Який підсумок української війни?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підтвердив, що ситуація для української армії на лінії фронту стала більш складною, аніж очікував альянс, зазначивши, що російська армія зі свого боку почала наступальну операцію.

На прес-конференції, яку транслював американський арабомовний канал «Al Hurra», Столтенберг зазначив, що атака російських сил і нинішнє положення українських сил не може бути аргументом проти надання допомоги, навпаки, її треба підсилити. Столтенберг заявив: «Ми не можемо дозволити президенту Путіну перемогти, це буде погано для НАТО». Генсек також виразив упевненість, що Вашингтон продовжить надавати допомогу Києву.

З іншого боку, Девід Кемєрон з необ’явленим візитом вирушив до України під час свої першої поїздки у якості міністра іноземних справ Великобританії усього через декілька днів після свого неочікуваного призначення. Проте він не зробив яких-небудь істотних заяв щодо нової військової допомоги Києву. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським Кемєрон дав зрозуміти, що Великобританія продовжить свою довгострокову підтримку. «Я хотів, щоб це була моя перша особиста поїздка», — сказав Кемєрон, додавши: «Я захоплююсь силою і рішучістю українського народу…».

В Україні ростуть побоювання відносно світової підтримки, оскільки конфлікт на Близькому Сході відволікає увагу від країни, і виникають питання про довгострокову фінансову підтримку з боку Заходу на тлі майбутніх виборів в США. Володимир Зеленський зізнався, що для нього візит Девіда Кемєрона має особливе значення, адже «світ зосереджений зараз не тільки на битві в Україні, а фокус уваги розсіяний. Це дійсно не допомагає. І ми вдячні, що Великобританія завжди підтримувала Україну».

Коментар: Поза сумнівів, відкриття нового фронту на Близькому Сході вважається негативним чинником для української сторони, яка повністю залежить від військової допомоги Заходу, зокрема — США. Що стосується Росії, то близькосхідний конфлікт піднімає її моральний дух, вона сподівається, що перемога у війні — це питання часу.

Спостерігаючи за світовими подіям, можна побачити, що вони ідуть по плану, але з деякими змінами. В даний час російсько-українська війна знаходиться в стадії Росії, приймаючи менш інтенсивну і менш провокаційну форму. Проте даний конфлікт затягується, поступово перетворюючись у вогнище, яке спалює Росію і Європу. Це може призвести до стану війни в самому серці європейського континенту на довгі роки.

Сполучені Штати не припиняють свої зусилля по підтримці України, вони об’єднують військове фінансування з допомогою єврейському утворенню — за умовою надання переваги остатньому в цих угодах. Також Україна отримує підтримку від союзників в Європі і країн Близького Сходу.

Для того, щоб правильно оцінити ситуацію, треба зазначити, що для Сполучених Штатів не стільки важлива територіальна цілісність України або навіть відновлення тих земель, які були окуповані. Для США важливо ослабити Росію і направити її відповідно до своєї політики, ослабити Європу і поставити її в залежність, зміцнити НАТО і перешкодити зближенню між Китаєм і Росією. Україна не так важлива для США, будь то ділення її на східну чи західну частини або її об’єднання. Для США важливо тільки досягнення своїх інтересів. В цьому контексті треба розуміти заяву генсека НАТО і візит міністра іноземних справ Великобританії. Вони дуже стараються підтримати українців і закликають їх продовжувати війну, а самі стоять осторонь і «підтримують».

Очевидно, що той, хто почав війну, зупинить її, коли це буде йому необхідно.

Ми просимо Всевишнього Аллаха допомогти нам викоренити голів невір’я і зруйнувати їх країни. Ми сподіваємось на допомогу Всевишнього Аллаха у поширенні Ісламу в усьому світі у затишку Праведного Халіфату, який звільнить аль-Кудс і увесь світ від гніту євреїв, Заходу і невірного Сходу. Можливо, з дозволу Аллаха, це буде незабаром.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Тамізі
8 Джумада аль-уля 1445 р.х.
22 листопада 2023 р.

Головне меню