряду національної єдності.

Все це - комедійне інсценування і порожній дзвін, націлений на те, щоб приховати залежність, в якій загрузла світська опозиція і яка вже очевидна для всіх, хіба що крім роззяв і продажних людей. Так, опозиція з самого початку свого зародження, що само по собі було дуже сумнівно (її заснував американський посол в Сирії Роберт Форд, а зібрав по шматках Ер-Ріяд), існує для того, щоб ставити підписи під «політичним рішенням», якого бажає Америка. Вони (опозиція) не обирали, збиратися їм чи ні, не обирали те, що їм треба підписувати, вони навіть не вибирали теми для переговорів: все що вони обрали - це бути пішаком в американській грі для того, щоб нав'язати «політичне рішення» у вигляді громадянської демократичної держави.

Що стосується народу Шама, то його вибір очевидний: знайти вдоволення Господа через реалізацію ісламського проекту - Праведного Халіфату за методом пророцтва. Вони обрали прапор свого Посланника ﷺ, встали на захист пролитої крові шахідів, яку вони ні за що не продадуть на рабовласницькому ринку Женеви. Нехай всі, хто обрав шлях, що відрізняється від шляху мусульман Шама, знають про те, що революція Шама відкине бруд і, в підсумку, вони зі своєю жалюгідною позицією неодмінно втратять не тільки народ Шама, але і свою релігію і Умму, ну а перш за все - вдоволення Господа світів!

وَمِنَ النَّاسِ مَنْ يَعْبُدُ اللَّهَ عَلَى حَرْفٍ فَإِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلَى وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْيَا وَالْآَخِرَةَ ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ

«Серед людей є і такий, який поклоняється Аллаху, перебуваючи на межі між вірою і невір'ям. Якщо йому дістається добро, то завдяки цьому він відчуває себе впевнено; якщо ж його осягає спокуса, то він обертається назад. Він втрачає як цей світ, так і Останнє життя. Це і є очевидний збиток!»(22:11).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мунір Насир
24 Джумада ас-сані 1437 х.
02.04.2016 р.

Головне меню