Молодь Умми: хто вони і яка їх роль?

Статті
Друкарня

Всевишній Аллах говорить:

اللَّهُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ ضَعْفٍ ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ ضَعْفٍ قُوَّةً ثُمَّ جَعَلَ مِنْ بَعْدِ قُوَّةٍ ضَعْفاً وَشَيْبَةً يَخْلُقُ مَا يَشَاءُ وَهُوَ الْعَلِيمُ الْقَدِيرُ

«Аллах — Той, Хто створює вас із слабкості (створює вас із краплі або створює вас слабкими). Після слабкості Він наділяє вас силою, а потім заміняє її слабкістю і сивиною Він творить, що побажає, адже Він — Знаючий, Всемогутній» (30:54).

Ми звертаємось до сили молоді. Ми звертаємось до найбільшого сегменту Умми Ісламу. Ми звертаємось до 80% Ісламської Умми. Звертаємось до вас, о, молодь Ісламу! До вас звернуті слова Посланця Аллаха ﷺ, які наводяться у «Сахіх» Бухарі:

سَبْعَةٌ يُظِلُّهُمْ اللَّهُ فِي ظِلِّهِ يَوْمَ لَا ظِلَّ إِلَّا ظِلُّهُ؛ الْإِمَامُ الْعَادِلُ، وَشَابٌّ نَشَأَ فِي عِبَادَةِ رَبِّهِ

«Сімох укриє Аллах у тіні Своїй у той День, коли не буде іншої тіні, окрім Його тіні: справедливого правителя, юнака, який ріс у поклонінні своєму Господу».

Ми звертаємось до вас, нащадків праведних халіфів, великих полководців і видатних вчених. Ми звертаємось до вас, коли увесь світ спостерігає за вашим повстанням і революцією проти несправедливості, тиранії, непотизму і деспотизму. Ми звертаємось до вас, коли ви втомились від підкорення, приниження і безробіття. Ви бажаєте жити гідним життям і жадаєте світлого майбутнього. І це те, чого ми хочемо для вас. Але ворог чекає у засідці і не хоче допустити, щоб ми досягли бажаного. Він називає дурістю наші мрії і перешкоджає нашому відродженню. Тому на вас, мусульманську молодь, калатаюче серце Ісламської Умми, націлився невірний колонізатор і його агенти із числа правителів, політиків, журналістів і тих, хто був одурманений західною культурою. Вони хочуть знищити вас, втягнувши у марні війни на основі сектантської, расистської і політичної ненависті. Вони забирали і досі забирають плоди у виді мільйонів мусульман, а ми не бачимо нічого, окрім горя, розорення і еміграції.

І коли спалахнули ваші революції, які були названі «Арабською весною», вони вкрали їх, відновивши ті самі режими, проти яких ви повстали. Усе це вони роблять для того, щоб захистити свої інтереси в наших країнах, продовжити розграбування наших багатств і підсилити протистояння проекту відродження, заснованого на Шаріаті Аллаха. Такий стан справ викликав розчарування серед нашої молоді і втрату надії на можливість реальних змінень, які відповідають нашим сподіванням. Так міграція стала мрією нашої молоді. Маси мігрантів ринулись за кордон, де їх поглинає пустеля і море. А хто переніс цей тяжкий шлях, зрозумів, що гнався за міражем і що потрапив із вогню та в полум’я.

Вони атакували вашу віру, поширюючи атеїзм, отруйні ідеї, які вводять в оману, і брехливі концепції, прикриваючись так званими «релігійними свободами». Америка навіть прийняла «Закон Френка Вольфа про міжнародну релігійну свободу», який дає їй право втручатись у будь-яку країну, щоб захистити атеїзм.

Вони атакували ваші цінності цноти і честі, підписуючи такі угоди, як «Конвенція про ліквідацію усіх форм дискримінації у відношенні жінок» і Конвенція про права дитини», а також популяризуючи такі розважальні програми, як «Зіркова академія арабського світу» і «Голос», і транслюючи такі серіали, які ображають цінності чесноти і скромності.

Вони працюють над тим, щоб знищити вас і стерти ваші розуми, затягуючи у болото наркотиків, які безперешкодно проходять через порти і аеропорти у величезних контейнерах під наглядом чиновників і правителів , а також шляхом запровадження канцерогенних продуктів і приладів. Вже було пред’явлено звинувачення 36 державним міністрам, в тому числі — міністру із Судану, за причетність до поставки комп’ютерів, які були визнані радіоактивними.

Вони наносячи удар по будь-якому зміненню, заснованому на Ісламі, спотворюючи образ нашої релігії за допомогою так званих «ісламських урядів», які роблять усе у найгіршому виді, знищують правосуддя і сіють несправедливість, щоб молоді люди ставили під сумнів можливість досягнення змінень на основі Ісламу і здатність Ісламу вирішувати кризи, які ми переживаємо. Також це робиться для того, щоб утримати молодих людей від приєднання до тих, хто веде діяльність для встановлення істинного ісламського правління.

О, надія Умми! Не уподібнюйтесь верблюду, який помирає від спраги, несучи у своєму горбі воду. Знайте, що найпряміший шлях — це шлях Аллаха. Всевишній говорить:

قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ

«Скажи: «Шлях Аллаха — це прямий шлях». Якщо ж ти будеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилось знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2:120).

Знайте, що у слідуванні законам нашого Господа — праведне і гідне життя. Аллах говорить:

فَمَنِ اتَّبَعَ هُدَايَ فَلَا يَضِلُّ وَلَا يَشْقَى * وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكاً

«Усякий, хто послідує Моєму вірному керівництву , не опиниться заблудшим і нещасним. А хто відвернеться від Мого Нагадування , на того чекає тяжке життя, а в День воскресіння Ми воскресимо його сліпим» (20:123,124).

Приєднуйтесь до Хізб ут-Тахрір у відновленні ісламського образу життя шляхом встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва. Повторіть успіх першого покоління мусульман. Молодь стала першою ланкою в Ісламі після Абу Бакра і Хадіджи. Першим домом, в яком збирались мусульмани для вивчення релігії, став дім молодого аль-Аркама ібн Абу аль-Аркама. Молодий Мусаб ібн Умайр став першим посланцем в Ісламі, оскільки Пророк ﷺ відправив його в Медину для ознайомлення жителів міста з Ісламом. Його прозвали Мусаб аль-Хайр (благий), оскільки він став провідником релігії Аллаха до жителів Медини. Молоді люди Медини стали помічниками релігії (ансарами), оскільки вийшли у дорогу, зустрілись з Посланцем Аллаха ﷺ і принесли йому Другу присягу біля пагорба Акаба, що стало першою цеглинкою у встановленні Держави Ісламу. Так Аллах обьєднав їх з тими, хто переселився до них (мухаджірами). Аллах говорить:

وَالَّذِينَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالَّذِينَ آوَوْا وَنَصَرُوا أُولَئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقّاً لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ

«Ті, які увірували, здійснили переселення і бились на шляху Аллаха, а також ті, які дали притулок і надали їм допомогу, є істинно віруючими. Їм уготовані прощення і щедрий прожиток» (8:74).

Ісламська молодь поширила справедливість і добро, вона використала свої знання , щоб оживити землю і служити людям. Саме вона несла світу Іслам.

У час переселення (хіджри) із Мекки в Медину Алі ібн Абу Таліб став першим юнаком, який пожертвував собою заради успішного переселення Посланця Аллаха ﷺ. Він ліг у постіль Пророка ﷺ замість нього самого. Після переселення і встановлення держави ці молоді люди стали полководцями, які підняли стяг Ісламу. Мусаб ібн Умайр, Джафар ат-Тайяр (який отримав крила у Раю), Усама ібн Зайд, також відомий як аль-Хібб ібн аль-Хібб (улюблений син улюбленого), оскільки його батьком був Зайд ібн Харіса, улюблений і всиновлений Посланцем Аллаха ﷺ чоловік до Ісламу. Згадає Мухаммада аль-Фатіха кожен, хто чув слова Посланця Аллаха ﷺ «який же чудовий той амір і яке ж чудове ті військо», сказані на адресу того,хто завоює Константинополь. Його військо було непереможним не через численність і спорядження, а з причини віри і уповання на Аллаха. Всевишній говорить:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ

«О, ті, які увірували! Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам і утвердить ваші стопи» (47:7),

إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ

«Якщо Аллах надасть вам підтримку, то ніхто не здолає вас. Якщо ж Він позбавить вас підтримки , то хто ж допоможе вам замість Нього? Нехай же на Аллаха уповають віруючі» (3:160).

Ми не боїмось ані Америки, ані об’єднаних армій ворогів, тому що навіть якщо вони сильніше нас, то точно не сильніше Аллаха.

Молоді люди! Відвідуйте уроки (халакати) в Хізб ут-Тахрір, щоб випити Іслам із чистого джерела, адже невірний зачинив усі джерела і залишив тільки своє джерело. Молоді люди в мусульманських арміях! Покваптесь надати підтримку своїм братам із Хізб ут-Тахрір. Допоможіть відновити ісламський образ життя шляхом встановлення Другого Праведного Халіфату, і ви вшануєтесь честі, якої раніше вшанувались молоді люди племен Аус і Хазрадж. Аллах говорить:

وَالَّذِينَ آوَوْا وَنَصَرُوا أُولَئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقّاً

«Ті, які дали притулок і надали їм допомогу, є істинно віруючими» (8:74).

 

Насир Ріда
8 доповідь на Міжнародній конференції: «О Мусульмани! Встановіть Халіфат в соту річницю від дня руйнування!»

28.07.1442 р.х.
13.03.2021

Головне меню