«Ізраїльські» рятівники викрали історичну книгу із Туреччини

Огляд новин
Друкарня

У той час як землетруси в Кахраманмараші викликали руйнування в 10 провінціях, стало відомо, що «ізраїльські» пошуково-рятувальні команди, які прибули «на допомогу» , повернулись в своє історичне утворення, вкравши історичну книгу із Туреччини.

Було виявлене іще одне злочинне діяння «Ізраїля», який узурпував палестинські землі, продовжив їх окупацію з масовими вбивствами і розграбував благословенну землю Ісламу.

Команда «рятівників» відкрито розповіла про викрадену книгу у прямому ефірі «ізраїльського» телебачення , і після реакції книга була повернута турецькій єврейські общині. Примітно, що хоча книга повинна була бути доставлена офіційним представникам без виїзду із країни, був використаний незаконний шлях.

Одним із найбільш постраждалих місць внаслідок землетрусів силою 7,7 і 7,6 бала, епіцентр яких припав на Кахраманмараш, стала Антакья, де знаходиться багато історичних пам’ятників. Історична синагога в Антакьї так само була зруйнована під час землетрусу. Після землетрусу «ізраїльські» пошуково-рятувальні команди, які прибули до Туреччини нібито для надання допомоги і були прославлені місцевими турецькими ЗМІ, покинули Туреччину раніше часу. З’ясувалось, що ці команди викрали з-під завалів історичні цінності і увезли їх до «Ізраїлю».

Майор Хаім Отмазгін, командир пошуково-рятувального загону «ZAKA», розповів, що під час проведення пошуково-рятувальних операцій в Антакьї до них підійшов літній єврей із місцевої общини і передав їм унікальні свитки, які тримав у руках, і що чоловік сказав: «Останній голова нашої общини трагічно загинув, і, враховуючи нашу близькість до Сирії, я б не хотів, щоб свитки потрапили у чужі руки. Будь ласка, бережіть їх, і переконайтесь , що про нашу общину пам’ятають».

В заяві опублікованої на офіційному аккаунті в «Twitter», турецька єврейська община повідомила: «Свитки Книги Естер були отримані із «Ізраїля» і зберігаються в нашому Головному рабінаті. Вони повернуться на своє місце після ремонту нашої Антиохійської синагоги».

Міністерство культури не згадало про крадіжку книги «Ізраїлем»

В заяві міністерства культури і туризму щодо інциденту говориться: «Історичний свиток Естер, знайдений в нашій синагозі в Антакьї, яка була зруйнована під час землетрусів, зберігається у Головному рабінаті Туреччини. Ми відновимо нашу синагогу в Антакьї разом з усіма іншими нашими пошкодженими пам’ятниками і знов відкриємо її для поклоніння наших громадян в Антакьї, щоб якомога швидше повернути свитки на своє місце».

 

«Köklü Değişim Medya»
20.02.2023

Головне меню