Британія намагається контролювати марші на підтримку Палестини

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Голова Комісії по благодійності Великобританії підкреслив необхідність «уникати провокаційних дій», заявивши: «Під час зростаючої напруженості люди звертаються до благодійних організацій, які візьмуть на себе ініціативу об’єднання». Він також попередив, що з благодійними організаціями, які допускають «розпалення ненависті» у зв’язку з війною між «Ізраїлем» і «ХАМАС», будуть «рішуче» боротись. Він додав: «Це не означає, що їм треба уникати суперечливих питань, навпаки, благодійні організації можуть свобідно організовувати кампанії, якщо вони пов’язані з їх благодійними цілями. Але я можу ясно сказати, що вони повинні робити це з повагою і терпимістю до інших. Їм треба уникати провокаційних висловлювань, які розпалюють розбіжності і можуть підірвати довіру до благодійному сектору».

Коментар голови Комісії пролунав після того, як дев’ять організацій, включаючи Національне світське суспільство, направили листа, який закликає комісію розслідувати діяльність восьми ісламських благодійних організацій, звинувачуваних у зв’язках з екстремістами.

Коментар: Британська влаа з усіх сил намагається замаскувати свою підтримку геноциду палестинського народу.

В суботу біля 300 тис. демонстрантів пройшли маршем в центрі Лондону на підтримку палестинців, вимагаючи припинення вогню в секторі Газа. Поліція заявила, що «переважна більшість» протестувала на законних підставах. За даними столичної поліції, з миті конфлікту 7 жовтня в Лондоне за антиісламські і антисемітські злочини було арештовано більше 188 людей.

Тим не менш, заголовки британських СМИ були переповнені статтями, де основна увага приділялась арештам за такий злочин, що сіонізм є тероризмом, або за порівняння його з фашизмом. Деякі політики описували пропалестинські мітинги проти геноциду як «марші ненависті», в той час як ЗМІ ігнорували присутність євреїв на мітингах проти «Ізраїлю».

На цьому тижні поліція попередила, що можна і чого неможна говорити під час маршу; здається, що вони спочатку заарештовували, а потім з’ясовували причину. Фактично демонстранти були заарештовані за те, що несли транспаранти на арабській мові, яку поліцейські не розуміли, а також за носіння зелених пов’язок на голові з арабськими написами. І в черговий раз увага ЗМІ була звернута на арешти, при цьому ігнорувалась вимога сотень тисяч людей про негайне припинення геноциду, здійснюваного єврейським утворенням в секторі Газа.

На Заході «свобода слова» існує тільки на папері. Британська еліта в черговий раз продемонструвала, що вона буде використовувати усілякі можливі виверти, щоб зберегти контроль над ситуацією. Особливо коли багато людей починає розуміти, в чому полягає справжня ненависть.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Яхья Нісбет
Інформаційний представник Хізб ут-Тахрір в Британії
15 Джумада аль-уля 1445 р.х.
29 листопада 2023 р.

Головне меню