Ас-Сафаді закликає притягти «Ізраїль» до відповідальності

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 27 листопада 2023 року міністр іноземних справ Йорданії Айман ас-Сафаді заявив, що те, що коїться в секторі Газа, є «гуманітарною катастрофою», закликавши «припинити озброювати «Ізраїль» і притягти його до відповідальності за агресію проти сектора Газа».

Промова ас-Сафаді пролунала під час восьмого Форуму міністрів іноземних справ країн «Союзу для Середземномор’я», який пройшов 26–27 листопада в іспанській Барселоні. Ас-Сафаді заявив: «Ситуація трагічна, в секторі Газа відбуваються масові вбивства, багато родин гине, інфраструктура повністю знищена. Ця зла сила і насильство не можуть бути прийняті світом. Неприпустимо терпіти вбивства мирних жителів сектору Газа, я закликаю притягти до відповідальності «ізраїльську» сторону» («Quds-Press»).

Коментар: Так, ситуація в Газі дійсно катастрофічна, і руйнування там сьогодні повністю порівнювані з руйнуваннями, які залишились після Другої світової війни. Окупаційне утворення знищує усе на своєму шляху. Будівлі були зруйновані разом з жильцями, інфраструктура повністю знищена, немає електрики, води і даху над головою, лікарні перестали функціонувати, людям нема чого їсти і пити, окрім солоної морської води. Варварство і злочини євреїв перевершили те, що зробили монголи, коли вторглись в землі Іраку і Шаму. Як же правдивий був Аллах, коли сказав:

لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ وَالَّذِينَ أَشْرَكُوا

«Ти неодмінно знайдеш найзапеклішими ворогами віруючих іудеїв і многобожників» (5:82),

ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُكُم مِّن بَعْدِ ذَٰلِكَ فَهِيَ كَالْحِجَارَةِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَةً

«Після цього ваші серця стали жорстокими, і стали немов каміння, або навіть іще твердіше» (2:74).

Міністр іноземних справ Йорданії ас-Сафаді забуває, що його уряд та усі інші уряді мусульманських країн несуть повну відповідальність за ці руйнування. Якщо б не їх змова з євреями і зрадництво по відношенню до жителів сектора Гази, то ці боягузливі, пригнічені ганьбою та приниженням євреї не наважились би вторгнутись в Газу, руйнуючи її до підґрунтя, вбиваючи дітей, жінок, старих і молодь. І усе це відбувається на очах у армій мусульман, чиї сили нараховують десятки мільйонів солдатів, готових до звільненню Палестини і священної аль-Акси. Якщо хоча б одна армія мусульман — як, наприклад, армія Йорданії — виступила на підтримку Гази та її народу, тоді уся Палестина була б звільнена в одну мить.

Ас-Сафаді закликає притягти «Ізраїль» до відповідальності. Хто буде притягати його до відповідальності? США, які постачають йому зброю, гроші і війська, а їх президент явно підтримує злочини і геноцид? Чи Євросоюз, який стоїть за спиною єврейського утворення? Чи Рада Безпеки ООН, яка закриває очі на злочини євреїв, більше того, дає їм зелене світло, щоб ті могли вбивати палестинців усе більше і більше? Чи уряд Йорданії, який досі не розірвав жодної угоди з євреями?!

Мусульманські народи усвідомили, що каменем зіткнення на шляху звільнення Благословенної Палестини є режими в мусульманських країнах, які сковують армії мусульман і заважають їм виконати свій обов’язок. Умма від Танжера до Джакарти жадає звільнення Палестини, і цьому звільненню перешкоджають нинішні правителі мусульман. Питання в тому, як довго Умма та її армії будуть терпіти і закривати очі на злочини зрадників — захисників євреїв?! Перший крок на шляху до звільненню наших окупованих земель — це скинення існуючих режимів в мусульманських країнах, інакше страждання палестинського народу триватимуть, і сьогоднішня різанина не буде останньою. Немає сили і міці ні у кого, окрім Аллаха!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Абу Хішам
17 Джумада аль-уля 1445 р.х.
1 грудня 2023 р.

Головне меню