Ісламська Умма переживає не радикалізацію, а ідейний підйом на основі Ісламу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Президент Росії Володимир Путін своїм наказом утвердив нову редакцію Стратегії протидії екстремізму.

Джерело: https://www.rbc.ru/politics/29/05/2020/5ed1346b9a79478424124dbb

Коментар: На протязі останніх двох десятиріч Іслам і мусульмани, будь-то в Америці, Європі, Росії чи у мусульманських країнах, звинувачуються у радикалізації.

Деякі так звані офіційні релігійні особи, імами і муфтії, стали зброєю немусульман у їх атаці на Іслам.

У питанні пресловутої «радикалізації» є низка наступних важливих істин, розуміння яких проливає світло на те, що відбувається:

1. Захід звинувачує мусульман у радикалізації, щоб приховати ідейний підйом на основі ісламської ідеології. Сьогодні загальновідомо, що Ісламська Умма, яка була поділена на більше аніж 50 штучних держав після падіння Османського Халіфату, переживає небувалий ідейний підйом і повертається до своєї релігії . Мусульмани після десятиріч застою почали говорити про те, що Ісламській Уммі необхідно жити згідно з Ісламом, судити згідно з Ісламом, ділити податки згідно з Ісламом, а не обмежуватись лише питаннями намазу, посту, хаджу і закяту.

На сьогоднішній день Іслам має усі шанси виступити у найближчому майбутньому у якості альтернативи капіталізму і демократії.

Тому наддержавам вигідно виставити ці процеси не у якості ідейного підйому і збільшення релігійності, а як процес радикалізації, чи, як прийнято говорити, «загроза релігійного екстремізму і тероризму».

2. Поширенню даного неправильного розуміння серед немусульман, особливо, у західних суспільствах, допомагає той факт, що європейські народи мають негативний досвід запровадження релігії на рівні держави. Загальновідомо, що у середні віки європейські правителі, прикриваючись християнством, експлуатували свої народи. Католицька інквізиція під приводом боротьби з єрессю переслідувала вчених, новаторів, астрономів, спалюючи їх на вогнищах. Стверджувалось, що вони вводять нововведення і заперечують існування бога.

Саме тому пропаганда про радикалізацію мусульман, які нібито хочуть повернути релігійне правління на кшталт правлінню християнства в Європі, є вкрай популярною на Заході. Негативний історичний досвід псевдо-релігійного управління зміцнює міф про радикалізацію мусульман і поширення серед них екстремізм і тероризму.

3. Ідейний підйом в ісламських землях привів до того, що немусульмани вже не у змозі контролювати Ісламську Умму як раніше такими згубними ідеями як націоналізм чи патріотизм. Загальновідомо, що Абденнасер збирав у центральних арабських країнах цілі площі людей навколо думок панарабізму та насерізму.

Сьогодні західні колонізатори не у змозі управляти мусульманами через подібних правителів і подібні ідеї, тому вони повернулись до прямої військової інтервенції та окупації ісламських земель.
Подібне військове вторгнення, природно, породжує відповідну реакцію мусульман, адже, згідно Ісламу, дати відсіч агресору є обов’язком кожного мусульманина.

Тут окремо треба сказати, що, на жаль, деякі гарячі голови із числа мусульман перейшли кордони, встановлені Шаріатом.

Озброєна відсіч мусульман, а також помилки деяких із них почали використовувати, щоб підтвердити брехливу концепцію про радикалізацію Ісламської Умми.

Підбиваючи підсумки, варто сказати, що ствердження про радикалізацію мусульман є не більш аніж казкою, метою якої є узаконити окупацію мусульманського регіону і запобігання поверненню мусульман до витоків своєї релігії.

Тим не менш, процес відродження Ісламу невідворотний, і він рано чи пізно обернеться встановленням Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَىٰ أَمْرِهِ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

«Аллах владний вершити свої справи, але більшість людей не знає про це». (12:21).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Фазил Амзаєв
Глава інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Україні
30.05.2020

Головне меню