Єврейське утворення повертається до американському послуху

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Яір Нетаньяху, син прем’єр-міністра єврейського утворення Біньяміна Нетаньяху, звинуватив адміністрацію США в фінансування протестів в «Ізраїлі» з метою скинення уряду його батька і досягнення угоди з Іраном.

Яір перепостив твіт активіста «Лікуда», очолюваного Нетаньяху, де згадується, що Марк Левін, американський телеведучий каналу «Fox News», стверджує, що «міністерство іноземних справ США замішано в фінансування протестів в «Ізраїлі» в спробі скинути уряд Нетаньяху з метою досягнення угоди з владою Ірану». Примітно, що Яір Нетаньяху в останні тижні різко висловився проти демонстрантів, які протистоять уряду його батька, порівнявши їх з нацистськими штурмовиками. Єврейська держава перебуває в стані розколу через зусилля уряду в реалізації реформ, які, як стверджує влада, скеровані на відновлення балансу між законодавчою, виконавчою і судовою владою, у той час як опозиція називає ці реформи переворотом і «початком кінця «ізраїльської» демократії» («RT Arabic»).

Коментар: Події в єврейському утворенні нагадують нам події в країнах «Арабської весни». Єврейське утворення є свідком масових протестів, в тому числі перекриття вулиць і прориву загороджень навколо дому прем’єр-міністру Біньяміна Нетаньяху в окупованому Єрусалимі. Після звільнення міністра оборони Йоава Галанта — за критику судової реформи, яка, за його словами, викликала величезний розкол в єврейському суспільстві — ситуація в «Ізраїлі» різко загострилась, а армія була приведена в стан підвищеної бойової готовності у зв’язку з хаотичним розвитком подій. У неділю ввечері десятки тисяч протестуючих вийшли на вулиці Тель-Авіва, Єрусалиму, Дженіна та інших міст.

У відповідь уряду комітет Кнесету по законодавству і конституції скасував обговорення голосування відносно судових поправок. Офіційні представники партії «Лікуд» — партії Нетаньяху — повідомили, що прем’єр-міністр може призупинити прийняття закону про внесення змінень у судову систему.

Деякі недалекоглядні люди стверджували, що єврейське утворення є політично незалежним і що його рішенням підкоряється в тому числі і Америка! Ці події доводять брехливість цих стверджень і підтверджують, що єврейське утворення — ніщо інше, як військова база, які Захід створив в самому серці Ісламської Умми. Єврейське утворення — це передній рубіж для протистояння будь-якій загрозі американських інтересів в регіоні.

Коли деякі крайні праві євреї, такі як Нетаньяху, подумали, що вони можуть повстати проти свого хазяїна, який оберігає їх від загибелі, Америка надала їм урок, щоб нагадати, чия пуповина знаходиться в чиїх руках. І, звичайно ж, Америка, як зазвичай, залишилась поза підозр: вона робила зважені заяви, які здавались раціональними і мудрими. Але насправді це були накази і директиви, Біли дім заявив, що Америка «вкрай занепокоєна подіями в єврейському утворенні», також вона «настирливо закликала «ізраїльських» лідерів якомога швидше знайти врегулювання проблемі». Представник ради національної безпеки США виразив серйозну занепокоєність подіями в єврейській спільноті та їх наслідками для армії, підкресливши «необхідність досягнення компромісу». Всевишній Аллах описав реальність євреїв:

ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُوا إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَ اللَّهِ وَحَبْلٍ مِنَ النَّاسِ وَبَاءُوا بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ وَضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الْمَسْكَنَةُ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُوا يَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ الْأَنْبِيَاءَ بِغَيْرِ حَقٍّ ذَلِكَ بِمَا عَصَوْا وَكَانُوا يَعْتَدُونَ

«Де б їх не застали, їх спіткає приниження, якщо тільки вони не опиняться під покровительством Аллаха і покровительством людей. Вони потрапили під гнів Аллаха, і їх спіткала бідність. Це — за те, що вони не вірували в знамення Аллаха і несправедливо вбивали пророків. Це — за те, що вони ослухались і перетинали кордони дозволеного» (3:112).

Єврейське утворення не може бути незалежним від колоніальних держав, які його заснували. У випадку непокори Америка завжди вимусить «Ізраїль» до послуху, щоб той продовжував виконувати свою брудну роль. Це доказ для Ісламської Умми та її армій, що єврейське утворення насправді слабке і жалюгідне. Досить невеликих сил мусульманських країн, щоб стерти його з лиця землі за раховані дні.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Білял Мухаджир, Пакистан
7 Рамадана 1444 р.х.
29 березня 2023 р.

Головне меню