Землетрус у Кахраманмараші також вдарив по Сирії: загинуло 5189 людей

Огляд новин
Друкарня

Принаймні, 5189 людини загинули в Сирії внаслідок землетрусу магнітудою 7,7, епіцентр якого знаходився в районі Пазарчик провінції Кахраманмараш.

Землетрус викликав великі руйнування, особливо в північній частині Сирії, принаймні, 5189 людини загинули і більше 7285 людей отримали поранення.

«Білі каски», неурядова добровольча організація, які діє у Сирії, заявила: «Число загиблих і поранених може збільшитись, тому що під завалами опинились цілі родини. Наші команди продовжують пошуково-рятувальні операції».

ap23040637584795

На знімках, опублікованих в ЗМІ, видно, що рятувальні команди у багатьох містах під проливним дощем намагаються дістатись до тих, хто опинився у пастці під завалами.

Сирійці, які укрились на півночі країни, рятуючись від різанини режиму Асада і Росії живуть в домах із брикетів. Серед новин, які надходять із регіону, також є інформація про те, що будівлі, пошкоджені внаслідок російських бомбардувань в Алеппо, так само були зруйновані внаслідок землетрусу. Більшість мирних жителів, які мігрували із інших частин країни через війну, боролись за своє життя в будівлях, які були в значній мірі зруйновані внаслідок бомбардувань.

Організації по наданню допомоги заявили, що деякі будівлі і лікарні, які надають медичні послуги, були евакуйовані для лікування поранених.

Активісти в регіоні заявляють, що сильні землетруси, які обрушились на 10 провінцій Туреччини, так само викликали серйозні руйнування в Сирії, і що там потребують надання допомоги.

 

«Köklü Değişim Medya»
11.02.2023

Головне меню