Данія звинувачує в антисемітизмі за засудження окупації

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 26 листопада 2023 року Інститут по правам людини опублікував доповідь під назвою «Досвід расової дискримінації в Данії», в якому представлені результати дослідження боротьби з дискримінацією етнічних меншостей.

В ходе дослідження більше 4300 дорослих представників етнічних меншостей, які народились чи виросли в Данії, були опитані відносно їх особистого досвіду протистояння упередженням і дискримінації в різних областях громадського життя, включаючи сферу працевлаштування, область розваг, систему охорони здоров’я і освіти. В звіті зазначається, що 84% учасників етнічних меншостей стверджують, що стикались з дискримінацією або упередженням через своє етнічне походження, 65% із них заявили, що стикались з незаконною дискримінацією через цю ж причину.

Коментар: Доповідь Інституту по правам людини підтверджує те, що і так відомо. Протягом більше двох десятиріч датська держава проводить ворожу і дискримінаційну політику по відношенню до Ісламу і мусульман не тільки в формі конкретних політичних ініціатив і законодавства, але і в тому, як датські політики і засоби масової інформації зображають мусульман. Мусульман постійно зображали як загрозу датському суспільству, як нецивілізованих і навіть небезпечних людей, а ісламську культуру описували як жорстоку по відношенню до жінок, відсталу і таку, що протистоїть будь-якій формі прогресу.

Політика останніх двох десятиріч створила підґрунтя для расизму, який продовжує проявлятись в Копенгагені, проникаючи в сферу працевлаштування і освіти. Погляд датського громадянина на Іслам і мусульман сформований цією ворожою політикою. Цей погляд сформувався не внаслідок зустрічей з мусульманами, а через вигадані розповіді політиків і брехливих ЗМІ про Іслам, саме в цьому лежить коріння дискримінації, згаданої у звіті. Беззаперечні факти вказують на існування расизму, але датські політики заперечують і ігнорують їх, незважаючи на явні докази. Замість того, щоб боротись з расизмом, вони кричать про боротьбу з антисемітизмом і ненавистю до євреїв і при кожній можливості прагнуть придушити рішучість тих, хто наважується критикувати окупацію Палестини і безчинства євреїв в Газі і Палестині.

Події останніх двох місяців в Палестині і підтримка датським урядом геноциду ясно продемонстрували їх дискримінацію і расизм. Замість того, щоб враховувати факти дискримінації, про які повідомляє один звіт за іншим, вони віддають перевагу приймати і поширювати заяви прибічників сіонізму про поширення антисемітизму і погрози на адресу євреїв. Датський уряд наполягає на «праві окупанта на самооборону», а тих, хто говорить про права палестинців на самооборону, звинувачують в підтримці тероризму. У той час як уряд продовжує надавати політичну, економічну і військову підтримку жорсткій сіоністській окупації, звинувачення висуваються проти тих, хто закликає до усуненню окупації за допомогою військової сили.

Для тих, хто вражає, що ця політика дискримінації — не навмисна, офіційна датська політика по відношенню до Палестини служить явним свідченням того, що в очах датських політиків навіть людське життя не має цінності. Що ж ми можемо очікувати, коли мова йде про дискримінацію при працевлаштуванні і освіті?!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Аміс Шуайб
28 Джумада аль-уля 1445 р.х.
12 грудня 2023 р.

Головне меню