Халіфат — символ слави, величі і справедливості!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Марш, організований Платформою національної волі за участю Молодіжного фонду Туреччини (TÜGVA) у перший день нового року, перетворився на демонстрацію Халіфату. В марші взяли участь син і зять президента Туреччини, Білал Ердоган і Сельчук Байрактар («Аль-Джумхуриі», 03.01.2024).

Коментар:

Пробританські кемалісти свідомо приписують марш, організований у перший день нового року, уряду і стверджують, що він закликає до створенню Халіфату. Під час маршу був побитий чоловік за підняття зеленого прапору таухіду, після маршу його допитала поліція, що призвело до загостренню ситуації під приводом заклику до Халіфату. Хоча насправді на марші 1 січня на підтримку Палестини не було закликів до Халіфату і не було піднято його стягів.

Декілька днів назад проамериканська влада Саудівської Аравії в Ер-Ріяді заборонила футболістам двох турецьких команд вийти на поле в футболках з зображенням Мустафи Кемаля, матч був скасований, а турецькі футболісти повернулись до Туреччини. У відповідь кемалісти заявили, що на марші, організованому на Галатському мості, були підняті прапори єдинобожжя і лунали заклики до встановлення Халіфату. Для підтвердження своїх стверджень вони надали світлини і записи з маршу, організованого Хізб ут-Тахрір 17 грудня 2023року, де були підняті чорні і білі прапори таухіду, а також лунали заклики до встановленню Халіфату. Вони змішали ці два марші, намагаючись створити враження, що обидві поді відбулись в один і той же день, а саме — 1 січня 2024 року.

Справжньою причиною, через яку кемалісти чинять опір закликам до Халіфату, є їх ворожість до Ісламу. Їх кумир Мустафа Кемаль зруйнував Халіфат, і вони вважали, що більше він не повернеться. Проте ідея Халіфату регулярно з’являється на порядку денному турецького суспільства, особливо в останні дні у зв’язку з подіями в Газі. Це викликало гнів у кемалістів, комуністів та інших ісламофобів, вони побачили кінець своєї «золотої епохи».

З іншого боку, є ті, хто намагаються пов’язати заклики до Халіфату з Ердоганівською «Партією Справедливості і Розвитку» (ПСР). Причина цього полягає в тому, що після подій в Газі 7 жовтня Халіфат став громадською думкою в усьому світі, і в Туреччині — зокрема. Через цю причину вони намагаються прикріпити ідею Халіфату, пов’язану з Хізб ут-Тахрір, до інших. І щоб не залишатись осторонь від того, що відбувається, «ПСР» та Ердоган докладають зусиль, щоб використати цю ситуацію на свою користь. Слід зазначити, що Ердоган чудово розуміє, що у нього немає ніяких амбіцій відносно Халіфату, він навіть не розглядає його встановлення.

На своїх демонстраціях прибічники турецької партії «Huda-Par» часто піднімають зелені прапори таухіду. Цілком ймовірно, що чоловік, який піддався нападу, був прибічником цієї партії. Відомо, що вони підіймали цей же стяг на своїх попередніх мітингах, але виникає питання: чому раніше ніхто не висловися щодо цього? Чи можливо, що кемалісти не помічали їх? Слід зазначити, що кемалісти точно знають, що члени Хізб ут-Тахрір підіймають чорно-білі стяги таухіду, а прибічники «Huda-Par» підіймають червоно-зелені стяги таухіду.

Ненависть засліпила кемалістів до такого міри, що вони не можуть винести жодного виду стягу єдинобожжя! Помріть в своєму гніві і знайте, що Іслам пошириться по усій землі, хочете ви цього чи ні! Якщо б Всевишній Аллах побажав, то слово про Халіфат поширилось би навіть з вуст брехуна. Халіфат — це єдиний спосіб вирватись із рабства. Але той, хто живе у темряві, вважаючи, що живе у світлі, ніколи цього не зрозуміє. Так обстоїть справа з кемалістами і правителями, які керуються секуляризмом. Це дві сторони однієї медалі, і різниця між ними полягає в лояльності різним хазяям. Кожен із них прагне зберегти світський режим. Вони використовують свій зв’язок з Ісламом і Халіфатом тільки тоді, коли цього вимагають їх інтереси!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ерджан Текінбаш
24 Джумада ас-сані 1445 р.х.
6 січня 2023 р.

Головне меню