Число жертв землетрусу у Кахраманмараші зросло до 20937 людей

Огляд новин
Друкарня

Число загиблих внаслідок землетрусу магнітудою 7,7 в Кахраманмараші зросло до 20937 людей.

Після двох землетрусів магнітудою 7,7 і 7,6 в Кахраманмараші продовжуються роботи по розбору завалів в Адані, Османії, Газиантепі, Шанлиурфі, Адиямані, Малатьї і Хатаї.

Згідно останнім даним, загальне число загиблих в 10 провінціях зросло до 20937 людей. Число поранених склало 80088 людей, а число будівель,які обрушились — 12141.

Загальна чисельність пошуково-рятувального персоналу, який складається із «AFAD», «PAK», жандармерії, «DAK», міністерства національної оборони, «UMKE», Пожежної бригади, міністерства національного утворення, «STK» і добровольців, Служби безпеки, місцевих груп підтримки і міжнародних пошуково-рятувальних команд, збільшилась до 79110 людей. 5309 людей із інших країн прибули у район лиха для надання допомоги.

Koeklue Degisim Kahramanmaras Depreminde Can Kaybi 6 bin 234 e Yuekseldi3 3

Згідно новинам, які надходять із регіону, громадськість реагує на недостатність пошуково-рятувальних машин і машин для розбору завалів. Особливо в Хатаї, за повідомленнями, ситуація дуже важка. Хоча супутникові знімки показують масштаби руйнувань, зазначається, що в регіону не вистачає кранів і будівельної техніки, яку використовують для розбору завалів.

На кадрах із регіону люди стоять на стражі своїх близьких, які опинились під завалами. Те, хто пережив землетрус, борються з мінусовими температурами.

Мехметчик [1] переводиться в регіон

Міністр національної оборони Хулусі Акар об’явив,що тут цілому біля 7500 мехметчиків продовжують свою роботу в регіоні і що іще 1500 людей приєднаються до них з завтрашнього дня.

Заявивши, що усі підрозділи, штаби і гарнізони в зоні землетрусу повністю відкриті для цивільних осіб, міністр Акар сказав: «Ми направляємо в регіон у цілому 9 батальйонів з заходу країни. Наші 4 батальйони на Кіпрі також прибудуть до регіону».
Жителі регіону дуже гостро реагують на дії влади за те, що та не вжила термінових заходів по розчистці завалів у першу чергу і почала діяти пізніше.

Надзвичайний стан об’явлений у 10 провінціях

Президент Реджеп Тайіп Ердоган об’явив про введення надзвичайного стану строком на 3 місяці у 10 провінціях, постраждалих від землетрусу.

Державні заклади і організації, юридичні і фізичні особи у межах регіону, де об’явлений надзвичайний стан, будуть зобов’язані надати землю, ділянки, будівлі інструменти, обладнання, продукти харчування, ліки і медичні приналежності, одяг та інші предмети, які будуть запрошені або накладені на них. Якщо предмети першої необхідності, такі як продукти харчування, одяг, інструменти, обладнання, ліки і медичні приналежності, не можуть бути надані в межах регіону, вони будуть надані із найближчих регіонів в обов’язковому порядку.

В регіонах, де об’явлений надзвичайний стан, усі громадяни у віці від 18 до 60 років будуть зобов’язані виконувати роботу, доручену їм у зв’язку з надзвичайним станом. Турецьке агентство зайнятості (İŞKUR) буде використовуватись для вдоволення потреб у робочій силі і для переводу робітників між установами.

Заселення можуть бути заборонені в певних частинах регіону, а в’їзди і виїзди в деякі населені пункти можуть бути обмежені.

 Koeklue Degisim Kahramanmaras Depreminde Can Kaybi 6 bin 234 e Yuekseldi 2

«Köklü Değişim Medya»
11.02.2023

 

1. Мехметчик — збірна назва, яка вживається відносно військовослужбовців сил Туреччини.

Головне меню