Умма Мухаммада встала на захист своїх постраждалих від землетрусу братів

Огляд новин
Друкарня

Мусульмани з усього світу відправляють усе, що у них є, в Туреччину для своїх братів і сестер, постраждалих від землетрусу, епіцентром якого став Кахраманмараш.

Після того, як мусульмани в Туреччині, знімаючи з себе накидки і завантажуючи навіть їх у вантажівки з гуманітарною допомогою, відправили усе, що могли, у допомогу своїм братам, постраждалим після землетрусу магнітудою 7,7 в Кахраманмараші, від якого постраждали 10 провінцій, з’явились новини про те, що мусульмани усього світу так само беруть участь в цій кампанії допомоги.

В Сирії, де число жертв землетрусу перевищило 3200 людей, мусульмани відправили в зону землетрусу більше 300000 буханок хлібу, які вони спекли під невпинними бомбардуванням режиму Асада.

З іншого боку, із мечетей в Палестині лунають заклики зробити пожертвування для постраждалих від землетрусу в Туреччині і Сирії після завтрашньої п’ятничної молитви.

А мусульмани Саудівської Аравії за стислі строки відправили 114 мільйонів ріалів, які вони зібрали індивідуально, своїм братам в регіоні землетрусу.

У місті Прізрен в Косово мусульмани жертвували кишенькові гроші, а жінки — золоті кільця і сережки, щоб допомогти своїм братам і сестрам.

Koeklue Degisim Uemmet i Muhammed Depremzede Kardesleri Icin Ayakta1jpg f4a83c3923

В афганській провінції Кундуз мусульмани зібрали свої готівкові гроші, золото, намиста і кільця для надання допомоги і передали їх у турецьке консульство, розташоване у місті Мазарі-Шаріф.

Koeklue Degisim Afganistan Deprem Yardim 7659b9ff69

В Судані мусульмани колективно помолились за своїх братів і сестер в Туреччині.

Koeklue Degisim Uemmet i Muhammed Depremzede Kardesleri Icin Ayakta 835b909af3

Ці зворушливі відомості іще раз довели, що це лише мала частина айсберга, відображеного у ЗМІ, і що це буде не перша і не остання декларація братських відносин, в якій Умма Мухаммада, яка пам’ятає, що вони — єдине тіло в будь-яких труднощах, захищає і підтримує один одного проти своїх ворогів.

 

«Köklü Değişim Medya»
09.02.2023

Головне меню