Стерти правителів із нашого життя

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі на нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

В книзі Ібн Хаджара аль-Аскаляні «Фатх аль-Барі фі Шарх Сахіх аль-Бухарі» у главі «Усунення перешкод» наводиться хадіс:

Передав Хаммам від Абу Хурайри, що Пророк ﷺ сказав:

……وَ يُمِيطُ الْأَذَى عَنْ الطَّرِيقِ صَدَقَةٌ

«…усунення перешкод з дороги є милостинею».

Іслам закликає вас до хорошому нраву в усіх аспектах життя. Коли мусульманин іде по дорозі, і на його зустрічі зустрічається перешкода, яка заважає людям, то він усуває її. Коли мусульманин чує погане ,він наказує схвалюване і забороняє засуджуване. Коли він стає свідком пригод, де вимагається його втручання і допомога, він невідкладно допомагає. Бути такими виховує нас Іслам.

Якщо ми говоримо про усунення шкоди з дороги, то ми говоримо і про усунення правителів зі шляху і життя мусульман. Хіба може бути шкоди більше, аніж від правителів Умми, які посягнули на честь і кров мусульман? За усю свою історію мусульмани не бачили такого зрадництва, як від цих правителів. Тому вони заслужили таке порівняння. Насправді, правителі і є головне зло, яке треба усунути. О, мусульмани, покваптесь разом зі своїми щирими братами усунути це зло і призначте своїм правителем халіфа, який втілить Книгу Аллаха і Сунну Його Пророка ﷺ в життя і поведе вас до безпеки і величі.

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва . Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей, дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородними хадісом». Нехай збереже Вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Абу Марьям
2 Мухаррама 1444 р.х.
31 липня 2022 р.

Головне меню