Фонд допомоги Туреччини отримав для надання допомоги і відновлення після руйнівних землетрусів 1,78 мільярдів доларів від Всесвітнього банку

Огляд новин
Друкарня

Всесвітній банк об’явив, що надасть фінансування у розмірі 1 мільярда 780 мільйонів доларів США для підтримки відновлювальних робіт після землетрусу і підземних поштовхів, які призвели до великих людських жертв, травм і серйозних руйнувань у південно-східних провінціях Туреччини.

В заяві було сказано, що Всесвітній банк так само почав експрес-оцінку, щоб визначити ступінь збитку, завданого землетрусом. Відповідно, у межах оцінки широкий досвід Всесвітнього банку в управлінні ризиками стихійних лих по усьому світу буде використаний для визначення пріоритетів регіонів, яким буде надана підтримка у відновленні і реконструкції.

Президент Всесвітнього банку Девід Малпасс заявив: «від імені Групи Всесвітнього банку [1] ми виражаємо найглибші співчуття народу Туреччини і Сирії у зв’язку з важкими втратами, які вони понесли внаслідок руйнівних землетрусів . Ми готуємось до швидкої оцінки основних і невідкладних потреб в цій області і надаємо негайну допомогу. Ця оцінка дозволить визначити пріоритетні напрямки зусиль по відновленню і реконструкції в країні, оскільки ми готуємось до вдоволенню цих потреб».

Всесвітній банк об’явив про надання надзвичайної допомоги у розмірі 780 мільйонів доларів США в рамках компонента непередбачуваного реагування на надзвичайні ситуації (CERC) по двом існуючим проектам в Туреччині — Проекту реконструкції після землетрусів, повеней і лісових пожеж в Туреччині (TEFWER) і Проекту по створенню міст, сталих до клімату і стихійним лихам. Компонент непередбачуваного реагування на надзвичайні ситуації (CERC) забезпечує країнам-отримувачам допомоги швидкий доступ до проектних засобів для реагування на надзвичайні ситуації. Стверджується, що ця допомога буде використана для будівництва базової інфраструктури на муніципальному рівні.

Всесвітній банк також об’явив, що готується додаткова допомога у розмірі 1 мільярду доларів для підтримки постраждалих від землетрусу.

Умберто Лопес, директор Всесвітнього банку по Туреччині, сказав: «Найближчі і майбутні потреби Туреччини величезні. Ці потреби варіюються від надзвичайної допомоги до реконструкції».

 

«Köklü Değişim Medya»
10.02.2023

[1] Група Всесвітнього банку (англ. World Bank Group ) — п’ять організацій, створених у різний час і об’єднаних функціонально , організаційно і територіально, метою діяльності яких є у даний час надання фінансової і технічної допомоги країнам, які розвива

Головне меню