Мусульманські правителі ар-Рувайбіда змагаються між собою в захисті сіоністів

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Прем’єр-міністр Іраку Мухаммед Шиа ас-Судані обговорив 08.10.2023 р. по телефону з королем Йорданського Хашимітського Королівства Абдаллою II ібн Хусейном розвиток подій на окупованих палестинських територіях.

Згідно з заявою офісу Ас-Судані, яку наводить агентство «Shafaq News», в ході телефонної розмови сторони підкреслили важливість єдності арабської і ісламської позиції, прийняття термінових заходів по припиненню напруженості і спільної роботи по припиненню порушень, скоюваних окупаційною владою у відношенні палестинського народу, які є першопричиною напруженої ситуації на палестинських територіях.

В заяві також підкреслюється необхідність дотримання міжнародних резолюцій, які сіоністське утворення ігнорує, і продовження регіональних і міжнародних зусиль по наданню допомоги палестинському народу у відновленні його законних прав і створенні незалежної держави зі столицею в Єрусалимі («Shafaq News»).

Коментар: Прем’єр-міністр Іраку повторив те ж послання, що і вище, разом з Єгиптом, Катаром, Саудівською Аравією і багатьма іншими країнами, і навіть більше. Більше того, Ас-Судані закликає Європейський Союз зіграти свою роль у розвитку подій в Палестині. В заяві, яку цитує інформаційне агентство «Shafaq News», прес-служба Ас-Судані говорить: «Прем’єр-міністр обговорив з європейським послом розвиток ситуації на палестинських територіях і закликав Євросоюз зіграти вирішальну роль в реалізації міжнародних резолюцій, які підкреслюють законні права палестинського народу».

Положення решти арабських і мусульманських правителів не краще: усі вони закликають палестинську сторону і сіоністів не іти на загострення, як нібито те, що є, відбувається у країні і серед народу, які не мають до них ніякого відношення. Істина ж полягає у тому, що вони розірвали усі зв’язки, які зв’язують їх з інтересами мусульман, оскілки є агентами невіруючих. Отож, вони чужі для Умми, і їх ворожнеча не менша, аніж ворожнеча їх господ.

Операція «Наводнення ь Аль-Акси», ініційована військовим крилом руху ХАМАС («Бригади «Ізз ад-Дін аль-Кассам»»), виявила низку фактів, які полягають у наступному:

Перше: Ісламська Умма знаходиться по один бік, а її правителі — по інший.

Друге: усі угоди, договори і нормалізація відносин з євреями — це чорнила на папері, які не мають ніякої цінності для мусульманських народів.

Третє: кордони Сайкс-Піко, яким вже більш сторіччя, не змогли розділити народи цього регіону, тому що їх привітання єдині, їх війни єдині, їх почуття єдині, і те, що погано для одних, погано для усіх.

Четверте: найголовніше, що ця операція показала слабкість цього потворного сіоністського утворення і хрупкість їх системи розвідки, яку вони постійно вихваляють. Дійсно, траншеї, які оточують їх, раптово зникли, отож, євреї збрехали, а наш Всевишній Господь сказав правду:

لَا يُقَٰتِلُونَكُمۡ جَمِيعًا إِلَّا فِي قُرٗى مُّحَصَّنَةٍ أَوۡ مِن وَرَآءِ جُدُرِۢۚ

«Вони не будуть битись з вами усі (тобто єдиною силою), хіба що у зміцнених селищах або через стіни» (59:14).

Інакше кажучи: вони не зможуть протистояти мусульманам, не перебуваючи в фортецях і траншеях, через своє боягузтво і панікерство.

О. мусульмани і мусульманські армії! Ви — люди сили і міці, і ваш Шаріат зобов’язує вас допомогти своїм братам. Скиньте з себе узи рабства перед правителями, бо тепер їх ганьба і злодіяння розкриті. Потім вживіть заходів, щоб допомогти своїм братам і сестрам і звільнити мечеть Аль-Акса від бруду іудеїв, щоб ви могли досягти благовоління Всевишнього Аллаха в обох світах. Передається від Джабіра ібн Абдуллаха іАбу Тальхи ібн Сахля аль-Ансарі, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَا مِنْ امْرِئٍ يَخْذُلُ امْرَأً مُسْلِمًا فِي مَوْضِعٍ تُنْتَهَكُ فِيهِ حُرْمَتُهُ وَيُنْتَقَصُ فِيهِ مِنْ عِرْضِهِ إِلا َّ خَذَلَهُ اللهُ فِي مَوْطِنٍ يُحِبُّ فِيهِ نُصْرَتَهُ وَمَا مِنْ امْرِئٍ يَنْصُرُ مُسْلِمًا فِي مَوْضِعٍ يُنْتَقَصُ فِيهِ مِنْ عِرْضِهِ وَيُنْتَهَكُ فِيهِ مِنْ حُرْمَتِهِ إِلا َّ نَصَرَهُ اللهُ فِي مَوْطِنٍ يُحِبُّ نُصْر َتَهُ

«І не залишить мусульманин іншого мусульманина в тому, де буде ображатись його честь і принижуватись його достоїнство. А інакше залишить його без допомоги Аллах в тому місці, де він буде потребувати Його допомоги. Мусульманину, який допоміг іншому мусульманину в тому місці, де буде ображатись його честь і принижуватись його достоїнство, допоможе Аллах в тому місці, де він буде потребувати Його допомоги».

Посланець Аллаха ﷺ також сказав:

اَلْمُسْلِمُ أَخُو الْمُسْلِمِ لاَ يَظْلِمُهُ وَلاَ يُسْلِمُهُ

«Мусульманин мусульманину — брат, він не утискає і не зраджує його».

Це те, що приписав вам Шаріат, і це заклик вашого Господа, так підкоряйтесь ж Йому і не підкоряйтесь цим тиранам, які закликають вас до приниженню, пригнобленню і непокорі повелінню Всевишнього Аллаха.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ مَا لَكُمۡ إِذَا قِيلَ لَكُمُ ٱنفِرُواْ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ ٱثَّاقَلۡتُمۡ إِلَى ٱلۡأَرۡضِۚ أَرَضِيتُم بِٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا مِنَ ٱلۡأٓخِرَةِۚ فَمَا مَتَٰعُ ٱلۡحَيَوٰةِ ٱلدُّنۡيَا فِي ٱلۡأٓخِرَةِ إِلَّا قَلِيلٌ

«О, ті, які увірували! Чому, коли вас закликають виступити у похід на шляху Аллаха, ви тяжко припадаєте до землі ? Невже ви вдовольняєтесь мирським життям більше, анід Останнім життям? Але мінливе задоволення мирського життя порівняно з Останнім життям жалюгідне» (9:38).


Спеціально для Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад ат-Таі
26 Рабі уль-авваль 1445 р.х.
11 жовтня 2023 р.

Головне меню