Захід приховує злочини Індії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що є достовірні докази того, що індійський уряд причетний до позасудової страти канадця на канадській землі. Вбитий був сикхським активістом, звинувачуваний Індією в тероризмі.

В Нью-Йорку багато журналістів задали питання: чи є Індія союзником Канади? Один із журналістів сказав Трюдо: «Здається, що ви поки один».

Міністр іноземних справ Великобританії Джеймс Клеверлі заявив, що його країна «серйозно ставиться до заяви канадського прем’єр-міністра». Використовуючи практично ідентичний вираз, представник Австралії сказав, що вони «глибоко занепокоєні» цими звинуваченнями.

Найгучніше ж мовчання, мабуть, виходило від Сполучених Штатів, південного сусіда Канади. Обидві країни є близькими союзниками, проте США не підтримали і не висловились гнівно на підтримку Канади.

Коли президент Джо Байден підняв питання щодо Індії, виступаючи в Організації Об’єднаних Націй, він не засудив, а похвалив цю країну за допомогу у створенні нового економічного коридору. Хавьєр Дельгадо, дослідник Канадського інституту, сказав: «США, Великобританія і усі західні та індо-тихоокеанські союзники вибудували стратегію, яка в значній мірі орієнтована на Індію, щоб вона стала оплотом в противагу Китаю. Це те, від чого вони не можуть відмовитись» (ВВС).

Коментар: Сьогодні Канада живе в макіавелістській реальності міжнародних відносин у світовій капіталістичній системі. Як заявив прем’єр-міністр Британії Генрі Палмерстон в Палаті общин в 1848 році: «У нас немає ані вічних союзників, ані постійних ворогів, але постійні і вічні наші інтереси, і захищати їх — наш обов’язок».

Незважаючи на усі їх заяви про дотримання прав людини, достоїнства і правил світового порядку, капіталістичний Захід приймає кожне рішення, виходячи із своїх егоїстичних інтересів, а не із принципів моралі і справедливості власної системи. Якщо їх інтереси стикаються з моральними принципами, вони гучно проголошують свої інтереси основою усього. Це лицемірство підтверджується їх подвійними стандартами, спостерігаємими по усьому світу.

Позасудові страти — це погано, але якщо вбитий їх об’явлений ворог, тоді це інша справа! Свободу вираження думок необхідно заохочувати, якщо вона не порушує їх інтереси! Тиранія — це погано, за винятком випадків, коли тиран служить їх інтересам за кордоном! Релігійна свобода для усіх, але не для того, хто прийняв Іслам!

Тепер, коли Сполучені Штати покладаються на Індію у стримуванні Китаю, уряд Моді відчуває упевненість в переслідуваннях своїх ворогів, без страху якої-небудь серйозної помсти з боку Америки чи її союзників.

Іслам є керівництвом для усього людства, Іслам — це світ, який розсіє пітьму капіталізму. Що стосується сучасної політики, заснованої на вигоді, то вона не має ніякої цінності для мусульман, які повинні дотримуватись божественних законів у внутрішніх і міжнародних відносинах.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Яхья Нісбет
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Британія
14 Рабіуль-Авваль 1445 р.х.
29 вересня 2023 р.

Головне меню