Група, яка виконує веління Аллаха

Хадіс
Друкарня

Разом з благородним хадісом

Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

В шарху імама Ан-Нававі до «Саліх» Мусліма в темі «Аллах приводить до розумінню того, кому бажає блага» наводиться хадіс: передається від Саіда ібн Афіра, від Ібн Вахба, від Юнуса, від Ібн Шіхаба, від Хумайда ібн Абдуррахмана, який сказав: «Я чув, як звертаючись до людей з проповіддю, Муавія говорив:

مَنْ يُرِدِ اللَّهُ بِهِ خَيْرًا يُفَقِّهْهُ فِى الدِّينِ، وَإِنَّمَا أَنَا قَاسِمٌ وَاللَّهُ يُعْطِى، وَلَنْ تَزَالَ هَذِهِ الأُمَّةُ قَائِمَةً عَلَى أَمْرِ اللَّهِ لاَ يَضُرُّهُمْ مَنْ خَالَفَهُمْ حَتَّى يَأْتِىَ أَمْرُ اللَّهِ

«Я чув, як Пророк сказав: «Аллах приводить до розумінню релігії того, кому бажає блага. Воістину, я тільки розподіляю, а дарує Аллах. Пам’ятайте, що поки не прийде веління Аллаха, той, хто буде протистояти членам цієї общини, ніколи не завдасть їм шкоди, якщо будуть вони виконувати веління Аллаха».

Посланець Аллаха ﷺ повідомив нам хорошу звістку, що люди із його общини не перестануть слідувати велінням Аллаха. І сьогодні ми бачимо, що, незважаючи на жорсткі атаки на Іслам і мусульман, незважаючи на страждання, вбивства і різанину, незважаючи на мовчання усього світу, Умма з силою і доблестю протистоїть усьому цьому і захищає свою релігію і свого Пророка ﷺ. Усі ці нападки тільки додають їй сил.

Завдяки цій групі, її стійкості і протистоянню брехні скоро Іслам огорне землю світлом своїх перемог над несправедливістю і пригнобленням. І скоро халіф звернеться зі словами: «О, правителі Заходу, ми повернулись! Ми не будемо штовхати ваші могили, ми уразимо вас мечем, і тоді ви дізнаєтесь свій ісход». О,мусульмани, будьте в рядах цієї групи, яку восхвалив і якою обрадував Посланець Аллаха ﷺ.

О, Аллах, прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей, дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Абу Марьям

Головне меню