Глава: смута, яка хвилює (бушує), подібно до морських хвиль

Хадіс
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на новій зустрічі з нашою програмою «Разом з благородним хадісом». І ми починаємо з кращого вітання - миром, милістю Аллаха і Його благословенням. У книзі «Фатх уль-Барі» автора Ібн Хаджара Аскаляні повідомляється наступне: «Глава: смута, яка хвилює (бушує), подібно до морських хвиль». Передав Бушра ібн Халід, якому повідомив Мухаммад ібн Джаафар від Шуаба, а той - від Сулеймана, що він сказав:

«Я чув, як Абу Ваїль запитав у Усами: «Хіба ти не говорив з ним?». Усама відповів: «Я говорив з ним за зачиненими дверима, не бажаючи бути першим, хто їх відкриє (тобто таємно, щоб в наслідок цієї розмови не було смути), і я - не з тих, хто говорить людині, яка є його аміром: «Ти - справедливий», - після того, як я чув, що посланник Аллаха ﷺ сказав: «Буде людина, яку в День Воскресіння приведуть і кинуть в Вогонь. Його кишки вилізуть в Вогонь, і він буде крутитися, подібно до віслюка, що обертає (жорна) млини. Мешканці Вогню зберуться навколо нього і скажуть: «Що з тобою, о такий-то? Хіба ти не спонукав нас до схвалюваного і не утримував від поганого?! ». Він скаже: «Так, я спонукав вас до схвалюваного, але сам не робив цього, і я утримував вас від поганого, а сам здійснював це» »»». Хадіс передали Бухарі і Муслім.

Однією з найбільших благодатей Аллаха є те, що ми - мусульмани, віруючі в Єдиного Аллаха, і Він наказав нам слідувати істинному шляху. Відмінною рисою Ісламської Умми від інших народів є те, що Аллах зажадав від нас в обов'язковому порядку закликати до добра і забороняти зло, в чому і є ознака кращої Умми, виведеної на благо людства. Але той, хто спостерігає за становищем Ісламської Умми сьогодні, - його серце наповнюється сумом, а очі - сльозами від жаху, побачивши її безпорадне становище. Умма стала слабкою, і на неї напали з усіх боків народи всього світу. Але, насправді, можна було уникнути подібної ситуації, пізнавши причину цієї слабкості, якби Умма під проводом її вчених зайняла позицію носіїв заклику до втілення Книги Аллаха на землі, закликаючи до добра і забороняючи зло. Але, на жаль, цього не відбувається, окрім як від наділених милістю Аллаха людей, яких дуже мало, і їх голосів не чути в засобах масової інформації.

О мусульмани!

Раніше за халіфа мусульман вчені могли вичитувати неміряну кількість разів так, що йому (халіфу) доводилося уникати молитви в деяких мечетях, щоб його не побачив вчений і не відчитав його, наказуючи йому чинити добро і забороняючи здійснювати зло. Іслам безпосередньо зобов'язав вченого цією великою справою, і саме він є опорою Ісламської Держави. Сильний, сміливий учений, що несе слово істини, гарантує існування потужної і невразливої Ісламської Держави, а слабкий і боязкий робить державу слабкою, тобто вчений є хранителем безпеки держави. Що ви можете сказати про вчених сьогодні, які не обмежуються, замовчуючи правду, наявністю страху і боягузтва?! Зрада деяких з них по відношенню до релігії Аллаха досягла того, що вони закликають до схвалюваного, але не дотримуються його, забороняють засуджуване, а самі роблять його. Більш того, ми бачимо, як деякі вчені забороняють здійснювати схвалюване і закликають здійснювати засуджуване, і яка ж ступінь їх злочинів по відношенню до Аллаха і Його Посланника ﷺ ?! Що це за хамство? І тому вони заслуговують покарання Аллаха, де їх кишки вилізуть у Вогонь, а самі вони будуть крутитися подібно до віслюка, який обертає жорна млина.

О Аллах! Обдаруй нас швидким встановленням Халіфату за методом пророцтва, який усуне пригнічення мусульман і підніме їх з приниженого стану! О Аллах, освіти землю світлом Твого священного Ліка. Амінь.

До нових зустрічей, дорогі брати, у вивченні наступного хадісу. Нехай береже вас Аллах.

Ассаляму алейкум ва рахматуЛлахі ва баракятуху!


Спеціально для радіо:  Абу Мар’ям
10 джумада ас-сані 1437
19.03.2016

Головне меню