«Палестинський конфлікт може мати катастрофічні наслідки для регіону»

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Король Йорданії Абдалла II під час зустрічі з президентом Франції Емманюелем Макроном заявив, що «продовження єврейської атаки на сектор Газа буде мати катастрофічні наслідки для регіону».

Король Абдалла II підтвердив «абсолютну відмову його країни від примусового переміщення палестинців» на Західному березі в секторі Газа. Король Абдулла II сказав: «Ворожі дії поселенців на Західному березі і порушення священних місць в Єрусалимі можуть призвести до того, що ситуація на Західному березі вийде з-під контролю». Король Йорданії також підкреслив, що «не буде миру і стабільності без справедливого рішення палестинського питання на основі принципу двох держав».

Канал «France 24» повідомив, посилаючись на французький уряд, що уряд Макрона і короля Абдулли представляє собою «можливість повернутись до спільної роботи між нами і нашими партнерами в Йорданії у відношенні гуманітарної і медичної допомоги цивільному населенню сектора Гази».

Коментар: Невже арабські і арабські і мусульманські правителі поклялись бути вірними слугами євреїв?! Хіба вони не бачать, що так званий «Ізраїль» — це ламке і жалюгідне утворення, яке не витримає і декількох годин проти найслабкішої армії мусульманської країни?! Вже більше двох з половиною місяців єврейське утворення веде війну за підтримкою США, країн Європи і правителів мусульман, тим не менш, вони не досягли заявленої цілі — швидкого звільнення заручників. Усе це відбувається на очах у Абдалли II, який тільки і робить, що боїться за свій трон. Він віддано служить хазяям не помічаючи, що така політика триває з часів його батька, який допустив повернення євреїв в Палестину!

Палестинська проблема сьогодні має два запропонованих проекти по вирішенню. Раніше Британія надавала проект, але він зазнав поразки в 1978 році, коли Єгипет підписав Кемп-Девідську угоду, і тоді питання Близького Сходу стало предметом обговорення в Білому домі. Отож, сьогодні ми маємо два проекти: перший — американський проект, який декілька разів оновлювався, поки не досяг того, що є сьогодні, а саме — рішення про дві держави, яке Америка збирається реалізовувати після війни в Газі. Усі світові лідери виразили свою згоду з цим варіантом.

Щодо другого проекту, то це те, що пропонує світу Хізб ут-Тахрір; цей проект заснований на принципах Шаріату, зокрема: територія Палестини — це хараджий земля, і, отож, вона належить не тільки народу Палестини чи Йорданії, навпаки, вона знаходиться у розпорядженні усіх мусульман. Оскільки сьогодні Палестина окупована, то обов’язок звільнення лягає на усіх мусульман, тобто це прерогатива держави. Щодо арабських і мусульманських правителів, то вони відмовились від Шаріату як керівництва, звідси слідує, що Умма у першу чергу повинна підняти армії проти продажних правителів і об’єднати нинішні мусульманські країни в єдину державу під керівництвом одного халіфа. Цього можна досягти в тому випадку, якщо мусульманські армії нададуть допомогу Хізб ут-Тахрір і принесуть клятву на вірність халіфу від імені мусульман, і тільки тоді буде вирішено питання Палестини, — вона буде звільнена і повернута під владу Ісламу, а єврейське утворення буде знищено.

О, командуючі військами! Покваптесь надати допомогу Ісламу і мусульманам, надайте допомогу Хізб ут-Тахрір у встановленні Халіфату! Надайте підтримку муджахідам в секторі Газа, не зволікайте, адже зволікання згубне! О, щирі офіцери, ми чекаємо від час хороших звісток, і знайте, Посланець Аллаха ﷺ сказав:

إِنَّ الْقُلُوبَ بَيْنَ أُصْبُعَيْنِ مِنْ أَصَابِعِ اللهِ يُقَلِّبُهَا كَيْفَ يَشَاءُ

«Воістину, серця (синів Адама) знаходяться між двома пальцями Аллаха, якими Він перевертає їх, як забажає».


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Салим, Палестина
10 Джумада ас-сані 1445 р.х.
23 грудня 2023 р.

Головне меню