Довге життя — можливість отримати нагороду

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Передав Абдуллах ібн Мухаммад від Хашіма ібн Юсуфа від Мамара від Зухрі від Абу Убайди від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لاَ يَتَمَنَّى أَحَدُكُمْ المَوْتَ، إِمَّا مُحْسِنًا، فَلَعَلَّهُ يَزْدَادُ، وَإِمَّا مُسِيئًا فَلَعَلَّهُ يَسْتَعْتِبُ

«Нехай ніхто із вас не бажає собі смерті. Якщо він із тих, хто робить добро, то, можливо, примножить його. Якщо він із тих, хто коїть зло, то, можливо, одумається» (Бухарі).

В цьому хадісі Посланець Аллаха ﷺ дає наставляння мусульманам, щоб ті не бажали собі смерті, будь то через прагнення до вічного життя або ненависті до мирському. По суті, кожна душа наближається до строку свого завершення, який не віддалиться і не наблизиться. В хадісі говориться, що довге життя — це можливість збільшити благі справи і наблизитись до Аллаху, а також покаятись у скоєних гріхах . Кожен новий день для мусульманина — це можливість набути нагороду. Час — це милість , проте чоловік обманюється ним. Ми просимо Аллаха, щоб він благословив наш час і життя, щоб наш кінець був благим, яким задоволений Аллах! Амін!

До наступних зустрічей, дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Махір Саліх

Головне меню