Америка обновила обговорення проекту «Криваві кордони» для чергового розділу ісламський країн

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: ЗМІ процитували коментарі директора ЦРУ Джона Бреннана, в яких він висловився про ймовірність того, що Сирія, можливо, не залишиться єдиною країною, якою була раніше.

Він сказав: «Я не знаю, чи можна повернути Сирію у її колишні єдині кордони». Газета «Близький Схід» http://aawsat.com/ оприлюднила 31.07.2016 доповідь під назвою «Слова директора ЦРУ про єдність Сирії та її майбутнє збивають з пантелику опозицію: опозиція сприйняла їх у контексті попередження, а аналітики говорять про «новий «Сайкс–Піко»».

Коментар: Ця заява – не поодинока у даному контексті в останній час. Декілька місяців назад також була озвучена заява колишнього голови ЦРУ Майкла Хайдена, яка пояснює дану нову заяву, де він сказав, що міжнародні конвенції, встановлені після Другої світової війни, почали рушитись, що потягне за собою змінення кордонів деяких країн Близького Сходу, – повідомило «CNN» від 26.02.2016. Він також сказав: «Сирії більше не існує і Іраку більше не існує, і вони вже ніколи не повернуться у минулі кордони . Ліван втрачає свою згуртованість, а Лівія припинила своє існування деякий час назад».

Ці коментарі проливають світло на американський погляд, що укорінився серед політиків США, а їх стратегія стала відомою як проект «Криваві кордони» («BloodBorders»), який стирає старі кордони Сайкс–Пико, встановлені Європою згідно інтересам «старого колоніалізму». Новий проект передбачає переустановлення політичних кордонів у регіоні згідно до інтересів нового американського колоніалізму так, що вони будуть відповідати погляду Америки на «Новий Близький Схід». У минулому, іще з вісімдесятих років минулого сторіччя, Сполучені Штати відточили (кристалізували) цей проект як ідейний погляді на основі його вивчення за допомогою стратегічних досліджень; потім піддали цю ідею бурному обговоренню в американських колах, відповідальних за прийняття подібного роду рішень. Таким чином, цей проект не обмежується лише однією Сирією.

Америка не приховує своїх колоніальних мотивів, на політичному та ідейному рівні, виражених у перерозподілі кордонів цього «сектантського» проекту, особливо у «дробленні і так же роздроблених» мусульманських країн, а також у підтримці огидного сектантства, щоб воно стало перепоною для єдиного об’єднуючого проекту Умми, уособленого у встановленні держави Халіфат за методом пророцтва.

А тому Ісламській Уммі (у цілому) та повстанським революційним загонам (зокрема) необхідно стерегтись цих політичних маневрів, які швидко змінюються, що включають у себе і дипломатичні конференції, і змови, і криваві військові операції . Кожен щирий рух та озброєний загін не повинні іди на приводі у закликів міжмазхабного та етнічного розбрату та жалюгідних регіональних інтересів . Вони повинні стерегтись виникнення нових геополітичних реалій стосовно сирійського питання, що приведе до вкорінення нових планів Америки по розділенню території. А це розділення, у свою чергу, суперечить концепції єдності Умми на політичному та світоглядному рівнях.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Доктор Махер аль-Джаъбарі
Член інформаційного офісу у Палестині
28 Шавваля 1437 х.
2 августа 2016 р.

Головне меню