Відносини між режимом Сіси и «Ізраїлем» дійшли до рівня стратегічних

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Єгипетське керівництво виражає своє вдоволення у зв’язку з результатами авіаударів «ізраїльських» безпілотників по Синайському півострову. Про це з посиланням на своє джерело повідомляє американське інформаційне агентство «Bloomberg».

«Протягом останніх років «Ізраїль» багато разів наносив авіаудари по позиціям терористів на Синайському півострові. Ці операції здійснювались при сприянні Єгипту», – говориться у повідомленні.

З іншого боку, військовий оглядач єврейської газети «Гаарец» Амос Харель заявив про те, що «поруч із співпрацею проти «ДАІШ» у Синаї, «Ізраїль» дозволив Єгипту відійти від ряду пунктів Кемп-Девідської «ізраїльско»-єгипетської мирної угоди 1978 року, пов’язаних з військовою сферою», що, згідно його думки, означає, що «Єгипет став важливим стратегічним партнером у регіоні, і на цьому тлі відбувся офіційний візит міністра закордонних справ Єгипту Самеха Шукри в «Ізраїль»».

Коментар: Незважаючи на те, що єврейські військові джерела спростували інформацію «Bloomberg» про авіаудари «ізраїльських» безпілотників на Синайському півострові, а офіційні ЗМІ при президенті Єгипту Абдул-Фаттахе ас-Сісі не підтвердили даний факт, проте Амос Харель розкрив причину нерозголошення цих новин. Згідно його думці, дія «Bloomberg» розглядається як свого роду «навмисне порушення тривалого замовчування у ЗМІ, що зберігається обома боками». Так, думка Хареля сама по себе підтверджує правильність новин – це вказує на те, що існує «договірна мовчанка ЗМІ» між сторонами навколо такого роду повідомлень, тобто є вказівка зверху не поширювати ці новини. Харель не схвалив розкриття інформації з боку «Bloomberg» та порушення політики мовчання, але вважає, що даний факт вказує на майбутні змінення у нинішній прихованій політиці та натякає, що у майбутньому вона стане офіційною та відкритою, особливо на тлі офіційного візиту голови МЗІ, який відбувся до «Ізраїлю».

Очевидно, що нещодавній візит Сісі Шукрі до окупованого аль-Кудсу, який відбувся у теплій дружній атмосфері, розкриває те, що в єгипетсько-«ізраїльських» відносинах відбувся «квантовий стрибок», на який насмілився піти Єгипет і який здивував багатьох . Даний візит став неочікуваним та безпрецедентним, де у ході зустрічей та тривалих засідань з прем’єр-міністром «Ізраїлю» Біньяміном Нетаньяху у його резиденції сторони навіть дивились фінальний матч Чемпіонату Європи 2016!

Мабуть, не випадкові заяви, які відбулись услід за цим, щодо характеру стосунків між державами, у ході яких як з боку заступника начальника Генерального штабу «Ізраїлю», так і посла єврейського утворення у Каірі ці стосунки були охарактеризовані як «найбільш тісні за увесь час», а співпраця – «стратегічною».

З іншого боку, дипломатія єгипетського режиму шляхом зближення з єврейським утворенням прагне протистояти зростаючому європейському тиску на Єгипет, а також провалити французьку ініціативу по палестино-«ізраїльському» врегулюванню, яка була прийнята у лютому 2016 р. міністрами закордонних справ країн-членів ЄС – особливо на тлі того, що Єгипет об’явив про свою власну ініціативу та щодо проведення у найближчий час тристоронньої зустрічі між Сісі, Сісі, Нетаньяху та Аббасом у Каірі.

У цьому контексті можна також охарактеризувати прийняття парламентом «Ізраїлю» закону проти громадських організацій, які підтримуються європейцями та протистоять політиці Нетаньяху у країні.

Зрадницький режим Сісі та решта маріонеткових режимів у регіоні змагаються між собою у догідництві єврейському утворенню та наддержавам, що підтримують його – таким, як Америка. Ці режими допомагають євреям розширятись у Палестині, виправдовують невпинну агресію проти мусульманських народів в усьому світі та співпрацюють з усіма ворогами Ісламської Умми.

Протистояти ворожнечі нахабного єврейського утворення проти Ісламської Умми вдасться лише за допомогою сумлінної роботи над скиненням нинішніх маріонеткових зрадницьких утворень, підкорених колоніальним державам – а це стане можливим лише шляхом встановлення на їх руїнах Ісламської держави – держави Праведний Халіфат за методом пророцтва.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад аль-Хатвані
9 Шаввяля 1437 х.
14.07.2016 р.

Головне меню