Криза викликана капіталістичною системою, а не пандемією і українською війною

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Продовольча і сільськогосподарська організація ООН повідомляє, що усе більша кількість людей в Азії страждає через відсутність продовольчої безпеки, високих цін і зростаючої бідності. Біля 2 мільярдів людей, що складає приблизно 45% населення Азії, не можуть дозволити собі їжу, багату поживними речовинами, що призводить до таких проблем як анемія, ожиріння і голод.

Пандемія COVID-19 призвела до серйозних наслідків, включаючи втрату робочих місць і масове відключення електроенергії. Так само триваюча війна в Україні призвела до підвищенню цін на продукти харчування, енергію і добрива, через що мільйони людей стикнулись з проблемою продовольства. До того ж, люди, які переїхали в міста, відчувають нестачу продовольства через обмежений доступ до недорогих продуктів харчування («The Independent»).

Коментар: Проблема бідності і відсутності продовольчої безпеки — внаслідок чого суспільство стикається з проблемою вдоволення основних потреб — не є чимось новим. Незважаючи на те, що в результаті наслідків COVID-19 і російського вторгнення в Україну трапився ріст цін на основні товари, такі як енергія і продукти харчування, але проблема у вдоволенні основних потреб існує вже давно.

Багато даних розкривають важливість економічної справедливості між країнами, які продовжують жити в епоху глобалізації у межах ліберального капіталізму. Люди в економічно розвинених країнах можуть отримувати гідне життя, тоді як жителі країн, які розвиваються, живуть в бідності, вони не мають власного житла, доступу до чистої води і чистому повітрю, поживної їжі та інших необхідних потреб.

Розвинені країни, замість того, щоб підтримати малі і бідні країни у їх розвитку і процвітанні.навпаки, продовжують грабувати їх природні ресурси, так як нафта, газ, вугілля, ліс і так далі. Це головна причина,яка не дозволяє країнам, як розвиваються, вдовольнити основні потреби свого народу. Це основна причина бідності, недоїдання та інших проблем, існуючих сьогодні у світі.

Всевишній Аллах наділив цю землю усілякими можливими ресурсами для забезпечення потреб людей, якою не була їх кількість. Капіталістична система призвела до того, що більше 50% світових багатств контролюється менше аніж 10% населення, а більше половини бідного населення володіють лише 8% земних багатств. Тому неможливо добитись економічної справедливості і процвітання без запровадження божественної системи Ісламу.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Асвар
29 Шабана 1444 р.х.
21 березня 2023 р.

Головне меню