Країна Двох Святинь, повна багатств, бере в кредит під відсотки для покриття так званого «дефіциту бюджету»!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Саудівська Аравія привабила 11 мільярдів доларів за допомогою синдикованого кредиту. Цим вона прагне покрити дефіцит бюджету на тлі зниження прибутків від нафти.

За словами людей, знайомих з ситуацією, 10-річний кредит фінансувався як мінімум 15 банками, включаючи «Citigroup», «Industrial and Commercial Bank of China», «HSBC Holdings» і «First Abu Dhabi Bank». Кредит має ставку на 100 базисних пунктів вище контрольної ставки забезпеченого фінансування овернайт (SOFR), говорять джерела.

Представник міністерства фінансів Саудівської Аравії на дану мить не відповів на прохання в коментарях.

Саудівська Аравія передивилась свої фінансові очікування, прогнозуючи дефіцит з 2023 принаймні до 2026 року згідно середньостроковому бюджетному прогнозу, опублікованому у жовтні. Дефіцит виник на тлі більш низьких, аніж очікувалось, цін на нафту, зниження видобутку з травня і росту державних витрат, оскільки королівство вкладає сотні мільярдів доларів в програму диверсифікації, яку відстоює наслідний принц Мухаммад ібн Сальман і яка отримала назву «Бачення-2030».

В наступному році бюджет Саудівської Аравії зміниться з профіциту на дефіцит у розмірі 21 мільярда доларів США.

Хоча частина цієї суми буде фінансуватись за рахунок прибутків від нафти, уряду також буде необхідно приваблювати іноземні інвестиції і брати кредити. На кінець третього кварталу борг уряду складав 994 мільярда ріалів (265 мільярдів доларів США).

(Підготовлено asharqbusiness.com за матеріалами «Bloomberg» від 24.11.2023).

Коментар: Країна Двох Святинь володіє колосальними покладами нафти, газу, золота і корисних копалин, але Сауди, які узурпували владу, розкрадають усе це протягом останніх двох сторіч. Вони, не наситившись цим, іще і віддають народ своєї країни під владу кредитних банків за заборонені відсоткові кредити, що неодмінно призведе до дорогожнечі життя і поширенню бідності.

Дивуєшся наявності бюджетного дефіциту в країні, багатств якої вистачило б усьому населенню планети, але цей подив зникає після того, як бачиш шайку «розбійників», відомих як «клан Саудів», які здійснили найбільше шахрайство в історії Умми, вкравши її багатства і досі продовжуючи грабувати її нафту і корисні копалини, витрачаючи це на нікчемні справи, такі як «Фестиваль собак», який проходив під час «Riyadh Season» 30 листопада 2023 року! Вас може здивувати назва «Фестиваль собак», але її дійсно так назвали з причин участі в ньому 250 собак з усього світу! Цілком ймовірно, що мета усього цього — увести Умму від рішення найважливіших проблем і відволікти увагу від крадійства і грабування клану Саудів. О, якщо б вони запросили усіх арабських і мусульманських правителів відвідати цей фестиваль, щоб їх можна було закарбувати на фото поруч з цими собаками, після чого ми мали б повне право називати їх «собаками» не тільки через їх присутність на цих фотографіях, але й за те, що вони проявляють найбільш притаманну для собак якість — беззавітну відданість своєму хазяїну, ким у їх випадку є колоніальний Захід!

Проте ані клан Саудів, ані інші правителі не змогли б володіти над ресурсами країни, якщо б не прихвосні, лояльні їм, які віддалились від своєї релігії, покривають їх злодіяння і говорять: «Не говори ані слова, навіть якщо ти побачиш перед собою чи на телеекранах правителя, який коїть перелюбство»! Це одурманювання людей не обмежилось тільки Ісламською Уммою, але і привабило приспішників правителів, спокусивши отриманням вигоди від цих тиранів, що довело їх до продажу своєї честі і позбавило розуму, опустивши їх до рівня тварини!

Аллах ﷻ сказав:

فَٱسۡتَخَفَّ قَوۡمَهُۥ فَأَطَاعُوهُۚ إِنَّهُمۡ كَانُواْ قَوۡمٗا فَٰسِقِينَ ٥٤ فَلَمَّآ ءَاسَفُونَا ٱنتَقَمۡنَا مِنۡهُمۡ فَأَغۡرَقۡنَٰهُمۡ أَجۡمَعِينَ ٥٥

«Він обдурив свій народ (або порахував свій народ легковажним), і вони підкорились йому. Воістину, вони були людьми нечестивими. Коли ж вони розгнівали Нас, Ми помстились їм і потопили їх усіх» (43:54,55).

Так, зневага до Умми дійшла до того, що держава в Країні Двох Святинь відкрито, серед білого дня, бере відсотковий кредит, хоча у неї немає нужди в цих грошах, і не знайшлось нікого, хто притягнув би її до відповідальності! Що підтверджує те, що Уммі треба лише знов повернути собі владу і відновити свої права, як і повернути Ісламській Уммі відняте у неї майно.

Щодо цих правителів, то вони не заслуговують ані на що, окрім скинення. Людям у цілому, і володарям сили — зокрема, необхідно покласти край цьому фарсу, розіграному правителями-агентами, подібно клану Саудів, над великою Ісламською Уммою та її багатствами, і повернути ісламську ідеологію з її акидою і системою в життя замість того, щоб оберігати систему невір’я з її законами і агентами.

Аллах ﷻ сказав:

يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ كُونُوٓاْ أَنصَارَ ٱللَّهِ كَمَا قَالَ عِيسَى ٱبۡنُ مَرۡيَمَ لِلۡحَوَارِيِّ‍ۧنَ مَنۡ أَنصَارِيٓ إِلَى ٱللَّهِۖ قَالَ ٱلۡحَوَارِيُّونَ نَحۡنُ أَنصَارُ ٱللَّهِۖ فَ‍َٔامَنَت طَّآئِفَةٞ مِّنۢ بَنِيٓ إِسۡرَٰٓءِيلَ وَكَفَرَت طَّآئِفَةٞۖ فَأَيَّدۡنَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ عَلَىٰ عَدُوِّهِمۡ فَأَصۡبَحُواْ ظَٰهِرِينَ ١٤

«О, ті, які увірували! Будьте помічниками Аллаха. Іса (Іісус), син Марьям (Марії), сказав апостолам: «Хто буде моїм помічником на шляху до Аллаху?». Апостоли відповіли: «Ми — помічники Аллаха». Частина синів Ісраіла (Ізраїля) увірувала, а інша частина не увірувала. Ми підтримали тих, які увірували, в боротьбі з їх ворогами, і вони вийшли переможцями» (61:14).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір


Нізар Джамал
16 Джумада аль-уля 1445 р.х.
30 листопада 2023 р.

Головне меню