Руйнуючі наслідки і громадські руйнування від CEDAW і Стамбульської конвенції

Статті
Друкарня

Родина, початок якої зводиться до початку історії людства, має всередині себе особливу структуру. Це останній оплот, який чинить опір капіталістичному розумінню монетизації усіх цінностей і обернення їх на товар.

Особливо в регіонах, де живуть мусульмани, родина виступає у якості фронту опору проти капіталістичної ідеології, яка індивідуалізує усе, висуває ненаситне споживання і намагається знищити мораль і конфіденційність; і родина всередині себе має свою дисципліну, конфіденційність (махрамія), мораль, цілісністю, єдність і свій регулюючий механізм проти ненаситного споживання, що робить родину особливою.

Капіталістична ідеологія, яка майже півсторіччя зруйнувала систему родинного інституту на Заході, змогла безперешкодно породжувати усілякі можливі прояви зла всередині суспільств, в яких вона запроваджувалась. Ця прожерлива ідеологія, яка розглядає товари і послуги як обмежені, а потреби людей — необмеженими, перетворила свої суспільства на диких звірів, жертвуючи усіма цінностями на користь товарів. Кінцева мета цих дикунів, яким неважко було трансформувати народи, як вірять в їх власну ідеологію, — атомізувати1 мусульман, повністю відкривши мусульманську родинну систему капіталізму. Таким чином, поки прожерливі і ненаситні капіталісти зайняті збільшенням свого багатства, останній оплот, який буде чинити опір цій ідеології, буде окупований.

Капіталізм, який веде безпощадну війну по таким питанням, як «родина», «материнство», «мораль», «покоління», «особисте життя» і «стать», проникає і поширюється в тілі Умми через закони, законопроекти і підписувані угоди подібно отруті, змішаної з медом.

За словами німецького соціолога, філософа, історика, політичного економіста Макса Вебера, «найбільшою перешкодою на шляху розвитку раціонального капіталізму є родина»2.

А також, згідно британському антропологу і соціологу Джеку Гуді, бажання контролювати родинний інститут переслідує три основні цілі: «Контроль над родиною означає контроль над соціологією суспільства, над його економікою і населенням»3.

Капіталісти, які використали родину в ім’я так званого «виробництва», перетворили усіх її членів в добровільних рабів під приводом роботи і заробітку. Таким чином, індивіди, кожен із яких налагодив власне виробництво, увійшли в велике колесо споживання. Безперечно, найвеличезнішими жертвами цієї машини пригноблення стали матері і жінки. В результаті — менша кількість дітей, менше турботи, а також більш слабкі відносини на грані руйнування родин. І таке положення речей дозволяє легше контролювати населення. Знов же, примушення до прийняття в усьому світі таких збочень як гендерна рівність, вільний образ життя і перелюбство, призведе до спотворенню суспільства і контролю над ним.

Ісламська Умма стикнулась з багатою кількістю нападок, особливо починаючи з 1924 року, коли вона втратила свій щит в лиці Халіфату. Подібно тому, як битва без обладунків, щита і меча на полі битви робить неминучим отримання переваги ворогом і поразку перед ним, так і Умма кожен день приймає усе нові удари через такі угоди і закони. Втративши Халіфат, Умма залишилась далекою від запровадження в житті адміністративної, економічної, освітньої і соціальної систем Ісламу. Порядок і системи невірних обрушились на нас як величезний удар. Згодом різанина, руйнування, грабування і жорстокості ніколи не припинялись. Незважаючи на усі ці регулярні і важкі удари по нам, Умма, якій усе іще вдається вистояти, не була знищена мечем. І тоді вороги почали проводити нападки на неї через найуразливіше місце.

На жаль, у той час як Умма продемонструвала усьому світу еталон ідеальної родини, покоління, суспільства і держави за тисячу років до цього, сини і нащадки цієї Умми виявилися вимушеними переймати порочні угоди і конвенції під приводом рішення з боку Заходу, який знищив своє власне суспільство і не має ані частки честі і гідності.

У 1985 році Туреччина підписала «Конвенцію про ліквідацію усіх форм дискримінації у відношенні жінок» (CEDAW), і з того часу була прийнята величезна кількість законів в ім’я виконання і реалізації на практиці даної Конвенції. Захід, який усього декілька сторіч назад не наважувався надати жінці статус людини, сьогодні зробив жінку товаром і знизив її статус до іще більш низького положення, чим це було у західному минулому. І тому вкрай дивно чути від послідовників сьогоднішньої західної цивілізації гучні заяви про жінку, людину цінностях та інших подібних концепціях.

Перший пункт 5-ї статті даної Конвенції гласить:

«Держави-учасники приймають усі відповідні заходи з метою змінити соціальні і культурні моделі поведінки чоловіків і жінок, щоб досягти викорінення забобон і скасування звичаїв і усієї іншої практики, які засновані на ідеї неповноцінності чи переваги однієї із статей чи стереотипності ролі чоловіків і жінок».

Фактично, в даному пункті 5-ї статті Конвенції ведеться війна проти природи людини. В той час як Всевишній Аллах покладає певні обов’язки на чоловіків і жінок і велить їм жити згідно зі своєю природою, люди вчиняють наперекір даному велінню Аллаха і усіляко ломляться у двері непослуху і пригноблення.

ٱلرِّجَالُ قَوَّٰمُونَ عَلَى ٱلنِّسَآءِ بِمَا فَضَّلَ ٱللَّهُ بَعۡضَهُمۡ عَلَىٰ بَعۡضٖ

«Чоловіки є попечителями жінок, тому що Аллах дав одним із них перевагу перед іншими» (4:34).

Звичайно, з підписанням даної Конвенції усі подальші закони приймались у відповідності з нею. Кримінальний кодекс Туреччини (закон №5237), Цивільний кодекс Туреччини (закон №4721), Проект гендерної рівності, Закон про захист родини №6284, а також Стамбульська конвенція 2011 року є відсилками до CEDAW. В той час як CEDAW є теоретичною частиною проекту по знищенню родини, Стамбульська конвенція є практичною стороною цього знищення. Фактично, кожне зведення подібного проекту до процесу реалізації є осадою родини. В Цивільному кодексі Туреччини під номером 4721 було скасовано положення про те, що «чоловік є головою родини», що, у свою чергу, відкрило шлях до хаосу.

Туреччина прийняла міжнародну конвенцію під назвою «Конвенція Ради Європи про запобігання і боротьбу з насильством у відношенні жінок і домашнім насильством» у 2011 році, підписавши її повністю без яких-небудь анотацій чи зауважень. Ця угода, стисла назва якої — «Стамбульська конвенція», лягла в основу Закону №6284 про захист родини і запобігання насильства у відношенні жінок, прийнятому у 2012 році.

Після цієї конвенції і прийняття закону про запобігання так званого «насильства у відношенні жінок», як не дивно, трапився спалах насильства у відношенні жінок. В ітозі з кожним роком число вбивств, де жертвами ставали жінки, росло в геометричній прогресії. Усе вказує на те, що ці угоди і закони повністю заохочують насильство, не говорячи вже про його запобігання.

Якщо ми стисло розглянемо статті у цьому контракті, то, наприклад, у пункті «а» статті 3 говориться наступне:

«...запобігання фізичному, сексуальному, психологічному чи економічному насильству у відношенні жінок...».

У зв’язку з цим у дослідженні, опублікованому міністерством по справам родини і соціальної політики (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı) у 2009 і 2014 роках, «родина» була прийнята як «небезпечне» середовище для жінок4, а у звіті 2014 року було продемонстровано бачення того, що шлюб є причиною насильства.

На тексті цієї статті в Конвенції підґрунтям для розлучення5 можуть стати: «тиск на дружину»6, говорити «шшш» своїй дружині7, «часто приводити в дім гостей», «погано ставитись до гостя»8, «часто змінювати місце роботи»9, якщо чоловік розділяє постіль; а також підґрунтям для звинувачення в зґвалтуванні є ситуація, якщо чоловік кличе дружину у постіль, а та відмовляється.

Оскільки визначення економічного і психологічного насильства не має конкретних кордонів, дане визначення веде до жахливих наслідків. Тисячі чоловіків і розлучених подружніх чоловіків були вигнані із своїх домів в результаті таких заяв, як: «Він підвищив на мене голос», «Він не в достатній мірі доглядає за домом», «Він не виключає світло в домі», «Він дивиться на мене скоса».

З 2012 року більше 1 мільйона чоловіків було виселено із своїх домів на підґрунті положення Закону №6284 про те, що «в основі (в пріоритеті) — свідчення жінки », прийнятого на підґрунті цієї Конвенції. В результаті більше 1 мільйона родин було зруйновано. Цей однобічний закон, який суперечить навіть найпримітивнішим правовим нормам, представляє собою явну загрозу людській честі і гідності.

В одному із випадків дівчина на ім’я Д.Б., яка втекла із дому в Адані, стверджувала, що охоронець Й.Х., який був одружений і мав дитину, зґвалтував її у парку. Пізніше з’ясувалось, що дівчина — незаймана, і тоді Д.Б. зізналась у суд, що вигадала цю історію, але в ітозі вона стала причиною несправедливого ув’язнення чоловіка у тюрмі на протязі 7 місяців10. І тут напрошується питання: що буде з честю і гідністю цього чоловіка?

У 2016 році в Шанлиурфе після того, як жінка заявила, що її чоловік ґвалтував її на протязі року і вимусив завагітніти, її чоловік був засуджений до 18 років позбавлення волі по принципу «в основі (в пріоритеті) — свідчення жінки» по звинуваченню в «сексуальному насильстві»11.

Жінка із Трабзона подала позов на свого чоловіка, що той зґвалтував її. Тоді для чоловіка було запрошено тюремне ув’язнення строком від 7 до 12 років по звинуваченню в «кваліфікованому сексуальному насильстві»12.

В Туреччині на дану мить десятки тисяч подібних справ лежать на полицях судів, очікуючи свого часу, щоб зруйнувати родини.

Стаття 12 цієї Конвенції гласить наступне:

«…Викорінення забобон, звичаїв, традицій і будь-якої іншої практики, які засновані на ідеї неповноцінності жінок або стереотипних уявленнях про роль жінок і чоловіків …».

«Сторони забезпечують, щоб культура, звичаї, релігія, традиції і так звані «міркування честі» не розглядались у якості виправдання яких-небудь актів насильства, які підпадають під сферу дії справжньої Конвенції».

В статті 42 говориться:

«Неприйняття виправдання за скоєні злочини, включаючи злочини, скоєні в ім’я так званої «честі».

Тільки цих статей Конвенції досить щоб розкрити мету, для якої вона була підготовлена. Це є найбільш чіткою вказівкою на те, що війна ведеться проти релігії, звичаїв, моралі, традицій і приватного життя (махрамія) в нашій родинні структурі. Коли ви видаляєте релігію і мораль із структури мусульманської родини, ви піддаєте її розкладу усіх видів, що і було зроблено. Згідно цій Конвенції, протидія гомосексуалістам в ім’я релігії і спроба зупинити аморальність є злочином. Тільки суспільство у дану мить не готове до приведення у дію даної статті, і тому вона поки що знаходиться в режимі очікування!

Навіть якщо докази вказують на те, що жінка зраджувала своєму чоловіку, суд може засудити чоловіка до виплати аліментів жінці.

Закони, які розглядають шлюби до 18 років як примусові, завдають збиток тисячам родин. Подружні чоловіки, які вступили у шлюб у молодому віці, проголошуються чоловіками-ґвалтівниками в результаті публічного позову, і більше чотирьох тисяч людей були засуджені до цілих років тюремного ув’язнення.

Нещодавно батько одного домогосподарства в Сіірті був засуджений до 3 років і 4 місяців тюремного ув’язнення за те, що видав свою доньку у молодому віці13.

Навіть якщо ці контракти і закони, підготовлені для руйнування родини, не будуть брати в пріоритет скаргу і свідчення жінки, робиться усе, щоб перетворити цей процес в публічний позов і розпустити родину. Оскільки на додаток до цьому процесу судового розгляду вони включають посередництво між подружжям до розряду злочину, між подружжям залишаються тільки порочні угоди і судді, які їх застосовують. В ітозі той факт, що кожен третій шлюб закінчується розлученням, показує реальну картину того, що відбувається. Проте наш Всевишній Аллах говорить:

وَإِنۡ خِفۡتُمۡ شِقَاقَ بَيۡنِهِمَا فَٱبۡعَثُواْ حَكَمٗا مِّنۡ أَهۡلِهِۦ وَحَكَمٗا مِّنۡ أَهۡلِهَآ إِن يُرِيدَآ إِصۡلَٰحٗا يُوَفِّقِ ٱللَّهُ بَيۡنَهُمَآۗ إِنَّ ٱللَّهَ كَانَ عَلِيمًا خَبِيرٗا

«Якщо ви побоюєтесь розладу між ними, то відправте одного суддю із його родини і одного суддю із її родини. Якщо вони обидва побажають примирення, то Аллах допоможе їм. Воістину, Аллах — Знаючий, Відаючий» (4:35).

Всевишній Аллах Своїм божественним застереженням проповідує нам, щоб подружжя було разом і щоб родина не розпадалась.

Звичайно, неможливо охопити усі ці угоди і закони у межах однієї статті. Тут ми намагались розібратись з декількома статтями цієї Конвенції і законів. Дана Конвенція і закони були підготовлені неспроможними особами, які ворожі у відношенні Ісламу, моралі і людства, щоб родина, покоління, суспільство, особисте життя і віра попирались, а збочені, похітливі, безбожні, аморальні ЛГБТ та усі похідні від них, з іншого боку, отримали широке розповсюдження у суспільстві, а окрас і якість суспільства зіпсувались. Рішення, перейняті від цих осіб, нездатних вирішити свої власні проблеми і зруйнувавших свої родини і суспільства, не усувають проблему, а навпаки, викликають більш серйозні лиха. Той факт, що ці звірства кояться руками правителів, які нібито вийшли із мусульман, ясно показує, як ми повинні ставитись до демократичному світському порядку.

Тому вкрай важливо у найкоротші строки усунути ці порочні системи і закони і позбутись від них!

Жодна родина не може почуватися у безпеці, поки існують подібні конвенції і закони. Швидше, кожна родина буде продовжувати залишатись жертвою у павучому гнізді. Жодне покоління не може вирости і продовжувати здорове існування при подібній небезпеці, що нависла над статями. Поки діють ці Конвенції і закони, які роблять жінок ворожими по відношенню до чоловіків і є джерелом насильства, немає можливості для створення сильного і гідного суспільства.

Так чи буде продовжуватись ця пітьма? Невже ми будемо мовчати і спокійно дивитись на те, як родина і покоління вислизають із наших рук в цій порочності? Хіба ми не повинні звернутись до рішенню, яке належним чином захистить родину, покоління і суспільство? Мусульмани зараз перебувають на роздоріжжі. Або вони будуть продовжувати бути співучасниками правителів у розбещенні,яких вони вибирали своїми руками в нинішньому світському демократичному порядку, або вони докладуть зусилля для створення держави Халіфат, яка буде захищати найсильніше ядро суспільства — родину, а також покоління і суспільство. Таким чином, під владою Ісламу мусульмани опиняться у безпеці від сил невіруючих, а також від порочності, які вони намагаються утворити всередині суспільства. В результаті міцна родина, чисте покоління, сильне суспільство знов принесуть в світ справедливість і спокій за допомогою системи Ісламу.

 

 

Ахмет Сапа
15.03.2020

_________________

1. Атомізація суспільства — це розпад зв’язків у суспільстві, соціальний розлад, соціальна ізоляція індивідів один від одного в масштабах цілого суспільства. Атомізація суспільства виражається в значному зниженні довіри між людьми, втраті навичок колективного рішення проблем і колективної взаємодії.

2. Макс Вебер, «Протестантська етика і дух капіталізму».

3. Бурханеттін Джан, «Проект гендерної рівності як підривний рух-8».

4. https://kadininstatusu.aile.gov.tr/data/58528516369dc524d057a5fe/Kad%C4%B1na%20y%C3%B6nelik%20%C5%9Fiddet%20ara%C5%9Ft%C4%B1rmas%C4%B1%20ana%20rapor.pdf

5. http://m.milliyet.com.tr/yargitay-yatagini-ayiran-kocayi-gundem-2771512/

6. https://www.libertyhukuk.com/esin-uzerine-yurumek-bosanma-sebebidir/

7. https://www.posta.com.tr/ese-heyyy-sisstt-diye-seslenmek-bosanma-nedeni-sayildi-2040854

8. https://www.haber16.com/misafire-iyi-davranmamak-bosanma-sebebi-sayildi/16744/

9. https://www.memurlar.net/haber/784793/sik-sik-is-degistirmek-hem-bosanma-hem-de-tazminat-sebebi.html

10. http://www.milliyet.com.tr/gundem/tecavuze-ugradigini-soyledi-bakire-cikinca-uydurdum-dedi-1755364

11. http://siyasihaber3.org/kadinin-beyani-esastir-tersini-ispat-yukumlulugu-erkege-aittir

12. https://www.haberturk.com/esine-tecavuz-ettigi-iddiasiyla-12-yil-hapsi-istendi-2373580

13. https://ilkha.com/guncel/genc-evlilik-magduru-baba-cezaevine-atildi-113087

Головне меню