О, мусульмани, уповайте на Аллаха і покладіть кінець хаосу. Запровадьте Шаріат і працюйте для встановлення Халіфату

Статті
Друкарня

З миті руйнування Халіфату в 1924 році, кожен куточок землі знаходиться в стані нескінченного хаосу.

Незважаючи на розвиток технологій, медицини, сільського господарства і армії, а також уявного політичного прогресу у виданні норм рівноправ’я за расовою і статевою ознаками, хаос тільки множиться. Люди були обмануті, повіривши в систему, яка гласить про непотрібність звертатись до Корану і Сунни, в систему відокремлення релігії від держави. Їх обдурили, переконавши звертатись до вигаданої людьми демократичної системи, заснованої на пристрастях людини, а також економічної системи капіталізму, заснованої на лихварстві, при якій багатство зосереджується у вузькому колі людей, щоб останні управляли усіма справами нашого життя.

Ми повинні замислитись:чому постійно відбуваються усі ці кризи, і з кожною спробою їх рішення стає тільки гірше, або ж виникають нові кризи, навіть якщо і здається, що ми досягли певного прогресу? При більш глибокому аналізі стає ясно, що ці кризи не є природними і випадковим явищами, які відбуваються у будь-якому суспільстві. Навпаки, вони є справою рук узурпаторів світу, які нав’язали капіталістичну систему усім народам.

Після того, як ісламські землі позбавились захисного щита, ми вимушені жити під владою жорстоких диктаторів, правлячих не по Шаріату. Ми були вимушені жити в умовах крайнього зубожіння, корупції і грабування природних ресурсів, розпуску освітніх і медичних закладів, які у свій час були центром прогресу і чудової охорони здоров’я. Розрив відносин між подружжям, батьками і дітьми, із запровадженням таких норм як фемінізм, індивідуалізм, гомосексуалізм, постійне насильство, нескінченні кризи біженців переслідують нас з того часу, як ми розділились на національні держави. Усе це позбавило нас власного погляду на те, як влаштувати своє життя згідно Шаріату, замінивши ісламські уявлення про користь і шкоду на капіталістичні.

У той же час, говорячи про саму Америку, з усією її потужністю і фінансовими можливостями, а також безперервно мінливим, багатогранним і прогресивним законодавством, ми бачимо, як її також без кінця наздоганяють кризи і хаос. Незважаючи на протести громадськості і державних чиновників у зв’язку з вбивством Джорджа Флойда, темношкірих в Америці як і раніше вбивають і кидають у в’язниці у великій кількості, аніж представників будь-якої іншої раси чи етнічної групи. Незважаючи на обіцянки Байдена і демократів допомогти тим, хто хоче вирватись із зубожіння і насильства, переїхавши жити до Америки, мігранти усе іще піддаються арештам з подальшим їх видворенням. Незважаючи на рух фемінізму, жінки в Америці не рівні в прибутках, стикаючись повсюдно з сексуальним насильством і піддаючись ризику для життя в стані бідності зі своїми дітьми. Незважаючи на закони про вогнепальну зброю, в Америці найвищий рівень насильства із застосуванням вогнепальної зброї серед усіх заможних країн. Це положення лише погіршується, як видно на прикладі нещодавньої стрілянини в школі, коли шестирічний хлопчик застрелив свого вчителя. Незважаючи на те, що Америка є однією із найбагатших країн світу, відсутність продовольчої безпеки є нормою для 34 мільйонів американців, на додаток до відсутності у них водопровідно-каналізаційної мережі, доступу до освіти, охорони здоров’я і чистої води! Незважаючи на те, що Америку називають світочем демократії і рівноправ’я, американська нація стала свідком сумно відомого повстання в 2021 році, яке виявило крайнє обурення і протиріччя, які існують у суспільстві.

Чи є США країною, яку ми повинні ідеалізувати? Чи не вказує це на те, що життя по вигаданим людиною законам приносить лише хаос і потрясіння?

Яки ми можемо продовжувати з захопленням дивитись на демократію, капіталізм і світськість, в надії вирішення своїх проблем, коли Всевишній Аллах дарував нам закони, вказавши на метод їх виконання, викладений нашим улюбленим Пророком Мухаммадом ﷺ, який заснував цілу державу в Медині? Може здатись неймовірною задачею, але ми повинні вилучати уроки протистояння Пророка ﷺ і сподвижників (р.а.) не тільки з невеликими язичницькими племенами, але й з крупними державами того часу в лиці Римської і Перської імперій, які перевершували мусульман чисельністю і військовою потужністю.

Разом з тим, кількість військ і спорядження, яких бракувало мусульманам, вони компенсували чимось незрівнянно більш потужним, а саме – акидою і упованням на Всевишнього Аллаха. Тому Аллах дарував їм перемогу над двома деспотичними силами свого часу. Мусульмани дивились на світ крізь призму Ісламу, при прийнятті рішень прагнучи лише до довольству Аллаха. Тільки таким шляхом вони змогли просунутись великими кроками у справі поширення Ісламу, запроваджуючи Шаріат і здійснюючи джихад на шляху Аллаха під затишком Держави Халіфат.

Ми повинні звернути увагу на приклади вчинків сподвижників (р.а.), і з вірою в Аллаха бути переконаними в тому, що зможемо здійснити вимагаєме від нас змінення для досягнення порядку і стабільності у світі. Ми маємо найдосконаліші закони, необхідні для вирішення усіх проблем, завдяки ниспосланому нам від Творця Шаріату, а будь-які спроби пошуку рішень поза Шаріатом є пасткою сатани, щоб збити нас з істинного шляху. Аллах надав нам милість, вдосконаливши для нас Свою релігію, і зробивши нас свідками у відношенні усього людства, як зробив Пророка ﷺ свідком у відношенні нас. Всевишній Аллах сказав:

وَكَذَلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَكُونُوا شُهَدَاءَ عَلَى النَّاسِ وَيَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهِيداً

«Ми зробили вас общиною, яка дотримується середини, щоб ви свідчили про усе людство, а Посланець свідчив про вас самих» (2:143).

Ми, як ісламські особистості, повинні дивитись наперед, пам’ятаючи, що Всевишній Аллах ниспослав Коран і Шаріат милістю для усього людства. Це вимагає, щоб Умма Мухаммада ﷺ відродилась за допомогою твердого переконання у відновленні ісламського порядку життя зі встановленням Халіфату. Немає сумніву, що практичне запровадження Шаріату послужить маяком і виходом для людства із оточуючої його пітьми капіталістичного хаосу. Це відбудеться зі встановленням Халіфату, під управлінням праведного халіфа, і тоді Умма буде готова використовувати усі свої ресурси, щоб нести Іслам світу.

 

Спеціально для радіо Центрального Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Сара Мухаммад, Америка
17.02.2023 р.

 

Головне меню