Президент Франції Макрон шукає рішення економічної кризи, яка захлеснула Європу, не в тому місці

Статті
Друкарня

В ім’я Аллаха, Милостивого і Милосердного

Прогнозуючи песимістичну картину очікуваного часу, Макрон зазначив, що «епоха безтурботності , марнотратства і достатку» закінчилась і що уряд повинен вжити заходів проти цього.

Про світові події останніх років і необхідних заходах відносно цього Макрон сказав: «Те, що ми спостерігаємо, більше схоже на постійні реформи і замішання, аніж на порядок… Ми дійшли кінця того, що вважалось достатком роками: безкінечні дешеві продукти, технологічний достаток, ґрунт , сировина і вода». Він підкреслив, що у Франції і Європі почалась нова ера, і закликав уряд до тверезості і пильності , закликав відповідально виконувати свої зобов’язання; в протилежному випадку ця ситуація викличе хвилю занепокоєння у населення. Він стверджував, що неліберальні режими підсилюються, а авторитарні режими стають сильніше.

Світ жив в колоніальних лещатах, які західноєвропейські країни почали стискати після руйнування держави Халіфат, тому що колонізатори залишали замість себе диктаторські режими , щоб зберегти свій вплив на окупованих територіях, особливо в ісламських землях. Незважаючи на свою основу — так звані «демократію» і «права людини», — західні капіталістичні держави продовжують підтримувати авторитарні режими, перевороти і диктаторські режими в регіонах, що лежить за межами їх власних територій, до тих пір, поки ті служать їх інтересам. Але коли їх інтереси змінюються, вони починають скидати підтримувані ними режими за допомогою штучної риторики на кшталт «скинення тиранів і розповсюдження демократії». В дійсності, той факт, що Франція володіє національними заповідниками 14 африканських країн, таких як Бенін, Буркіна-Фасо, Гвінея-Бісау, Кот-д’Івуар, Малі, Нігер, Сенегал, Того, Камерун, Центральноафриканська Республіка, Чад, Конго, Екваторіальна Гвінея і Габон, з 1961 року, є беззаперечним свідченням її колоніальної жорстокості. Дійшло до того, що огидна колонізація цих країн примусила їх вкладати свої національні валютні резерви у французький Центральний банк. Таким чином, як повідомляється, французьке казначейство щорічно отримує біля 500 мільярдів доларів прибутку і прибутків від Африки.

Чому ж Франція говорить про кінець епохи достатку і попереджає уряд щодо цього, хоча сама вона експлуатує багатства інших країн і має колосальні прибутки за рахунок їх народів, які перебувають в стані крайнього зубожіння на грані смерті?!

Відповідь на це прихована в капіталістичній системі, прийнятої самою Францією. При капіталізмі компанії, галузі промисловості і інвестиції монополізовані купкою жадібних людей, єдиним бажанням яких є накопичення багатства, незважаючи на людські цінності. Ось чому пазурі капіталізму розривають на шматки життя бідної більшості. Поки ця ненажерлива і жорстока капіталістична еліта тримає багатства в своїх руках, економіка країни перебуває у занепаді, і тоді уряд негайно починає підвищувати податки на усі основні товари і послуги. Отож, оскільки кожна людина потребує товарів і послуг в своєму повсякденному житті, податки у той же час позначаються на населенні країни , що значно усугубляє і утискає життя людей.

Більше того, можна сказати, що уряд не обкладає податками засоби багатих, це участь і тягар бідних. Тому що, коли відбувається податкообкладання кампаній, багаті володарі таких кампаній позбавляються від цих податків , друкуючи нові купюри. Так відбувається, коли багатство циркулює серед купки людей в капіталістичній системі; люди обслуговуються як раби, які не можуть вдовольнити навіть свої основні потреби. Макрон ігнорує цю огидну капіталістичну практику і продовжує закликати уряд до тверезості, пильності і виконанню взятих на себе зобов’язань, апелюючи тим, що ця ситуація викличе хвилювання у людей. Але Макрон повинен знати, що ця корумпована антилюдська капіталістична практика прогнила і знаходиться на грані краху. Ніщо не зможе зупинити цей неминучий кінець.

Що стосується побоювань французького президента щодо підйому неліберальних режимів і зміцнення авторитарних режимів, то, як я згадував на початку, саме західні країни (особливо — Франція) встановлювали диктаторські режими замість себе, щоб зберегти свій вплив на окупованих ними територіях. Тому те, що Макрон має на увазі під авторитарним режимом, — це система правління в Ісламі, якій увесь світ, включаючи Захід, буде заздрити у найближчий час, як і заздрити законам Шаріату, які забезпечують корінне рішення економічних і інших проблем. Але як би не старався Макрон і скільки б не застерігав від ісламського правління, він ніколи не зможе завадити Ісламу прийти до влади , тому що Іслам — це досконалий образ життя і унікальна економічна система.

Ісламська економіка заснована на трьох стовпах: шляху набуття багатства, розпорядженні і розподілі. Економічна проблема в ісламській системі полягає не в нестачі товарів і послуг , а в самому розподілі. Із цього виходить, що рішення економічної проблеми полягає не в виробництві товарів, а в розподілі існуючих товарів. Хорошим прикладом цього є ісламські землі, в тому числі — африканські країни, які експлуатувала Франція. Ісламські землі мають величезні багатства як під землею, так і на ній, але через погану політику розподілу — у той час як люди в багатьох голодують і страждають від зубожіння — деякі продукти викидають у смітникові контейнери! Отож, бідність виникає не через продуктивну спроможність товарів, а через політику розподілу, яка вдовольняє основні потреби людей. З цієї причини Іслам, на відміну від капіталізму, забороняє накопичення і монополію. Всевишній Аллах сказав:

وَالَّذِينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَالْفِضَّةَ وَلاَ يُنفِقُونَهَا فِي سَبِيلِ اللّهِ فَبَشِّرْهُم بِعَذَابٍ أَلِيمٍ

«А ті, які накопичують золото і срібло і не витрачають його на шляху Аллаха, — обрадуй же їх тяжким покаранням» (9:34).

В результаті економічна криза, свідком якої є світ, насправді є яскравим свідченням неспроможності капіталістичної економічної системи. Так що прийшов час відповісти на заклик до корінному зміненню , тому що цей заклик приведе людей до порятунку в цьому світі і в Наступному. Це корінне змінення є закликом до запровадженню Ісламу, тому що Іслам — це єдина ідеологія, в якій є істинні економічні, політичні і соціальні системи. Тому створення держави Халіфат в одній із ісламських земель приведе усе людство до успіху в усіх сферах життя. Якщо Франція та інші капіталістичні країни входять в яку-небудь країну, вони працюють над тим, щоб зруйнувати її, вбити її людей і розграбувати багатства, а коли входить Іслам і мусульмани, вони відновлюють її , перетворюють у райський куточок і вшановують її народ. Тому Друга Праведна держава Халіфат буде відроджена за методом пророцтва, вона відповість Макрону та йому подібним: «Відповідь на те, що ви зробили, ви не почуєте, а побачите». Їх жорстокі дії проти мусульман та інших людей будуть викриті перед їх же народом, і вони не зможуть дивитись у вічі людям, включаючи свій власний народ.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Рамадан Абу Фуркан
2 Сафара 1444 р.х.
29.08.2022 р.

Головне меню