Найненависніші для Аллаха люди

Хадіс
Друкарня

Вітаємо вас, дорогі брати і сестри по усьому світу, у межах нового випуску із серії «Разом з благородним хадісом». Ми починаємо з найкращого привітання: ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

أبْغَضُ النَّاسِ إلى الله ثلاَثةٌ مُلْحِدٌ في الحَرَمِ ومُبْتَغٍ في الإسْلاَمِ سُنَّةَ الجَاهِلِيَّةِ ومُطَّلِبٌ دَمَ امرِىءٍ بَغيْرِ حَقَ لِيُهْرِيقَ دَمَهُ

«Найненависнішими для Аллаха людьми (із числа мусульман) є троє: мульхід (той, хто відхилився від віри), який знаходиться в харамі (святилище); людина, яка прагне до збереження звичаїв джахілії (в Ісламі); і той, хто шукає (способу) пролити чию-небудь кров, не маючи на те права».

Дорогі слухачі!

Воістину, краща мова належить Аллаху, а краще керівництво — Пророку Мухаммаду ﷺ.

У даному хадісі мова йде про тих, хто ненависний Аллаху. Першим у цій категорії є мульхід (заперечуючий) у харамі (священному місці). Це той, хто тримає себе вище поклоніння Аллаху, не підкоряється Всевишньому Аллаху, не приховує свого непослуху Йому, і усе це — після пізнання ним істини. Такі люди знають релігію Аллаха, знаю повеління і заборони Аллаха, знають, що подобається Аллаху, а що Йому у ненависно,і як що спитати у них про що-небудь із релігії, то вони дають відповідь по Ісламу. Незважаючи на усе це, вони пишаються своїм непослухом Аллаху — тим самим наближаючись до куфру, невірним і шляху Шайтана.

Вони починають викривляти Шаріат Аллаха, зводять наклеп на нього і намагаються переформатувати його під закон джунглів чи невір’я, нібито вони не розуміють, що Аллах, можливо, відстрочує покарання, але не забуває про них — це точно. А отож їх покарання неминуче стане реальністю або у цьому світі, або у День Суду і у Пеклі. І по більшій мірі ми бачимо саме таку категорію людей у справжній час.

Другим ненависним для Аллаха і Його праведних рабів згідно цьому хадісу є той, хто бажає, щоб щирі і свідомі вчені повернулись до керівництва невіглаством (джахілією), яке має одну ціль — безладну, непідзвітну і безконтрольну насолоду тим, що створив Аллах. Вони намагаються повернути усе до колишнього стану (джахілії), тому що ненавидять рабів Аллаха з причини хідаяту (правильного шляху), який у тих є. Подібна категорія людей існує з часів Пророка ﷺ аж до сьогоднішніх днів. Тому ми бачимо і спостерігаємо тих, хто вимагає від мусульман робити неприйнятні і ненависні для них вчинки. Звідси Аллах залишає за собою право ненавидіти і карати тих, хто заслужив це внаслідок спроб зіпсувати суспільство і людство.

В останню чергу у даному хадісі згадуються нездорові у душі і нездорові розумом люди. Такі люди прагнуть до несправедливого кровопролиття, забороненого Всевишнім Аллахом. Вони роблять це виключно в угоду собі і для вдоволення своїх хворих забаганок і ненависті до людей. Їм подобається насолоджуватись вбивством і наругою над створіннями Аллаха. Вони люблять бачити муки і страждання інших і намагаються примножити їх лиха. Такі люди ненависні Аллаху, і їм уготовано покарання в обох світах.

Ми, як мусульмани, повинні докласти усіх зусиль, що покласти край подібним проявам зла, і навіть прискорити для таких людей уготоване Аллахом покарання у цьому світі, оскільки вони є найжахливішими і ненависними для Аллаха людьми. У спробах покласти край сваволі таких людей ми заслужимо вдоволення Аллаха і повернемо нормальний хід подіям у цьому світі.

О Аллах! Наблизь якнайшвидше встановлення Халіфату за методом пророцтва, у якому об’єднається розірване на частина тіло мусульман і який покладе край їх лихам. О Аллах! Осяй Землю своїм світлом! Амінь!

До нових зустрічей, дворогі слухачі, при вивченні наступного хадісу Пророка ﷺ. нехай береже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Махір Саліх
18 Рабі уль-авваль 1441 р.х.
15.11.2019 р.

Головне меню