Економічна криза і викриття капіталізму

Статті
Друкарня

Аллах ﷻ в Корані описав Умму як ведучу общину, яка свідчить про усе людство:

وَكَذَلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِّتَكُونُواْ شُهَدَاء عَلَى النَّاسِ وَيَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهِيدً

«Ми зробили вас общиною яка дотримується середини, щоб ви свідчили про усе людство, а Посланець свідчив про вас самих» (3:143).

Але ця якість не обмежена у часі, тобто не притаманна тільки для минулого. Це питання зачіпає не тільки мусульман часів Пророка ﷺ, а й усіх мусульман усіх часів. І, звичайно ж Пророк ﷺ є свідком над нами. Аллах ﷻ поклав на мусульман багато зобов’язань. Пророк ﷺ сказав в одному хадісі:

لَيْسَ الْمُؤْمِنُ بِالَّذِي يَشْبَعُ وَجَارُهُ جَائِعٌ إِلَى جَانِبِهِ

«Не увірував в мене той, хто заснув ситим, знаючи про те, що поруч з ним знаходиться голодний сусід».

Тим не менш, рівень бідності збільшується. Число бездомних збільшується, і Умма не виконує своїх зобов’язань. І це триває на протязі ось вже 100 років.

У лютому минулого року я слухав «BBC» — вони брали інтерв’ю у колишнього голови правління «GoldmanSachsInvestmentManagers» Джіма О’Ніла. Він признавався, що не знає, наскільки критична ситуація з коронавірусом , але підкреслив ,що вони не дозволять «хорошій кризі пропасти задарма». І ось через рік ми можемо побачити, що саме він мав на увазі:

  • Цілі країни знаходяться в ізоляції (тобто під домашнім арештом).
  • Закриття малого і середнього бізнесу.
  • Зачинення шкіл.
  • Ріст бідності і залежність людей від урядової допомоги.
  • Урізані свободи і права людей.
  • При цьому багаті стають усе багатше — і це відбувається скрізь.

Девід Набарро із Всесвітньої організації охорони здоров’я , маючи на увазі капіталізм, описував те, чого ми досягли у цьому році:

«Подивіться,що трапилось з дрібним фермерством в усьому світі … Подивіться, що відбувається з рівнем бідності. Здається, що до наступного року ми цілком можемо подвоїти світову бідність. У нас може бут вдвічі більше випадків недоїдання серед дітей».

Невже це усе через вірус? Ні!

З коронавірусом або без нього капіталістична машина продовжує рухатись уперед , викликаючи бідність і руйнування життів.

Але минулий рік також виявив лицемірство і брехню.

Коли у березні минулого року британський уряд посадив нас усіх під домашній арешт у наших домах, хтось спитав: «А як щодо бездомних?», — декілька тисяч кожну ніч сплять на вулицях. Яка прикрість! У них немає домів, в яких можна було б ізолюватись! Але я ніколи не бачив, щоб уряд Джонсона вжив заходи так швидко: на протязі тижня у Великобританії не було бездомних. Вони забезпечили житлом тисячі бездомних , щоб уникнути загрози для запровадження у життя карантинної політики. Це показало, що вони можуть вирішити проблему, якщо захочуть. Але капіталізм так не працює , адже описана справа полягала не у рішенні проблем людей. Усіх людей. Це працює тільки у випадку незначної меншості.

Один відсоток населення монополізує 44% світового багатства, у той час як 50% населення володіють 1% багатства. І цей розрив на рівні добробуту збільшується з кожним роком.

Деякі говорять про необхідність перезавантаження.

Перезавантаження немає, насправді є тільки те саме, що і було раніше:

  • Накопичення багатства у руках небагатьох.
  • Мальтузіанська політика по послабленню і скороченню чисельності населення.
  • Ріст бідності , включаючи зачинення малих підприємств і фермерських господарств.
  • Грабування ресурсів за допомогою маніпуляцій на фінансових ринках.

50 років назад у нас відбулося перезавантаження, доларове перезавантаження. Американці вийшли із системи золотого стандарту Бреттон-Вудса. З тих пір долар впав у ціні більше аніж на 550%. Вони продовжують друкувати усе більше і більше банкнот. Тільки зараз обсяг доларової маси нараховується трильйонами, а не мільярдами чи мільйонами.

Капіталістичний світ заснований на боргу, неконтрольованому боргу у розмірі 300 трильйонів доларів Цей борг — зовсім неоплачуваний, але це не має значення, тому що капіталісти планують замінити його великою кількістю нових паперових грошей.
Державні центральні банки планують запустити нові цифрові криптовалюти, щоб замінити і забрати вашу готівку. Але цифрова криптовалюта так само, як і паперові гроші, не підкріплена золотом чи сріблом. Але цього разу ми будемо мати справу з негативною відсотковою ставкою як розплатою за володіння грошима. Це є ніщо інше, як форма конфіскації майна.

Конфіскація засобів буде відбуватись за допомогою інфляції . Вас будуть примушувати витрачати ваші гроші так, як вони хочуть, і якщо ви не витратите їх ,вони заберуть їх у вас у виді «негативної відсоткової ставки». Насправді, це іще один податок, а також можливість моніторити і контролювати усі витрати кожного.

Це є ніщо інше, як велика несправедливість.

Китай вже запустив свою цифрову валюту.

Натиск продовжується без найменшого перепочинку. Війни і інтервенції проти мусульман продовжуються.

Всесвітній економічний форум навіть хизується тим, що вдарив по мусульманському світу сильніше. Нещодавно вони заявили:«Враховуючи складність і ймовірне продовження поточних валютних конфліктів, до 2030 року приблизно 80% вкрай бідних людей у світі будуть жити у районах, що визначаються як уразливі, більшість із яких буде країнами з мусульманською більшістю або державами зі значним мусульманським населенням».

Дуже жаль, що землі Ісламської Умми, які раніше були попечителями цього світу, тепер не можуть прокормити себе через окупацію , корупцію і політику своїх урядів. Зараз замість того, щоб забезпечувати людей, ми забезпечуємо існування таких акул лихварства, як МВФ.

По даним Міжнародного дослідницького інституту по проблемам продовольчої політики рішення продовольчої кризи на наших землях обійдеться усього в 7 мільярдів доларів. Але платити цю невелику суму ніхто не поспішає.

Всесвітній економічний форум зараз наполягає на введенні нових податків і навіть пропонує податки на багатство, аналогічні концепції закяту. Його учасники сказали:«Якщо б з наявних готівкових засобів стягувався збір у розмірі, скажімо, 2%, то це могло б притягти 1,6 трильйона доларів США на рік».

Вони хочуть, щоб податок на багатство покривав здійснені ними борги, їх безмежну емісію грошей , а зовсім не забезпечував бідних продовольством.

Капіталізм влаштований несправедливим, породжуючи більше бідності замість того,щоб боротися з нею. Усі турботи капіталістів полягають у тому, щоб зберегти концентрацію і накопичення багатства у руках небагатьох, і безглуздо думати, що це коли-небудь зміниться, або звертатись до них за рішенням проблеми, які вони самі породили.

На завершення я хочу зазначити наступне.

Забороняється давати владу або панування невіруючим:

Аллах говорить в Корані:

وَلَن يَجْعَلَ اللّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلاً

«Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (4:141).

Лиха, які ми бачимо в ісламському світі і на Заході, кояться з причини відсутності Ісламу в житті. Без ісламського суспільства не може бути ісламської економіки. Немає суспільства без правління Ісламу.

Отож, ось вже 100 років Умма живе без присяги на вірність нашому щиту, керівнику , нашому халіфу.

Аллах ﷻ наказує у сурі «Аль Імран»:

وَلْتَكُن مِّنكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَأُوْلَـئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ

«Нехай серед вас буде група людей, які будуть закликати до добру, наказувати схвалюване і забороняти засуджуване . Саме вони виявляться тими, хто набув успіху» (3:104).

По спливанню 100 років нашим пріоритетом, безперечно, є відновлення Халіфату і дача байату наступному халіфу.

Але це не відбудеться без зусиль і роботи Умми по зміненню системи і зміні сьогоднішніх режимів під керівництвом праведної групи.

Без цих змінень у світі не буде стабільних, чесних грошей, заснованих на золоті і сріблі.

Халіфат на шляху пророцтва — єдиний образ життя, який категорично забороняє відсотки — усі відсотки, будь то позитивні чи негативні.

Ісламська Держава замість того, щоб закривати малий бізнес і дрібні фермерські господарства, заохочує їх, надаючи землі і активи замість їх конфіскації і передачі крупним корпораціям.

Халіф не буде обтяжувати людей високими податками. І закят буде витрачатись тільки згідно з тим, що вказано в Корані.

О, Аллах, допоможи нам в ясному розумінні Твого заклику, щоб ми могли донести його усім!

Аллах говорить в Коране:

وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِّلْعَالَمِينَ

«Ми відправили тебе (о, Мухаммад) тільки у якості милості до світів» (21:107).

 

Джамал Харвуд, Британія
9 доповідь на Міжнародній конференції: «О Мусульмани! Встановіть Халіфат в соту річницю від дня руйнування!»

28.07.1442 р.х.
13.03.2021

Головне меню