Америка підводить Україну і Європу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Прес-секретар МЗС Росії Марія Захарова заявила, що якщо західні держави хочуть переговорів по Україні, то вони повинні припинити її озброювати. Російське агентство «ТАСС» повідомило, що заяви офіційного представника МЗС Росії Марії Захарової пролунали у відповідь на висловлювання голови дипвідомства Швейцарії Іньяціо Кассіса про необхідність долучити Москву до дискусій по Україні.

Кассіс, виступаючи на прес-конференції в Давосі, заявив, що ведеться робота по приєднанню РФ до дискусій по Україні за посередництвом інших. Він також додав, що проводити мирну конференцію без участі Росії неможливо.

«Якщо мова йде про бажання окремих країн знайти вихід із тупика, в який їх завів Вашингтон, це одна розмова. Тоді треба нам перестати постачати зброю на Україну, не приймати антиросійські санкції і не робити русофобські заяви», — зазначила Захарова. Марія Захарова також підкреслила, що, «якщо така риторика націлена на те, щоб втягнути Москву «на західних умовах в якийсь психоделічний процес» і вплинути на їх принципові підходи, то до цієї «пастки» заманити РФ не вийде» («Youm7»).

Коментар:

Заява офіційного представника МЗС Росії вписується в контекст подій і політичних змін, які спричиняють вплив на російсько-українську війну, яка розгортається в самому центрі Європи вже майже як два роки, викликаючи напруженість і розбіжності між Заходом і Росією.

Прес-секретар МЗС Росії посилає послання Європі та Україні у виді батога і пряника, тобто по-американські.

«Палка» говорить про те, що Росія продовжує війну і не збирається зупинятись, що сьогодні Росія, по спливанню двох років війни, перебуває у кращому положенні, аніж раніше. Ця заява частково вірна, оскільки Росія не зазнала поразки і подолала немало труднощів, і вона як і раніше контролює частину територій України. У найближчий час не очікується, що Україна зможе переломити ісход на полі бою на свою користь, тим більше після невдалого контрнаступу влітку минулого року.

Щодо «пряника», то РФ говорить Європі та Україні, щоб ті припинили агресивну поведінку по відношенню до Росії і послідували прикладу Америки, яка перестала підтримувати Україну і продовжує купувати російську нафту, незважаючи на санкції.

Ці заяви співпали з заявами Німеччини про підвищення бойової готовності німецької армії для протистояння можливому російському вторгненню.

Будь-який, хто погляне на ісход цієї війни, ясно побачить:

Америка працює над тим, щоб поступово покласти край цій війні. Нещодавно Ердоган заборонив прохід через Босфор британському судну, навантаженому зброєю для України. У цей же час Зеленський на форумі в Давосі просить світову спільноту про допомогу.

Щодо України, то, судячи по усьому, вона не згодна з думкою США про завершення війни, оскільки її території як і раніше окуповані росіянами. Президент України заявив, що немає миру, поки уся українська земля не буде звільнена. Він закликає і попереджає Європу, що вона може бути наступною жертвою Росії так само, як і Україна.

Щодо Європи, то вона була вражена розчаруванням і почуттям зрадництва, оскільки США залишили її після того, як розпалили вогонь війни на європейському континенті. Це також спонукало країни Європи, особливо Німеччину, Швецію, Польщу та інших, до підсиленню своєї військової міці і підготовки до можливому вторгненню Росії.

Америці вдалось розпалити ворожнечу між Росією і країнами Європи, тим самим відродивши НАТО і зміцнивши свій зв’язок з Європою. Америка зробила Україну кровоточивою раною в самому серці Європи, щоб використати це в своїх інтересах по мірі необхідності. Раніше відносини Франції і Німеччини з Росією розвивались по шляху гармонії, миру і взаємних інтересів, але ця війна перевернула і зруйнувала усе.

Америка і ті, хто вірний їй, представляють собою джерело лих і страждань для людства. Тільки Ісламська Держава, яка слідує істині, відкидає брехню і підносить поминання Аллаха, здатне позбавити людство від зла цього диявола. Можливо, цей день прийде скоро.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад ат-Тамізі
10 Раджаба 1445 р.х.
22 січня 2024 р.

Головне меню