Управління міграцією стало іграшкою у руках опозиції: расистське обходження з жертвами землетрусу в Сирії

Огляд новин
Друкарня

Іще один удар по сирійським біженцям, які постраждали від катастрофи в районі землетрусу і стали бездомними, нанесло Управління по справам міграції.

Спочатку режим Асада, потім провокації расистської кемалістської опозиції, і, нарешті, уряд, який піддався атмосфері, створеної опозицією у відношенні сирійських біженців, наніс останній удар рішенням Управління по справам міграції про те, що «їм не буде дозволено проживати у громадських гуртожитках, пансіонатах і гостьових домах».

Опозиція, яка скористалась землетрусом і іще більше розжарила напружену атмосферу брехливими повідомленнями в соціальних мережах, навмисно скерованими проти афганських і сирійських біженців, продовжує провокації.

Уряд, який раніше прийняв рішення розташувати сирійських біженців у гуртожитках «KYK» («Kredi Yurtlar Kurumu») разом з іншими постраждалими від землетрусу, пізніше передумав через атмосферу ненависті, створеної головою партії «Zafer» Умітом Оздагом і деякими членами «Народно-республіканської партії» («НРП») і підтримуючими їх кемалістськими ЗМІ.

Управління про справам міграції опублікувало повідомлення, в якому говориться, що біженцям, які знаходяться в 10 провінціях, постраждалих від стихійного лиха, буде дозволено покинути ці провінції без дозволу, але їм не буде дозволено запинятись у гуртожитках і гостьових домах в провінціях, в які вони вирушать. Влада крок за кроком прагне слідувати за Європою, але коли справа доходить до мусульманських біженців, вони перетворюються у монстрів і не слухають закон і не визнають прав людини, які самі ж проповідують.

Сирійська ворожнеча, що підігрівається деякими расистськими кемалістськими політичними партіями, особливо партією «Zafer», перетворилась на середньовічне полювання на відьом: провокатори, які називають себе журналістами, пишуть пости в «TikTok» і «Instagram», стверджуючи, що прохачі притулку створюють проблеми безпеки.

Обстановка, в якій невинні люди стають мішенню і не можуть навіть вийти на вулицю, щоб вдовольнити свої потреби в опаленні і їжі, також призводить до інцидентів насильства.

Незважаючи на те, що брехня і фальшиві кадри біженців в зоні землетрусу були спростовані один за другим, організоване зло усе іще триває, і уряд використовує популістський підхід до цьому злу по мірі наближення виборів.

Наклеп на сирійців

— «Сирійці розграбували вантажівку «Фенербахче»:

Спростовано керівником спортивного клубу «Фенербахче».

— Брехня професійного провокатора Уміта Озьдага про те, що сирієць вкрав мобільний телефон:

Чоловік, якого Озьдаг звинуватив у крадіжці мобільного телефону і об’явив його «сирійським крадієм», виступив особисто зі спростуванням крадіжки і повідомив, що є громадянином Туреччини і хафізом в фонді «Діянет».

— Брехня про те, що у гуртожитках «KYK» в Мерсіні розташовуються переважно сирійці, що вони курять кальян в кімнатах, де їх поселили, і що вони приносять незручності оточуючим:

Виявилось, що люди, розташовані у гуртожитках, були громадянами Туреччини.

— Брехня про те, що афганці відрубали руку і вкрали золоті прикраси жінки, яку витягнули з-під завалів:

Чемпіон конкурсу «Master Chef» Угур Кардаш, який сам вигадав цю брехню,спростував її і був заарештований.

В регіоні землетрусу біженці, які не можуть знайти притулок через атмосферу, яка склалась в регіоні землетрусу, намагаються зберегти життя на автобусних станціях і в парках, коли їх не приймають у гуртожитки і гостьові дома, куди вони переміщуються.

В зоні землетрусу, де проживає більшість сирійських біженців, тіла біженців чекають, коли їх заберуть родичі. Тіла тих, чиї родичі не находяться в Туреччині, залишаються незатребуваними.

Біженців, які витягують живими з-під завалів, відправляють до лікарень інших провінцій, але їх родини не можуть дізнатись, до якої лікарні чи міста відправляють їх родичів, оскільки не говорять по-турецьки. Деякі не можуть дізнатись, живі чи мертві їх близькі, що вибрались з-під завалів.

Найсвіжіша провокація «Народно-республіканської партії» («НРП»): «Нова хвиля міграції із Сирії до Туреччини»

Управління по справам міграції міністерства внутрішніх справ відповіло на заяву члена «НРП» Фікрі Саглара про те, що «Партія справедливості і розвитку» («ПСР») приваблює до Туреччини сотні тисяч нових прохачів притулку із Сирії». Заявлено, що утвердження про нову хвилю міграції із Сирії до Туреччини не відповідають дійсності.

У повідомленні, розташованому на «Twitter»-аккаунті Управління по справам міграції міністерства внутрішніх справ, були зроблені наступні заяви: «Безвідповідально поширювані у соціальних мережах повідомлення про нову хвилю міграції із Сирії в нашу країну є брехливими і вигаданими. Цим постам і тим, хто заявляє подібне, довіряти не варто».

У той час, як Туреччина дозволила проїзд вантажівок з гуманітарною допомогою на 7-й день землетрусу лише через один прикордонний пункт, не відкривши при цьому іще два до сих пір закритих прикордонних пункти, народ Сирії, який постраждав від землетрусу і боровся за виживання в несприятливих погодних умовах без якої-небудь допомоги, буквально залишений помирати.

Хоча десятки літаків приземлились в аеропорті Дамаску, який знаходиться під контролем режиму Асада, гуманітарні допомога розподілялась між прибічниками Асада чи продавалась на вулицях замість того, щоб бути направленою у північну Сирію, що постраждала від землетрусу.

На тлі настільки напруженої і плачевної ситуації сирійський народ наражається на нелюдське обходження як у Сирії, так і у країнах, де він шукає порятунку.

В даний час пошуково-рятувальні опреації у Сирії через відсутність допомоги можуть проводитись тільки командами рятувальників без належного обладнання, практично голими руками.

 

«Köklü Değişim Medya»
12.02.2023

Головне меню