Нападки на ісламські цінності продовжуються

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Узбецький інформаційний портал «kun.uz» повідомляє: «Верховна Рада Узбекистану вивчає проект закону «Про внесення змін і доповнень до Кримінального кодексу і Кодексу про адміністративну відповідальність».

Передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність за укладання шлюбу за релігійними обрядами між особами, шлюб яких не зареєстрований згідно з законом. Також під забороною пропаганда багатоженства і носіння одягу, який закриває обличчя до такої міри, що особистість неможна ідентифікувати.

Коментар: Батьківщина двох імамів аль-Бухарі і ат-Тірмізі була окупована російськими колонізаторами більше ста п’ятдесяти років назад. Протягом більше 70 років безбожний комуністичний режим вбивав вчених і лідерів цієї країни, а простий народ був позбавлений знань про свого Творця і релігію.

Незважаючи на катування і труднощі, мусульмани Узбекистану продовжили вивчати свою релігію і слідувати їй. Після того, як їх країна отримала незалежність, хоча і формальну, узбецький мусульманський народ відчув деяку свободу. Усвідомивши свою ідентичність, він почав повертатись до своєї релігії. Проте, релігійних шкіл, відкритих державою, було недосить, тому молодь почали вирушати на навчання за кордон.

Як тільки держава помітила це, вона тут же заборонила отримання релігійної освіти за кордоном.

Сьогодні імами і проповідники, на чолі з муфтієм, виправдовують будь-які рішення держави, надаючи їм релігійного окрасу.

Нападки на Ісламську Умму не припиняються ані на мить! Після виходу проекту закону про заборону закривати обличчя в громадських місцях, так звані «релігійні лідери» першими вийшли, щоб виправдати і надати «правильності» цьому рішенню. Але вони не сказали ані слова про повсюдні порушення Шаріату в країні!

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

والَّذِي نَفْسِي بِيَدِهِ، لَتَأْمُرُنَّ بالْمَعْرُوفِ، ولَتَنْهَوُنَّ عَنِ المُنْكَرِ، أَوْ لَيُوشِكَنَّ الله أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عِقَاباً مِنْهُ، ثُمَّ تَدْعُونَهُ فَلا يُسْتَجابُ لَكُمْ

«Клянусь тем, в Чиїй руці душа моя, ви будете спонукати до схвалюваному і утримувати від засуджуваного, а інакше скоро Аллах нашле на вас покарання, і будете ви потів волати до Нього, але вже не буде вам відповіді» (Бухарі).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мурад Аль-Узбекі (Абу Мусаб)
3 Рабіуль-Авваль 1445 р.х.
18 вересня 2023 р.

Головне меню