Ер-Ріяд тепло прийняв окупанта!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: На сторінці міністерства іноземних справ єврейського утворення в X (Twitter) було повідомлено, що в понеділок міністр зв’язку Шломо Карі вирушив до столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяд. На сторінці зазначалось, що Карі прямує до Ер-Ріяду для участі в Міжнародній поштовій конференції.

Раніше, міністр туризму «Ізраїля» – Хаім Кац, так само прибув до Ер-Ріяду, що співпало з повідомленнями про переговори щодо нормалізації відносин між Саудівською Аравією і єврейським утворенням. Згідно повідомленням єврейських СМИ, Кац очолював єврейську делегацію на конференції Організації Об’єднаних Націй по туризму, яка проходила в Ер-Ріяді 27 і 28 вересня.

Хаім Кац описав свою зустріч як теплу, і порівняв прогулянку по вулицям Ер-Ріяду з прогулянкою по вулицям Тель-Авіва (CNN, 2 жовтня 2023 р.).

Коментар: Хаім Кац своїми діями розтоптав грізні заяви урядових проповідників і тих, хто постійно виправдовує режими мусульманських країн!

Цей невіруючий окупант розгулює по вулицям Ер-Ріяду, будучи в безпеці. Немає сили і міці ні у кого, окрім Аллаха!

Палестина – це земля, яку благословив Всевишній Аллах. Уся Земля і Всесвіт у цілому належать Аллаху, Який створив нас, щоб ми поклонялись Йому, і кінцевий наш ісход – це Рай, або ж Пекло, нехай врятує нас Аллах від нього. Нагадування для тих, хто вірує в Аллаха:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاءَ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِين * فَتَرَى الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ يُسَارِعُونَ فِيهِمْ يَقُولُونَ نَخْشَى أَن تُصِيبَنَا دَائِرَةٌ فَعَسَى اللهُ أَن يَأْتِيَ بِالْفَتْحِ أَوْ أَمْرٍ مِّنْ عِندِهِ فَيُصْبِحُوا عَلَى مَا أَسَرُّوا فِي أَنفُسِهِمْ نَادِمِينَ

«О, ті, які увірували! Не вважайте іудеїв і християн своїми помічниками і друзями, оскільки вони допомагають один одному. Якщо ж хто-небудь із вас вважає їх своїми помічниками і друзями, то він сам є одним із них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей. Ти бачиш, що ті, чиї серця уражені недугою, поспішають серед них і говорять: «Ми боїмось, що нас спіткає лихо». Але, можливо, Аллах явиться з перемогою або своїм повелінням, і тоді вони будуть жалкувати про те, що приховували в собі» (5:51,52).

Імам ат-Табарі, нехай помилує його Аллах, наступним чином прокоментував ці аяти: «О, Мухаммад, ти бачиш, як ті, в чиїх серцях недуг, сумніваються в твоєму пророцтві і в тому, що ти приніс від свого Господа. Ці люди поспішають до іудеїв і християн зі словами: «Ми боїмось, що нас спіткає лихо», – щоб заявити їм про свою лояльність і укласти союз. Ці лицеміри говорять: «Ми поспішаємо до іудеїв і християн через страх перед нашими ворогами»».

Невже той, хто постійно заявляє, що нормалізація відносин з єврейським утворенням надасть гарантії безпеки з боку США, не боїться опинитись серед тих людей, відносно яких були ниспослані ці аяти із сури «Аль-Маіда»?!

Сьогоднішнє прагнення до нормалізації з окупантами викликає гнів і сум. Але є і позитивний бік, який заспокоює серце.

По-перше, треба пам’ятати, що після цього життя є Судний день, де беззаконники усвідомлять тяжкість свого злочину. Всевишній Аллах сказав:

وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنقَلَبٍ يَنقَلِبُونَ

«А ті, які вчиняють несправедливо, скоро дізнаються, куди вони повернуться» (26:227).

По-друге, Ісламській Уммі обіцяна допомога і перемога. Палестина буде звільнена, повернувшись чистою і благословенною, а євреї будуть переможені, їх серця наповняться страхом, і не знайдуть вони притулку навіть під камінням! Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَتُقَاتِلُنَّ الْيَهُودَ فَلَتَقْتُلُنَّهُمْ، حَتَّى يَقُولَ الْحَجَرُ: يَا مُسْلِمُ، هَذَا يَهُودِيٌّ فَتَعَالَ فَاقْتُلْهُ

«Ви неодмінно битиметесь з євреями і неодмінно їх вб’єте. Буде так, що навіть камінь скаже: «О, мусульманин!Ось єврей за мною! Підійди і вбий його!».

І, по-третє, реальність свідчить, що нормалізація відносин з окупантами – це нормалізація на рівні режимів, а не на рівні народів. Як визнав єврейський прем’єр-міністр: «Найбільшою перешкодою на шляху до миру є не лідери оточуючих нас країн, а, переважаюча громадська думка на арабських вулицях». Тут брехун сказав правду. На платформі Х було зазначено, що 27 вересня 2023 року 4 хештеги, які відкидають нормалізацію, очолили списки трендів в Саудівській Аравії. Також, існують і інші показники, які свідчать про тверду переконаність мусульман в своєму неприйняття окупації.

Виникає питання: якщо нормалізація відносин з окупаційним утворенням відкидається Шаріатом і не приймається з боку народу, а єврейське утворення приречене, то кого представляють режими мусульманських країн?


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Усама ас-Сувейни, Кувейт
19 Рабыуль-Авваль 1445 р.х.
4 жовтня 2023 р.

Головне меню