Політичні партії пожертвували по одній зарплаті замість того, щоб відмовитись від 4,5 мільярдів турецьких лір передвиборчої допомоги

Огляд новин
Друкарня

Політичні партії вирішили пожертвувати по одній зарплаті жертвам землетрусу замість передвиборчої допомоги на загальну суму 4,5 мільярдів турецьких лір.

Після землетрусу магнітудою 7,7 в Кахраманмараші, який викликав руйнування в 10 провінціях і був названий найбільшою катастрофою в історії Туреччини, громадськість висловилась за те, щоб політичні партії пожертвували свої передвиборчі засоби на користь жертв землетрусу.

Як відомо, у 2023 році «Партія Справедливості і Розвитку» («ПСР») отримає у загальній кількості 1 млрд. 961,3 млн. турецьких лір, «Народно-республіканська партія» («»НРП) — 1 млрд. 43,9 млн. турецьких лір, «Демократична партія народів» («ДПН») — 539,5 млн. турецьких лір, «Партія націоналістичного руху» («ПНД») — 511,5 млн. турецьких лір і «Хороша партія» (тур. «İYİ Parti») — 459,2 млн. турецьких лір. Відповідно, у 2023 році політичним партіям буде надана казначейська допомога на загальну суму 4,5 мільярдів турецьких лір.

Поки країна знаходиться в такому стані, ті, хто повинен бути лідером і нести послання єдності, відстають від громадян і продовжують свої політичні чвари і кабінетні бійки за місця, коли іще навіть не була здійснена джаназа намазів за жертвами землетрусів.

Спікер парламенту Шентоп, «НРП» і «Хороша партія» пожертвували свої зарплати

Спікер Великого національного зібрання Туреччини Мустафа Шентоп вирішив пожертвувати три свої зарплати на користь «AFAD» (Управління по надзвичайним ситуаціям Туреччини), а депутати від «НРП» і «Хорошої партії» вирішили пожертвувати свої місячні зарплати в зону землетрусу.

Мустафа Шентоп, спікер Великого національного зібрання Туреччини, об’явив, що пожертвував три своїх зарплати на користь «AFAD». Шентоп запустив кампанію, заявивши: «Я закликає кожного із наших депутатів пожертвувати хоча б одну зарплату на кампанію допомоги на підтримку «AFAD» і наших громадян, постраждалих від землетрусу. На додаток до моєї участі у багатьох кампаніях в натуральній і грошовій формі, я пожертвував 3 свої зарплати «AFAD».

Депутати від «НРП» і «Хорошої партії» так само вирішили пожертвувати одну із своїх зарплат в зону землетрусу.

З іншого боку, депутати від «ПСР» об’явили про початок кампанії по наданню фінансової допомоги, але не назвали суму.

Члени парламенту від «ДПН» так само пожертвували грошову допомогу в фонд землетрусу, створений партією.

 

«Köklü Değişim Medya»
09.02.2023

Головне меню